Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

24679. a14deb9047
2012. ápr. 21. 20:30

"Inkább lennék anya,mint bármi a világon.

Gyermeket nevelni, szebb, mint a legszebb álom.

Inkább csecsemőm ajkait érezzem mellemen,

Minthogy nyakam körül királynői nyakék legyen.

Inkább ne ragyogjon fejemen diadém,

Csak kicsinyem legyen mellettem, békés alvóhelyén.

Inkább törlöm arcát, gyönyörködöm nagy szemében,

Minthogy híres legyek, s elborítson a sok érdem."

24678. b203172578
2012. ápr. 21. 20:24

"A labirintus olyan, akár az élet. Bármelyik úton indulsz el, sohasem tudhatod, célhoz vezet-e, vagy zsákutcába jutsz...? De aki bölcs és kitartó, no és van elég ereje is, az végül rátalál a helyes útra, és még idejében eléri azt, amire vágyott."

Nemere István

24677. Cilumiluci
2012. ápr. 21. 18:50

"Az ember azzá válik, amit tesz. A tetteink visszahatnak ránk. A jótettek, az erények egyre jobbá tesznek bennünket, a rossz tettek, a bűnök lehúznak, beszennyeznek bennünket. Tetteink beépülnek a személyiségünkbe. Nem tudunk úgy jók lenni, hogy ezáltal jóvá ne váljunk. Nem tudunk úgy törekedni az igazságra, hogy ne váljunk egyre inkább igaz emberré. Nem tudunk úgy hazudozni, hogy ne váljunk előbb-utóbb hazuggá. Tetteink meghatároznak minket."

/ Böjte Csaba /

24676. Cilumiluci
2012. ápr. 21. 18:02
"Ha nem volna gyermekem: -több pénzem volna, -valószínűleg több helyre eljutottam volna -többet aludnék, -jobban adnék magamra -az életem sokkal unalmasabb és kiszámíthatóbb lenne. De, mint szülő: - többet nevetek, -gyakrabban sírok -többet aggódok, -többször rohanok, -kevesebbet alszom, mégis vidámabb az életem. -Többet tanultam, érettebb lettem -a szívem jobban fáj, jobban tudok szeretni, mint valaha is hittem, -többet adok magamból, de cserébe ÉRTELMET NYERT AZ ÉLETEM!"♥
24675. bd8f0b56fe
2012. ápr. 21. 17:45

Evezz-evezz az élet tengerén,

Csak ki ne köss a bánat szigetén!

Legyen erőd tovább evezni,

S a boldogság szigetén kikötni!

24674. bd8f0b56fe

Ne hallgass az emberekre akármit beszélnek.

Csak egy úton járj amelyet kiszabott az élet!

Legyen az a boldogságod,vagy a végzet útja,

Visszafelé soha se nézz és hogyha majd bárhová érsz

Ne gondolj a múltra.

Ne hallgass az emberekre csak a szív szavára,

Akár ki is szól utánad,ne nézz soha hátra.

Menj szépen a szíved után,nevetve vagy sírva!

Mert az ember akár mit tesz az élete mégis úgy lesz,

Ahogy meg volt írva.

24673. bd8f0b56fe

Élünk egy világban, melyről keveset tudunk,

Szeretni, s örülni mindig is fogunk.

A félelem, a sírás, mind hozzánk tartozik,

Olykor mindenkin megmutatkozik.

Lehetsz mosolygós-vidám, szomorú vagy bánatos,

Hangulatodat másokon is láthatod.

Ha sír a két szemed, más is könnyezik,

Ha nevetsz mindenki elmosolyodik.

Légy mindig vidám és örökké nevess,

Hogy ezzel másokat is boldoggá tehess.".

24672. bd8f0b56fe
2012. ápr. 21. 17:44
Aminek meg kell történnie, az megtörténik. Akivel találkoznod kell, azzal találkozol. Akinek észre kell vennie, az észrevesz. Ilyenkor mondhat bárki bármit, Te úgyis érzed. Nem lehet tudni, mi lesz belőle: egy éjszaka szép emléke, évek, vagy egy élet. Ott van és Te tudod, hogy közötök van egymáshoz. Tehetsz bármit: valahol, egy láthatatlan dimenzióban már össze vagytok finom kis szálakkal kötözve. Ne aggódj, ha most nem vesz észre, majd újra látod. A legfontosabb, hogy nyitott legyél. Nem lehet rosszkor rossz helyen lenni. Mindig ott vagy, ahol dolgod van és mindig azokkal, akikkel dolgod van. Lehet, hogy gyönyörű lesz, lehet, hogy fájni fog, de ez az életed. És ennél se szebb, se jobb, se izgalmasabb nem történhetne veled.
24671. bd8f0b56fe
2012. ápr. 21. 17:44

Elindulok most nem tudom merre

Lehet egy völgybe talán egy hegyre?

Csak visz a lábam akár a tudat:

Most szabad vagyok...senki nem kutat.

Ha érezhetem a fű illatát,

Ha megláthatom a felhők bánatát

Ha messze kerül a város zaja

Ha szólal közel egy madár dala

Ha a fény csillan a síró fákon

Ha zöld levél hajt törékeny ágon

Ha érzem érint pillanat-varázs

Fellángol bennem egy újabb parázs.

Az élet nem más:Barátság szerelem,

Megbocsátás kegyelem,gyermekiség játék,

Fény és árnyék,kihívás küzdelem,

Veszteség győzelem.

Mert minden percet úgy kell megélned

Tudd hogy az élet tartogat sok szépséget.

24670. a14deb9047
2012. ápr. 21. 17:43
Bármit elveszíthetsz! a vagyonodat, a békességedet, a türelmedet, a hitedet, a családodat, szerelmedet,az Életedet.... Mindent! Csak egyetlen dolog van, amit soha senki nem vehet el Tőled, sem el nem veszítheted:-...az, amit Te adtál Másoknak !!!
24669. Cilumiluci
2012. ápr. 21. 17:11
Ha jól élsz, tudnod kell átváltoznod. Nincs 'végre elértem!' - mert tovább kell menned. Új életszerepben, új felfogással. Félünk átváltozni, öregedni, veszteni, elfeledni a régit. Félünk váltani. Félünk búcsúzni, továbbmenni, elengedni. Félünk az újtól. Mégis ajánlom, te is tanuld meg az átváltozás művészetét. Könnyebb lesz az életed, és lényegesen vidámabb.
24668. Cilumiluci
2012. ápr. 21. 17:10

A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.

Auguste Rodin

24667. Cilumiluci
2012. ápr. 21. 17:07

" A kezet csak megfogni szabad,

elengedni vétek, eldobni átok,

egymásba simuló kezek tartják össze

az egész Világot ! "

24666. Cilumiluci
2012. ápr. 21. 16:46

Az ember sohasem tudhatja, kivel hozza össze a sors, vagy hogy egy egyszerű döntés - hogy a sarkon jobbra fordulunk vagy balra - néha mindent megváltoztat. Van úgy, hogy a választásaink nem számítanak. Máskor... egészen váratlan helyzetekbe sodorhatnak.

J. R. Ward

24665. b203172578
2012. ápr. 21. 12:41
‎" Becsukhatod a szemed azok előtt a dolgok előtt, amiket nem akarsz látni; de a szívedet nem csukhatod be, hogy ne érezz. "
24664. 16b5d6ae34
2012. ápr. 21. 12:36
A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.
24663. b203172578
2012. ápr. 21. 12:27
"A Sors talán azt akarja, hogy sok nem megfelelő emberrel találkozz, mielőtt megismered az igazit, hogy mikor ez megtörténik, igazán hálás legyél érte."
24662. b203172578
2012. ápr. 21. 12:24

"A boldogságot nem lehet ajándékba kapni,

egyetlen titka: adni, mindig csak adni,

jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet,

és sok-sok önzetlen tiszta szeretetet."

2012. ápr. 21. 12:09
A legrosszabb érzés, mikor tudod, hogy el kellene engedned de ha elengeded abba belehalsz."
24660. 55a25cd29e
2012. ápr. 21. 09:02
Ha túl könnyű a préda, az rögtön gyanús. Csak akkor vesszük komolyan, ha kellően komplikált?
24659. 16b5d6ae34
2012. ápr. 21. 08:57
,,A lány szerette, a fiú nem.A lány felnézett rá, a fiú nem. A lány szerelmet vallott, a fiú megalázta. A lány sírt végette, a fiú kinevette. A fiú csak akkor jött rá mit tett, amikor a lány sírjára virágot tett."
24658. 9242a6388c
2012. ápr. 20. 21:48

"Nemrég visszatértem ahhoz a meghatározáshoz, amely így hangzik: Isten legbelső monológjaink partnere. Amikor teljesen egyedül vagyunk, amikor legvégső magányunkban és legvégső őszinteségünkben önmagunkkal folytatunk párbeszédet, jogos, hogy belső beszélgetésünk partnerét Istennek nevezzük tekintet nélkül arra, hogy ateistának, vagy hívőnek tartjuk magunkat. A különbség csak akkor válik észlelhetővé, ha az ateista azt mondja, hogy ez csupán egy benső monológ, a hívő pedig azt, hogy párbeszédet folytat valakivel, aki nem ő. De valóban fontos, hogy a végső magány látszatmagány-e, vagy sem? Nem inkább az a fontos csak, hogy az őszinteségünket előhozza? Ha van Isten, meg vagyok győződve róla, hogy nem fogja rossz néven venni, ha valaki összetéveszti Őt saját magával."

/Viktor Frankl/

24657. 97f33311ff
2012. ápr. 20. 21:46
Néha csak pár percet töltünk azzal, akit szeretünk, és ezer órát azzal, hogy gondolunk rá.
24656. Cilumiluci
2012. ápr. 20. 21:45

A csoda benned van,

Te kelted életre.

Minden nap szép lehet,

Csak nézz a szívedbe.

Engedd a lelked szabadon szállni,

S a boldogságot magadba zárni.

Lásd meg a szépet, érezd az illatát.

Szereteted borítsa, a rétek virágát.

Nyújtsd ki kezed, keresd a kedvesed,

S ha megtaláltad, többet el ne engedd.

Ne ígérj csillagot, ne ígérj hamisat,

Add a legtöbbet, amit lehet,

Add önmagad!!!

24655. Cilumiluci
2012. ápr. 20. 21:32

"Mindig van okunk egy ajándékra... Ha más nem, önmagában az, hogy élünk. Élünk és szerethetünk. Hogy mosolyoghatunk. Hogy lehet egy szép történetünk. Hogy lehet múltunk, lehet jövőnk. Hogy egymás szemébe nézhetünk. Hogy adhatunk. Mindent. Akár az egész világot. Hiszen az emberben ott van az egész világ. Benned is. Ha magadat adod - az egész világot adod. Csak ki kell választanod azt, amit ma adni akarsz. A világot. Csomagold be szeretettel, és helyezd el az ajtó elé. És várj. Ajándékod, ha szeretettel adtad, célba ér. És ajándékodnak bármikor örül, aki kapja. Mert mindig van alkalom az ajándékra."

Csitáry-Hock Tamás

24654. Cilumiluci
2012. ápr. 20. 21:28

"A szeretetben - mondják az angyalok - titkok nemcsak azért nem léteznek,

mert nem mondjátok ki őket,

hanem azért sem, mert ha valódi a szeretet, a másik akkor is tud rólatok mindent,

ha sohasem mondjátok ki.

Ha valóban szerettek valakit, benne jártok, érzitek, amit érez - és tudjátok róla nemcsak azt,

amit valaha tett,hanem azt is, amit csak ezután fog elkövetni."

Müller Péter

24653. M-inerv-A
2012. ápr. 20. 20:03

Elmúló mind, ami csillog a fényben

Halhatatlan mind, mi ég a szívben.

24652. 9938c84fee
2012. ápr. 20. 19:46

Weöres Sándor

Én is

Én is világot hódítani jöttem

s magamat meg nem hódíthatom.

Csak ostromolhatom nehéz kövekkel

vagy ámíthatom és becsaphatom.

Valaha én is úr akartam lenni

ó bár jó szolga lehetnék!

De jaj, szolga csak egy van: az Isten

s uraktól nyüzsög a végtelenség.

24651. b203172578
2012. ápr. 20. 19:37

Ha valaki azt akarja, hogy jelen legyél az életében, az helyet csinál

neked benne. Nem kell megküzdened a helyért. Ha olykor megbánt téged, nem indokot keres a tettére, hanem a bocsánatodat. Ne erőltesd rá magad olyasvalakire, aki nem ismer el téged, és ne feledd, akinek fontos vagy nem csak akkor áll melletted, amikor a legjobb formádat hozod, hanem akkor is, amikor a legrosszabb passzban vagy.

24650. M-inerv-A
2012. ápr. 20. 18:04

Folytasd dolgod, képezd magad,

Komolyan vedd minden nap terhét

Szerencse aztán jön majd magától

Nyer bő okulást tapasztalásból.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook