Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

26563. Cilumiluci
2012. máj. 31. 20:31
Minden kapcsolatban vannak hullám völgyek, de az attól még nem lesz rossz kapcsolat! Rossz csak akkor lesz ha a felek, úgy döntenek, hogy nem oldják meg a próblémákat!
26562. Cilumiluci
2012. máj. 31. 20:22
A szex sokszor olyan, mint a havazás: nem tudhatod előre, hogy mikor jön, hány centi lesz és hogy meddig tart.:))
26561. Cilumiluci
2012. máj. 31. 20:09
"Az a támasz, amelyet az ember az életben a leggyakrabban használ, a remény."
26560. Cilumiluci
2012. máj. 31. 20:06
Ne várj a tökéletes pillanatra, teremtsd meg : )))
26559. Cilumiluci
2012. máj. 31. 20:03
Bárki, aki ítélkezik feletted, csak azért van, mert nem ismer! Nem ismeri a gondolataid, a tetteid okát. Azok az emberek, akik ismeretlenül véleményt alkotnak rólad, nem érdemlik meg sem a figyelmed, sem a gondolataid. Egyszerűen csak vedd őket figyelmen kívül. Senkinek ne akarj megfelelni, csak mert Ő úgy akarja, vagy mert neki így a megfelelő, és így tetszik! Az az övé, te pedig Önmagadé, cselekedeteid is belőled fakadnak, önmagadért vannak benned, nem mások elvárásainak! Az az igazi szabadság, ha nem függsz sem másoktól, sem mások véleményétől! —
26558. Cilumiluci
2012. máj. 31. 20:01
"Hiszek abban, hogy az élet által hozott nehéz helyzetek azért vannak, hogy abból megtanuljunk valamit, vagy hogy egy más, számunkra boldogabb útra tereljenek minket (még ha az út eleje ismeretlen és göröngyös is). Abban is hiszek - tapasztaltam-, hogy minden nehéz helyzethez és kihíváshoz megvan bennünk a szükséges erő és energia hogy megoldjuk, megugorjuk azokat. Ahogy minden betegséghez is bennünk van a gyógyulás képessége is. Ha nagyon nagy a baj, akkor még annál is eggyel nagyobb erőt kapunk hozzá, hogy fel tudjunk állni
26557. Cilumiluci
2012. máj. 31. 19:28
Az, hogy túlteszed magad rajta, nem jelenti azt, hogy elfelejted, nem jelenti azt, hogy hűtlen leszel az érzéseidhez, csak annyit jelent, hogy tűrhető szintre csökkented a fájdalmad, egy olyan szintre, ami nem tesz tönkre. Tudom, hogy pillanatnyilag elképzelhetetlen, hogy túltedd magad rajta. Lehetetlen. Felfoghatatlan. Elképzelhetetlen. Nem akarsz túl lenni rajta. Miért is akarnál? Nem maradt neked más, csak ez. Nem kellenek a kedves szavak, nem érdekel, mit gondolnak vagy mondanak mások, nem akarod tudni, hogy ők mit éreztek, amikor elvesztettek valakit. Ők nem te vagy, igaz? Ők nem érzik azt, amit te. Az egyetlen dolog, amit akarsz, az, amit nem kaphatsz meg. Elment. Sosem jön vissza. Senki sem tudja, milyen érzés. Senki sem tudja, milyen az, kinyújtani a kezed, és megérinteni valakit, aki nincs ott és soha nem is lesz. Senki sem ismeri ezt a betölthetetlen űrt. Senki, csak Te.
26556. Cilumiluci
2012. máj. 31. 19:26
Néha vidám vagyok, örült és vicces, néha csöndes, nyugis és visszahúzódó. Néha nagyon vágyom rá, hogy velem legyen valaki, néha élvezem, hogy egyedül vagyok. Néha azt szeretem, ha hangosan szól a zene, néha jó a csönd is. Néha nagyon boldognak érzem magam, néha teljesen elveszettnek. Néha szeretem a színes dolgokat, néha csak a fekete tetszik. Néha a saját világomban élek, néha rájövök, hogy amit elképzeltem, sajnos nem létezik. Szereztem olyan barátokat, akikről soha nem gondoltam volna, hogy egyszer a barátaimnak fogom hívni őket, és veszítettem el olyan embereket is, akikről soha nem gondoltam volna, hogy ma már nem lesznek mellettem. Szerettem olyat, aki nem viszonozta, és szerettek olyanok, akiknek én nem tudtam viszonozni a szeretetet. Voltam hű és hűtlen, hol gazdag voltam, hol nagyon szegény, voltam bátor, bár néha féltem, de soha senki ne mondja rám, hogy nem az álmaimnak éltem.
26555. Cilumiluci
2012. máj. 31. 19:26
"Ahogy egyre inkább megismersz valakit, minden külső tulajdonsága apránként elhalványul. Már nem számít, milyen színű a haja, vagy hogy milyen magas - idővel sokkal inkább a lelkét figyeled, nem a külsejét. Ezért mondják azt, hogy igazán a másik ember belsőjébe szeretünk bele; a külseje után persze vágyakozhatunk, tetszhet nagyon a szeme vagy az izmos hasa, de ezeket csak a szemeddel szereted, nem a szíveddel! Mikor úgy igazán megismersz és megszeretsz valakit, minden külső hiányossága vagy hibája eltűnik. Ez a szeretet lényege - a tökéletlenségek mögött meglátni valakiben a szépséget."
26554. Cilumiluci
2012. máj. 31. 19:24
Soha ne játssz más érzéseivel, mert lehet neked jó móka, de neki talán az álmainak a végét hozza.
26553. Cilumiluci
2012. máj. 31. 19:24

"Maradj jó, még akkor is, ha egyedül vagy, és ha mindenki ellened fordult!

Nézz a szemükbe, még ha azok vérben forognak is!

Ne félj! Bízz szíved halk hangjában és önmagadban!"

/Gandhi/

26552. Cilumiluci
2012. máj. 31. 11:55

„Tanulj meg az élet útján

Mosolyogva járni,

Tanulj meg a boldogságra

Türelmesen várni.

Tanuld meg, hogy az ifjúság

Csak múlandó álom,

Őrizd meg az emlékét,

Hogy soha el ne szálljon!

26551. Cilumiluci

"Mi a legfontosabb az életben? Ha olyasvalakit kérdezel, aki éhezik, azt feleli majd, hogy az ennivaló. Ha olyasvalakit kérdezel, aki fázik, azt feleli majd: a meleg. Ha pedig ahhoz fordulsz kérdéseddel, aki magányosnak, elhagyatottnak érzi magát, azt a választ fogod kapni: az emberek társasága.

No és ha kielégítettük mindezen igényeket, akad-e még valami, amire mindannyiunknak szüksége van? A filozófusok szerint igen. Ők úgy vélik, hogy nemcsak kenyéren él az ember. Persze hogy létfontosságú az élelem. A szeretet és a gondoskodás is nélkülözhetetlen. Csakhogy van még valami, ami életünkhöz feltétlenül szükséges. És ez nem más, mint hogy tisztában legyünk azzal, kik is vagyunk valójában és miért élünk."

26550. Cilumiluci
a egy álom meghiúsulna, és ezer darabra törne, soha ne félj felvenni egy darabkáját, hogy újrakezdhesd...
26549. Cilumiluci
2012. máj. 31. 11:54

- Mama miért sírsz? - kérdezi a kisfiú az édesanyját:

- Mert én nő vagyok - válaszolt az asszony.

- Ezt nem értem! - mondja a kisfiú

- És ezt soha nem is fogod megérteni - válaszolta gyermekét átölelve az anya.

Később megkérdezte a fiúcska az édesapját is.

- Papa, miért sír a mama látszólag minden ok nélkül?

- Minden nő ok nélkül sír. - Ez volt minden, amit az apa válaszolt.

A fiúcska felnőtt, férfi lett, és még mindig kereste a választ, vajon miért sírnak időközönként a nők. Egyszer megkérdezte a Legfelsőbb Hatalmat.

- Mondd Atyám, miért sírnak a nők olyan könnyen?

Az Atya elgondolkozva válaszolt:

- Amikor a nőt teremtettem, valami különlegeset alkottam. Oly erőssé tettem a vállát, hogy a világ terheit elbírja, mégis oly gyengéddé, hogy vigasztalást is tudjon adni. Oly belső erőt adtam neki, ami lehetővé teszi, hogy akkor is tovább menjen, amikor már mindenki más feladja, hogy a betegségek és a bánat idején is ellássa családját panaszkodás nélkül. Oly mély érzéseket adtam neki, amelyekkel gyermekeit mindig és minden körülmények között szereti, még akkor is, ha a gyermek őt mélyen megbántotta. Oly erőt adtam neki, mellyel a férjét minden hibájával együtt szereti és elviseli, és azért alkottam a férfi oldalbordájából, hogy vigyázzon férje szívére. Oly bölcsességet adtam neki, hogy tudja egy jó férj, soha nem sérti meg a feleségét, mégis néha próbára tesz a nő érzéseit, határozottságát és kitartását, hogy szikla szilárdan férje mellett áll-e? És végezetül könnyeket is adtam neki, hogy sírhasson. A könnyek kizárólag csak az övéi, és annyit használ belőlük, amennyire csak szüksége van.

Látod: Egy nő szépsége tehát nem a ruhájától függ, amit éppen visel, vagy az alakjától amilyen az ő formássága, de még nem is attól, ahogyan a haját viseli.

Egy nő szépségét szemeiben ismered fel, mert az a szíve kapuja, ahol a szeretet lakozik.

26548. Cilumiluci
2012. máj. 31. 11:53
‎"Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég." -Dan Millman
26547. Cilumiluci

Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,

Ember lenni mindég, minden körülményben.

Arany János

26546. Cilumiluci
Becsüld meg azt, amid van, Kívánd azt, ami még nem a tiéd, De soha ne sírj olyan után, amit már elvesztettél!
26545. Cilumiluci
2012. máj. 31. 11:52
Akkor szeress a legjobban, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van rá leginkább szükségem!!!
26544. Cilumiluci
2012. máj. 31. 11:52

Üzenőfalra feltöltött fényképek

Légy jobb ember, és tudd, hogy ki vagy, mielőtt valaki újjal találkozol, akitől azt reméled hogy ismer téged.

26543. Cilumiluci
2012. máj. 31. 11:51

Ha boldog akarsz lenni egy napig, egyél valami finomat. Ha egy hónapig, legyél szerelmes; ha egy évig, házasodj meg; ha egy életen át, köss barátságot!

Dr. Marianne J. Legato

26542. bd8f0b56fe
2012. máj. 31. 11:43

"A dolgok értékét nem azok adják meg, amik,

hanem az, aminek látszanak. Valamit érni és

megmutatni tudni, annyi, mint kétszer annyit érni.

Még az igazságot sem tisztelik, ahol nem látszik róla,

hogy ő az igazság. Nagy az ámítás hatalma; a dolgokat a

külszínűkről ítélik meg: a jó külső a belső szépség

legtökéletesebb ajánlólevele."

(Gracián: Lenni és látszani)

26541. bd8f0b56fe
2012. máj. 31. 11:42

"Élni annyi, mint szeretni.

Szeretni látni és megmutatni,

érezni és érzékeltetni,

meghallani és meghallgatni,

magasba szállni és fölröpíteni,

kinyílni és felnyitni,

megérteni és megértetni,

együtt érezni és eggyé olvadni

- és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás.”

(Tatiosz – az élet értelme)

26540. bd8f0b56fe

Jegyezd meg jól, de ne csüggedj soha,

Remény, csalódás, küzdelem, bukás,

Sírig tartó nagy versenyfutás.

Keresni a mindig a jót, a szépet,

S meg nem találni, - ez az élet.”

(Madách Imre)

26539. bd8f0b56fe

"Olyan furcsák vagyunk mi emberek,

A szemünk sír, az ajkunk nevet.

Azt hisszük másról, hogy boldog talán

S irigykedünk egy-egy szaván.

Azt hisszük, ha a másik szeme ragyog,

Gondolatai tiszták és szabadok,

S nem vesszük, dehogy vesszük észre,

Hogy könnyek égnek csillogó szemében.

Oly furcsák vagyunk mi emberek,

A szemünk sír, az ajkunk nevet.

Hazugság az egész életünk,

Mert akkor is sírunk, amikor nevetünk."

(Dante)

26538. bd8f0b56fe

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy ember fenntartás nélkül engedje szeretni magát. Bátorság, csaknem hősiesség. A legtöbb ember nem tud szeretetet adni és kapni, mert gyáva és hiú, fél a bukástól. Szégyelli, hogy odaadja, s még sokkal inkább szégyelli, hogy kiadja magát a másiknak, elárulja titkát. Azt a szomorú, emberi titkot, hogy szüksége van gyengédségre, nem tud meglenni nélküle.

(Márai Sándor)

26537. bd8f0b56fe

Amikor a boldogság egyik ajtaja bezárul, egy másik kinyílik. De gyakran oly sokáig tekintünk vissza a zárt ajtóra, hogy nem vesszük észre, amelyik megnyílt előttünk.

(Keller, Helen)

26536. bd8f0b56fe
2012. máj. 31. 11:41

"..nincsen szebb kora az emberiségnek

mint az elsõ ifjúság évei. Azon láncok,

melyek akkor köttetnek, nem szakadnak

el örökké, mert nem a világban kerestünk

még akkor barátokat, hanem a barátjainkban

leltük fel az egész világot"

(Kölcsey)

26535. bd8f0b56fe

"Önmagunk megismerése

a legnagyobb utazás,

a legfélelmetesebb felfedezés,

a legtanulságosabb találkozás."

(Márai Sándor)

26534. bd8f0b56fe

"Vigyázz nagyon, hogy ember maradj

holnapra törve a mából,

és túl ne lobbanj

holnapután

a tegnapi lángolástól"

(Boór András)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook