Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"A kedvemet elvették a bunkók, úgyhogy... Jól hallotta, igen. Bunkót mondtam. Az egy szép, nagy magyar réteg. A franc egye meg őket! Annyian vannak már, mint a nyű! És egyszerűen a bunkóknál miért nincs létszámstop?! Hát nem? Hát még mennyi kell még belőlük."
-Hofi Géza-
"Rossz az öregség, ha butasággal párosul."
Erdős Pál
Mindenki képes arra, hogy boldogtalanul éljen, a boldogsághoz azonban nagy bátorságra van szükség - az már nehéz feladat.
-Osho-
"jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg."
Giovanni Boccaccio
"Az ember szívében nincs helye haragnak,Én mondom, bocsáss meg magadnak!"
(FankaDeli)
Létezem, mert vannak barátaim. Azért maradtam felszínen, mert ők az utamba kerültek. Megtanítottak arra, hogy magamból a legjobbat adjam, még akkor is, ha az életem néhány pillanatában nem bizonyultam jó tanulónak. De azt hiszem, hogy sikerült elsajátítanom valamit abból, amit úgy hívnak, hogy nagylelkűség.
Paulo Coelho
"Szükséged van a boldogságra?
Akkor csak három dolgot kell tenned:
Meditálj rendszeresen,
Mosolyogj lélek teljesen,
Szeress fáradhatatlanul." Sri Chinmoy
A földön kétmilliárd és néhányszáz millió ember él, így mondják. Tudjad tehát: kétmilliárd és néhányszáz millió esélye van annak, hogy szavadat, cselekedetedet félreértik. Ahány ember él a földön, annyi a félreértés esélye és lehetősége. (...) Az emberi élet végtelen félreértések örök sorozatának körforgása. E félreértések összege az a színes, bonyolult, félelmes és nagyszerű csoda, melynek gyűjtőneve az ember.
Márai Sándor
Az élet csodáinak nagysága attól függ, hogy milyen szemmel nézzük azokat!
(Urbán Ferenc)
Az élet legalapvetőbb választása az, hogy kinyílunk vagy bezárkózunk-e, kreatív és önkifejező energiáinkat pozitív vagy negatív módon nyilvánítjuk-e meg a világban. Bármilyen körülmények között találjuk is magunkat, mindig hatalmunkban áll megválasztani, milyen irányba haladjunk tovább.
Dan Millman
"Nem teheted boldoggá az embereket a te metódusod szerint, hagynod kell őket boldoggá, vagy boldogtalanokká lenni a maguk módján."
- Marcus Aurelius
"Amint kihajtanak a hagymák a földben, én áldani fogom az életet, és álmodozom majd. "
Alkyoni Papadaki: A Hold színe
,,A jó feltétlenül szükséges, a szükséges nem feltétlenül jó."
Seneca
"Soha ne tekintsd véleményed teljesen kialakultnak. Engedd, hogy mocorogjon, kiáltozzon és szépüljön. Rombold le, majd építsd fel újra!"
Lucien del Mar
"Ez az, ami számomra szeretni és tisztelni valóvá teszi őket: hogy hasonlók hozzám."
Hermann Hesse: Sziddhárta
Minél mélyebbre ás a bánat a lelketekben, annál több örömet tudtok befogadni.
Kahlil Gibran
A növények megtalálják a helyüket. Forróságban az egyik, kövek között. A másik félig hó alatt, dermesztő szelekben. Amelyiknek nem jár, az esőt sem kéri. Panasz nélkül tudják a rájuk szabott leckét. Igen. Ezen múlik talán minden. Felismerni a senki másra nem érvényes, az abszolút kiszabott, személyre szóló utasítást.
Jókai Anna
Ne higgyük, hogy elegendő, ha mi magunk átérezzük és elgondoljuk mindazokat a szép és gyöngéd dolgokat, amely társunk iránt eltölt bennünket. Feltétlenül tudtára kell adnunk valamilyen formában neki is, különben nyugtalanná, bizonytalanná válik, érzelmileg fázni kezd mellettünk.
(Szepes Mária)
"Önmagában a szeretet nem elég.
Féltő gonddal kell őrködnünk az emberek felett, akiket szeretünk, sosem elég azt mondani, szeretlek, hanem minden áldott nap ki is kell mutatnunk azt a szeretetet, még olyankor is, amikor akadályokat gördít elénk az élet."
(Jane Green)
Minden régi bölcselet égető kérdése volt: Mi van az ember hatalmában? S egyhangúan felelték mind: Csak a lelke.
Márai Sándor
"Ha egy nap úgy érzed, sírnod kell...Hívj engem.
Nem ígérem, hogy meg foglak nevettetni... De sírhatok Veled.
Ha egy nap el akarsz futni...Ne félj engem hívni.
Nem ígérem, hogy megkérlek, állj meg...De futhatok Veled.
Ha egy nap senkit sem akarsz hallani...Hívj engem.
Ígérem, Veled leszek. És ígérem, nagyon csendben.
De, ha egy nap hívsz...És nincs válasz...
Gyere gyorsan, látogass meg. Lehet, nekem van Rád szükségem!"