Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Hó kavarog az égben, hatalmas, szédítően táncoló pelyhekben és csapatokban, fehér pettyek a vasszürke égen, hó, a hideg és a tél íze a nyelveden, habozva lehel csókot az arcodra, mielőtt halálra dermesztene. Harminccentis hó, puha, mint a vattacukor, meseországgá változtatja a világot, minden felismerhetetlenül gyönyörű lesz tőle.
Neil Gaiman
Én nem tudom, hogyan kell.
Bármit. A "dolgokat".
Csak van, hogy sikerül (nem is kevésszer)
- de, hogy is mondjam? n e m: nekem.
Hangszer ne legyen büszke a zenére.
Fodor Ákos
Legtöbbnyire szebb
be- és kicsomagolni,
mint élni vele.
Fodor Ákos
Őri István
szemed keresi,
ki már csak volt,
majd tétován megfordulsz,
megfogod a kezét a múltnak,
és elindultok ki,
a kapun át,
az élők közé.
Kormányos Sándor :Mint a fák
Úgy várok én is, mint a fák
a titkos rezdülésre
amely ha moccan legbelül
kirobban majd a fényre.
Születni vágyó új tavasz
a dermedt, hosszú télre,
régóta várok, mint a fák
egy titkos rezdülésre.
Stephen King
Néha egyszerűen csak azt teszi az ember,
amit tehet,és igyekszik kibírni.
Szabolcsi Erzsébet :Tavaszi tél
Tavaszi tél altatja rügybe fagyott virágainkat.
Fagyos szél borzolja lúdbőrző vizeinket.
Az újjászületést elhalasztotta a természet.
Hideg csillagok titkait rejtik a végtelen éjszakák.
Babits Mihály
Nem édes a föld, de mégis szép a hótul.
Én megyek... indulok...
s azt gondolom, hogy a világ is meggyógyul,
ha én meggyógyulok.
Márai Sándor
Már nem félek... vagy, óvatosabban, talán úgy mondhatnám, nem félek annyira. Néha csaknem kíváncsi vagyok. S egészen mélyen, minden szándékunk alján, néha azt hiszem, minden cselekedetünk alján él és hat ez a kíváncsiság, ez a vágy, a megsemmisülés vágya... ó, ez nagyon erős. Erősebb, mint a kéj. Erősebb, mint a szeretet. Ez a legerősebb, ez a vágy. De erről nem szabad beszélni, tudom.
Szabolcsi Zsóka
Téli éjeken
fagyos, fáradt lélekkel
tavaszt álmodom.
Serfőző Attila
Szívemnek sírboltot építek, hogy megnyugodhassék
begubózom,mert mindenütt tél van;
a vihar elől boldog emlékeimbe takarózom.
Tudnom kell, jön veled a vágy?
És vajon örökké tart-e a varázs?
Tudnom kell! A jövő nem felel:
Ugye mindig, ugye mindig itt leszel?
Unique
Tanulj meg mosolyogni. A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra. És aki harcol, az győzhet is.
Marcus Aurelius
Szegények azok, aki nem értek rá örvendeni a napfénynek, a víznek, a levegőnek, a virágoknak, az ételnek.
Wass Albert
“Van valamitek, amit nem adnátok oda? Mindent, amitek van, oda fogtok adni egy napon. Gyakran mondjátok: “Adnék, de csak az arra érdemesnek.” Kertetekben a fák nem mondják ezt, sem nyájatok a legelőn. Adnak, hogy élhessenek, mert a nem-adás elpusztít.”
Paulo Coelho
A siker titka, hogy megtanuld, hogyan használd fel a fájdalmat és az örömöt ahelyett, hogy a fájdalom és az öröm használna ki téged. Ha ezt megtanulod, te tartod kézben az életedet, ha elmulasztod, kiszolgáltatod magad az életnek."
(Anthony Robbins)
Jobb a helyes úton sántikálva haladni,
mint szilárd léptekkel téves irányba tartani.
Szent Ágoston
"Álmomban látogatóban jártam Istennél. Bekopogtam, hogy beszélgetni szeretnék vele, ha van rám ideje. Az Úr elmosolyodott és így válaszolt
- Az én időm végtelen, mindenre jut belőle. Mire vagy kíváncsi?
- Az érdekelne, mit tartasz a legfurcsábbnak az emberekben?
- Azt, hogy nem szeretnek gyerekek lenni, siettetik a felnőtté válást, majd visszavágyódnak a gyermekkorba.
- Azt, hogy akár az egészségüket is feláldozzák, hogy sok pénzük legyen, majd rengeteg pénzt költenek rá, hogy visszanyerjék egészségüket.
- Azt, hogy izgatottan lesik a jövőt, hogy megfeledkeznek a jelenről, így aztán nemhogy a jövőt, de a jelent sem élik meg.
- Azt, hogy úgy élnek, mintha sose halnának meg és úgy halnak meg, mintha sose éltek volna.
- Atyaként mit szeretnél, hogy gyerekeid mely tanulságokat jegyeznék meg?
- Tanulják meg, hogy senkiből nem lehet erővel kicsikarni a szeretetet. Hagyni kell, hogy szerethessenek. Nem az a legértékesebb, hogy mit szeretnénk az életben, hanem az, hogy kik állnak mellettünk.
- Tanulják meg, hogy nem célszerű másokhoz mérni magukat, saját magukhoz képest legyünk elbírálhatóak.
- Fogadják el, hogy nem az a gazdag, akinek a legtöbbje van, hanem az, akinek a legkevesebbre van szüksége.
- Tanulják meg, hogy csak néhány másodperc kell ahhoz, hogy mély sebeket ejtsünk azokon, akiket szeretünk, ám sok-sok év kell ahhoz, hogy ezek begyógyuljanak.
- A megbocsátást a megbocsátás gyakorlásának útján kell megtanulni.
- El kell fogadni, hogy vannak olyanok, akik mélyen éreznek, de nem tanulták meg kimutatni érzelmeiket
- Meg kell tanulni, hogy bármit lehet pénzen venni, csak boldogságot nem.
- Két ember nézheti ugyanazt a dolgot és mégis két másféle dolgot látnak.
- Meg kell tanulni, hogy az az igazi barát, aki mindent tud rólunk és mégis szeret.
- Nem mindig elég, ha mások megbocsátanak, meg kell bocsátanunk magunknak is.
Búcsúzásnál megköszöntem szavait, Ő pedig így válaszolt:
- Az emberek elfelejtik, mit mondtál, mit csináltál. De arra mindig emlékezni fognak, hogy érzéseket ébresztettél bennük."
A mosollyal fizetni lehet. A mosollyal kárpótolni lehet. A mosollyal életet lehet adni. És van mosoly, melyért meghal az ember.
Antoine de Saint-Exupéry
- Eszembe jutott az a kislány, aki voltál, Anne. Azt sem bánnám, ha olyan maradtál volna, a furcsaságaiddal egyetemben. Felnőttél, és most el is mész; magas lettél és elegáns, és valahogy olyan... más ebben a ruhában, mintha... már nem is tartoznál Avonlea-hez... és ahogy ezt végiggondoltam, olyan magányérzet lepett meg. (...)
- Marilla, én semmit sem változtam, vagyis lényegében nem. Sokat csiszolódtam és fejlődtem, de az igazi énem, idebent, az ugyanaz maradt. Mindegy, hova kerülök vagy a külsőm mennyit változik, a szívemben mindig is az a kis Anne-jük maradok, aki nagyon szereti magukat.
Lucy Maud Montgomery
Virágom szirmán
Vízcsepp: pillanat-gyémánt!
Most gazdag vagyok.
Fodor Ákos
Tanulj meg szerényen tündökölni, mert ez az emberi.
Hioszi Tatiosz
Mindig az anyja ismeri jobban a gyerekét! Ő tudja a titkos gondolatait, ő tudja megfejteni a hallgatását, a mosolyát, a duzzogását, ajkának biggyesztését, vagy azokat a félmondatokat, amelyeknek különös jelentésük van.
Müller Péter
Mind a ketten csak téged szeretünk.
Én is - te is.
Fodor Ákos
Nincs csodálatra méltóbb az embernél. Bánj vele ezen érdeme szerint!
Hioszi Tatiosz
Akinek a szemében nincs élet, az nem tud mosolyogni sem. Az kényszeredetten széthúzza az ajkait, de mosolyogni nem tud. S ezt lehet látni.
Csernus Imre
Süket embernek
se mondd, mit nem mondanál
annak, aki hall.
Fodor Ákos
A sötét gondolatokról tudjuk, hol és mikor fogantak, de ki tudná azt előre megmondani, hogy hova vezetnek?
Edmonde Charles-Roux