Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Isten, ha létezel, mentsd meg a lelkem, ha létezik.
Vavyan Fable
Ne feledd: csak egyszer kelthetsz első benyomást!
Vavyan Fable
Veled marad, amihez nem ragaszkodsz.
Felfoghatatlan bolygópályán keringve
meg-megközelít olykor
és olyankor
az örömtől fölsír a pillanat.
Fodor Ákos
Templomba jártam, imádkoztam. Isten segíts! - mondtam. De Isten tudja, hogy csak mi tudunk magunkon segíteni.
Márai Sándor
Sokkal nehezebb megőrizni valamit, mint szerezni vagy elpusztítani.
Márai Sándor
Az érzelmek nem a lélekben zajlanak le. Más pályájuk van. De áthaladnak a lelken is, mint az áradás az árterületen.
Márai Sándor
Egyáltalán nincs "tanács" az életben.
Minden megtörténik, ennyi az egész.
Márai Sándor :Az igazi
“Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt."
(Müller Péter)
Áprily Lajos
Csend, II
Gyertyán és bükk. Alattok
őz járt: az érre ment.
Egy titkos fejsze csattog
az erdőn, messze, bent.
Megálltam és figyeltem:
megállt és megpihent.
Csupa csend volt a lelkem,
s az erdő csupa csend.
Áprily Lajos
Ütés
Egy kéz érintett - ó, nem szelíden:
ütését most is érzi még szívem.
A sors ütése volt tán? Meglehet.
De hogy lelt rajta sebtelen helyet?
Az igaz szavaknak van valamilyen alakító és tisztító erejük.
Márai Sándor
Lehet-e érzelmeket az értelem segítségével megsemmisíteni?... Erre kereken azt felelem, hogy nem. De megvigasztalhatom, hogy az érzéseket, néha, szerencsés esetekben, meg lehet szelídíteni és el lehet sorvasztani.
Márai Sándor
Áprily Lajos
Látogatás
Vártak meleg, megtárult, drága lelkek,
láttam bús és hanyatló sorsokat.
S láttam a hegyeket, kik felneveltek:
zord, de jólelkű óriásokat.
Időnként az ember megégeti magát. Sokszor megperzselődtem. Egyszer-kétszer ropogósra is sültem. De meg kell tanulni együtt élni a tűzzel.
Darren Shan
Tükörcsendes tó:
néma szépséged lelket
fénnyel bíztató.
Maróti György
Csikorgó a szó
a fülnek, ám a szívnek
jó tanácsadó.
Maróti György
Szeressétek a gyermekeiteket, amennyire csak tudjátok, és adjátok meg nekik azt az érzést, hogy önmagukért szeretitek őket, és nem azért, ami válhatna belőlük. Szeressétek mélységesen őket, és adjátok meg nekik az érzést, hogy olyannak fogadjátok el őket, amilyenek.
Osho
Ne kérdőjelezze meg a pozitív sorsfordulókat! Tekintse úgy, mint a napsütést! Fogadja el és örüljön neki!
Stephen White
Van egy időtlennek tűnő állapot, amikor teljesen magunkra maradunk. S ráadásul éppen a szakadék fölött, a legnehezebb, legveszedelmesebb helyzetben. Ilyenkor csak két dolog segít. Az egyik a múltból ered, mindabból, ami megtörtént már, s amibe itt, az örvénylő semmiben is kapaszkodót lehet találni. A másik a jövőből üzen, onnan, ahol nincs még semmi, csak lehet... sőt, lesz.
Müller Péter
Bármilyen távolinak látszik is a cél, mindig van rá mód, hogy legyőzze az akadályokat. Fontolóra veszi a lehetőségeket, megélezi a kardját, megtölti szívét szükséges állhatatossággal, hogy szembe tudjon nézni a kihívásokkal.
Paulo Coelho
Eljön egy idő mindenki életében, mikor úgy tűnik, a szeretet elmegy, mikor semmi nem akar jóra fordulni, jön, jön egy idő, mikor nem találod a helyed, minden ajtó, amit kinyitsz, úgy tűnik, az arcodba csapódik. Ekkor kell valaki, akibe kapaszkodhatsz, mikor elhagy minden hited.
Gyilkos elmék c. film
Ha szomorúak vagyunk, az egész világ szürkének látszik, még akkor is, ha verőfényes napsütés vesz körül bennünket. Ha viszont jókedvűek vagyunk, akkor a legszörnyűbb zivatar sem tud kizökkenteni vidám hangulatunkból.
Erhard F. Freitag
Ha az út, amelyen jársz, állandóan fájdalmat okoz neked, akkor az nem a te utad.
Judith Sills
Akármilyen komor, örvénylő viharba kerülünk, ahol már nem látni senkit, egymást sem; akármilyen földrengésen, tornádón, cunamin, hurrikánon repülünk át - tudjunk egymásról! Hogy jövünk s hogy együtt vagyunk.
Müller Péter
Vonalat kell húznod önmagad és a világ közt. Mások csak zűrbe kevernek. Minden a vonalakról szól. Vonalakat húzgálunk mindenütt, és imádkozunk, hogy senki ne lépje át őket. De van egy pár vonal, amelyeket túlságosan is veszélyes átlépni. Egy dolgot tudok: ha vállalod a kockázatot, a kilátás a túloldalról káprázatos.
Grace klinika c. film
Ne félj az élettől! Higgy abban, hogy az élet ér annyit, hogy megéljük, és hited segíteni fog megalkotni a tényeket.
Tuti gimi c. film
Neked is akarnod kell, hogy a dolgok megváltozzanak. Csak akkor lesz jobb valami, ha te is akarod. És ha igazán akarod, akkor nem szabad feladnod!
Lauren Brooke