Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

21403. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:48

Hó kavarog az égben, hatalmas, szédítően táncoló pelyhekben és csapatokban, fehér pettyek a vasszürke égen, hó, a hideg és a tél íze a nyelveden, habozva lehel csókot az arcodra, mielőtt halálra dermesztene. Harminccentis hó, puha, mint a vattacukor, meseországgá változtatja a világot, minden felismerhetetlenül gyönyörű lesz tőle.

Neil Gaiman

21402. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:36

Én nem tudom, hogyan kell.

Bármit. A "dolgokat".

Csak van, hogy sikerül (nem is kevésszer)

- de, hogy is mondjam? n e m: nekem.

Hangszer ne legyen büszke a zenére.

Fodor Ákos

21401. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:36

Legtöbbnyire szebb

be- és kicsomagolni,

mint élni vele.

Fodor Ákos

21400. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:29

Őri István

szemed keresi,

ki már csak volt,

majd tétován megfordulsz,

megfogod a kezét a múltnak,

és elindultok ki,

a kapun át,

az élők közé.

21399. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:28

Kormányos Sándor :Mint a fák

Úgy várok én is, mint a fák

a titkos rezdülésre

amely ha moccan legbelül

kirobban majd a fényre.

Születni vágyó új tavasz

a dermedt, hosszú télre,

régóta várok, mint a fák

egy titkos rezdülésre.

21398. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:28

Stephen King

Néha egyszerűen csak azt teszi az ember,

amit tehet,és igyekszik kibírni.

21397. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:27

Szabolcsi Erzsébet :Tavaszi tél

Tavaszi tél altatja rügybe fagyott virágainkat.

Fagyos szél borzolja lúdbőrző vizeinket.

Az újjászületést elhalasztotta a természet.

Hideg csillagok titkait rejtik a végtelen éjszakák.

21396. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:26

Babits Mihály

Nem édes a föld, de mégis szép a hótul.

Én megyek... indulok...

s azt gondolom, hogy a világ is meggyógyul,

ha én meggyógyulok.

21395. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:25

Márai Sándor

Már nem félek... vagy, óvatosabban, talán úgy mondhatnám, nem félek annyira. Néha csaknem kíváncsi vagyok. S egészen mélyen, minden szándékunk alján, néha azt hiszem, minden cselekedetünk alján él és hat ez a kíváncsiság, ez a vágy, a megsemmisülés vágya... ó, ez nagyon erős. Erősebb, mint a kéj. Erősebb, mint a szeretet. Ez a legerősebb, ez a vágy. De erről nem szabad beszélni, tudom.

21394. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:24

Szabolcsi Zsóka

Téli éjeken

fagyos, fáradt lélekkel

tavaszt álmodom.

21393. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:24

Serfőző Attila

Szívemnek sírboltot építek, hogy megnyugodhassék

begubózom,mert mindenütt tél van;

a vihar elől boldog emlékeimbe takarózom.

21392. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:10

Tudnom kell, jön veled a vágy?

És vajon örökké tart-e a varázs?

Tudnom kell! A jövő nem felel:

Ugye mindig, ugye mindig itt leszel?

Unique

21391. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:09

Tanulj meg mosolyogni. A mosolyban mágikus erő rejlik. Amíg az ember mosolyogni tud, addig képes a további harcra. És aki harcol, az győzhet is.

Marcus Aurelius

21390. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:07

Szegények azok, aki nem értek rá örvendeni a napfénynek, a víznek, a levegőnek, a virágoknak, az ételnek.

Wass Albert

21389. Angyalka20
2012. jan. 29. 13:07

“Van valamitek, amit nem adnátok oda? Mindent, amitek van, oda fogtok adni egy napon. Gyakran mondjátok: “Adnék, de csak az arra érdemesnek.” Kertetekben a fák nem mondják ezt, sem nyájatok a legelőn. Adnak, hogy élhessenek, mert a nem-adás elpusztít.”

Paulo Coelho

21388. gerlemama
2012. jan. 29. 11:06

A siker titka, hogy megtanuld, hogyan használd fel a fájdalmat és az örömöt ahelyett, hogy a fájdalom és az öröm használna ki téged. Ha ezt megtanulod, te tartod kézben az életedet, ha elmulasztod, kiszolgáltatod magad az életnek."

(Anthony Robbins)

21387. gerlemama
2012. jan. 29. 11:05
"A szerelem egy mosollyal kezdődik,egy csókkal folytatódik és egy könnycseppel ér véget..
21386. gerlemama
2012. jan. 29. 11:01
"A rajtunk most átvonuló zivatar annak előjele, hogy egünk nemsokára kiderül, s jobb napokat fogunk látni, mert lehetetlen, hogy akár a baj, akár a jó örökké tartson, s ebből az következik, hogy mivel a baj már soká tart, a jónak közel kell lennie."
21385. gerlemama
2012. jan. 29. 11:00
Légy boldog azzal, amid van, miközben afelé törekszel amire vágysz
21384. late
2012. jan. 29. 10:46

Jobb a helyes úton sántikálva haladni,

mint szilárd léptekkel téves irányba tartani.

Szent Ágoston

2012. jan. 29. 09:20

"Álmomban látogatóban jártam Istennél. Bekopogtam, hogy beszélgetni szeretnék vele, ha van rám ideje. Az Úr elmosolyodott és így válaszolt

- Az én időm végtelen, mindenre jut belőle. Mire vagy kíváncsi?

- Az érdekelne, mit tartasz a legfurcsábbnak az emberekben?

- Azt, hogy nem szeretnek gyerekek lenni, siettetik a felnőtté válást, majd visszavágyódnak a gyermekkorba.

- Azt, hogy akár az egészségüket is feláldozzák, hogy sok pénzük legyen, majd rengeteg pénzt költenek rá, hogy visszanyerjék egészségüket.

- Azt, hogy izgatottan lesik a jövőt, hogy megfeledkeznek a jelenről, így aztán nemhogy a jövőt, de a jelent sem élik meg.

- Azt, hogy úgy élnek, mintha sose halnának meg és úgy halnak meg, mintha sose éltek volna.

- Atyaként mit szeretnél, hogy gyerekeid mely tanulságokat jegyeznék meg?

- Tanulják meg, hogy senkiből nem lehet erővel kicsikarni a szeretetet. Hagyni kell, hogy szerethessenek. Nem az a legértékesebb, hogy mit szeretnénk az életben, hanem az, hogy kik állnak mellettünk.

- Tanulják meg, hogy nem célszerű másokhoz mérni magukat, saját magukhoz képest legyünk elbírálhatóak.

- Fogadják el, hogy nem az a gazdag, akinek a legtöbbje van, hanem az, akinek a legkevesebbre van szüksége.

- Tanulják meg, hogy csak néhány másodperc kell ahhoz, hogy mély sebeket ejtsünk azokon, akiket szeretünk, ám sok-sok év kell ahhoz, hogy ezek begyógyuljanak.

- A megbocsátást a megbocsátás gyakorlásának útján kell megtanulni.

- El kell fogadni, hogy vannak olyanok, akik mélyen éreznek, de nem tanulták meg kimutatni érzelmeiket

- Meg kell tanulni, hogy bármit lehet pénzen venni, csak boldogságot nem.

- Két ember nézheti ugyanazt a dolgot és mégis két másféle dolgot látnak.

- Meg kell tanulni, hogy az az igazi barát, aki mindent tud rólunk és mégis szeret.

- Nem mindig elég, ha mások megbocsátanak, meg kell bocsátanunk magunknak is.

Búcsúzásnál megköszöntem szavait, Ő pedig így válaszolt:

- Az emberek elfelejtik, mit mondtál, mit csináltál. De arra mindig emlékezni fognak, hogy érzéseket ébresztettél bennük."

A mosollyal fizetni lehet. A mosollyal kárpótolni lehet. A mosollyal életet lehet adni. És van mosoly, melyért meghal az ember.

Antoine de Saint-Exupéry

21382. Angyalka20
2012. jan. 28. 21:27

- Eszembe jutott az a kislány, aki voltál, Anne. Azt sem bánnám, ha olyan maradtál volna, a furcsaságaiddal egyetemben. Felnőttél, és most el is mész; magas lettél és elegáns, és valahogy olyan... más ebben a ruhában, mintha... már nem is tartoznál Avonlea-hez... és ahogy ezt végiggondoltam, olyan magányérzet lepett meg. (...)

- Marilla, én semmit sem változtam, vagyis lényegében nem. Sokat csiszolódtam és fejlődtem, de az igazi énem, idebent, az ugyanaz maradt. Mindegy, hova kerülök vagy a külsőm mennyit változik, a szívemben mindig is az a kis Anne-jük maradok, aki nagyon szereti magukat.

Lucy Maud Montgomery

21381. Angyalka20
2012. jan. 28. 21:26

Virágom szirmán

Vízcsepp: pillanat-gyémánt!

Most gazdag vagyok.

Fodor Ákos

21380. Angyalka20
2012. jan. 28. 20:11

Tanulj meg szerényen tündökölni, mert ez az emberi.

Hioszi Tatiosz

21379. Angyalka20
2012. jan. 28. 20:11

Mindig az anyja ismeri jobban a gyerekét! Ő tudja a titkos gondolatait, ő tudja megfejteni a hallgatását, a mosolyát, a duzzogását, ajkának biggyesztését, vagy azokat a félmondatokat, amelyeknek különös jelentésük van.

Müller Péter

21378. Angyalka20
2012. jan. 28. 19:42

Mind a ketten csak téged szeretünk.

Én is - te is.

Fodor Ákos

21377. Angyalka20
2012. jan. 28. 19:39

Nincs csodálatra méltóbb az embernél. Bánj vele ezen érdeme szerint!

Hioszi Tatiosz

21376. Angyalka20
2012. jan. 28. 19:36

Akinek a szemében nincs élet, az nem tud mosolyogni sem. Az kényszeredetten széthúzza az ajkait, de mosolyogni nem tud. S ezt lehet látni.

Csernus Imre

21375. Angyalka20
2012. jan. 28. 19:35

Süket embernek

se mondd, mit nem mondanál

annak, aki hall.

Fodor Ákos

21374. Angyalka20
2012. jan. 28. 19:32

A sötét gondolatokról tudjuk, hol és mikor fogantak, de ki tudná azt előre megmondani, hogy hova vezetnek?

Edmonde Charles-Roux

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook