Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Nem hiszek a megbánásban, mert minden, amit tettem vagy nem tettem, még ha nem is úgy alakult, ahogyan terveztem, visszavonhatatlan része lett az életemnek
- Szívek szállodája c film
Én nő vagyok. Mi nem mondjuk ki, hogy mit akarunk, de fenntartjuk a jogot, hogy kiboruljunk, ha nem kapjuk meg. Ez az, amitől annyira elbűvölőek vagyunk! És nem kevésbé félelmetesek.
A nő kétszer c. film
Életünk boldogsága parányi töredékekből áll össze
- az apró, elfeledett csókokból és mosolyokból, egy kedves pillantásból,
avagy egy szívből jövő jókívánságból.
- Samuel Taylor Coleridge
Különös dolog az adás képessége. Megtanít arra, hogy a tárgyak és a szeretet osztogatható kincsek.
Minél több emberhez vándorolnak, nem kevesebb lesz belőlük, hanem több.
- Schäffer Erzsébet
Az én életem erről az egy napról szól, mindig.
Mert mindig a mai nap dönti el,hogy milyen lesz a jövőd.
- Csernus Imre
Az idő nem azért van, hogy túléljük, hanem azért, hogy átéljük.
- Kőrősi Zoltán
Egyet lehet tenni: adni, hogy kaphassunk...
Akikkel egy úton jársz, adj nekik lelkivilágodból annyit,
amennyit csak bírsz és fogadd, mint drága kincset, amit visszakapsz...
- Albert Schweitzer
A növények megtalálják a helyüket. Forróságban az egyik, kövek között. A másik félig hó alatt, dermesztő szelekben. Amelyiknek nem jár, az esőt sem kéri. Panasz nélkül tudják a rájuk szabott leckét. Igen. Ezen múlik talán minden. Felismerni a senki másra nem érvényes, az abszolút kiszabott, személyre szóló utasítást.
- Jókai Anna
"A jó modor azt jelenti, hogy eltitkoljuk, milyen sokat tartunk magunkról, és milyen keveset a többiekről."
Mark Twain
Az ember sohasem azt hallja, amit mondanak neki,
hanem amit a szívével lefordít magának.
- Müller Péter
Az ember számára éltető erő, ha elfogadják.
Nem tanácsokra vágyik, hanem meghallgatásra, megértésre.
- Bagdy Emőke
Az, hogy jól bánjunk egymással, attól függ, hogy ne felejtsük el,
hogy a másik hihetetlenül más. Végtelenül más, mint én vagyok.
- Feldmár András
A legfontosabb szavak minden nyelvben rövidek.
Például az "igen". Vagy a "szeret". Vagy az "Isten".
Ezeket a szavakat könnyű kimondani, mégis óriási üres tereket képesek megtölteni.
- Paulo Coelho
Nem halt ki még a világból a kedvesség, az udvariasság, a bölcsesség.
Jelen van mindenütt, a sivatagban, az erdőkben, a falvakban,
a városi bérházakban .
- sőt a mi városunkban is. A mi utcánkban is. Ezt soha ne feledd!
- Pam Brown
A léleknek két része van: az egyik gondolkodik, a másik érez. És mily szomorúan, de kevésbé igazságtalanul vagyok kénytelen kimondani, hogy a végletekben élő ember nem gondolkodik, csupán érez; s ha pedig kettévágjuk a lelket, a benne lakó erények is e két rész szerint nyilvánulnak meg. A végletek messze állnak az erénytől: vagy csupa gyönyörrel, vagy csupa fájdalommal kapcsolatosak. Ezért mielőtt elhamarkodottan határoznánk meg az erényt, illesszük össze a gyönyör és a fájdalom széthullott darabjait, hogy középütt, a nyugalomban meglelve, felékesítsük igazi nevével.
- Arisztotelész
Képesnek kell lenned arra, hogy egyedül is elérd a boldogságot, és képesnek kell lenned arra is, hogy emberek között légy boldog. Boldognak kell lenned a bensődben, és boldognak kell lenned a kapcsolataidban is. Gyönyörű otthont kell teremtened, belül és kívül egyaránt.
- Osho
Ha valamilyen külső ok miatt szomorú vagy, a fájdalom nem magának a dolognak a következménye, hanem annak, ahogyan az adott dolgot értékeled; ezt az értékelést pedig hatalmadban áll visszavonni bármely pillanatban.
-Marcus Aurelius
Ha egyszer tavasz akar lenni:
az összes jégpáncélok hiába erőlködnek és tiltakoznak.
Juhász Gyula
"Az élet tele van reménnyel
nagyokkal és szerénnyel.
Kívánom,hogy teljesüljenek álmaid,
kimondott és kimondatlan vágyaid!"
"Régi nyomokat keresek, melyeket elfújt a szél. Régi szavakat, melyeket elmosott a víz."
W.A.