Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

31219. bd8f0b56fe
2012. okt. 1. 18:29

A Te napod

Ne lepődj meg, ha ma sokan keresnek,

Ne csodálkozz, ha az emberek szeretnek.

Ne fordulj el, ha az utcán sokan néznek, ...tovább

Mindent a szemnek és semmit a kéznek!

Örülj annak, hogy középpontban vagy,

Örülj, hogy ma kedvesek a szavak.

Örülj, hisz mindez nem olyan rémes,

Az év többi napja úgysem ilyen fényes!

Légy vidám mindig, amíg csak lehet,

Szeretteid mindig legyenek ott Veled!

Ragyogj az egészségtől, élj sokáig,

Füled érjen bokáig!

Azt hiszem, soraimat rövidre zárom,

Ami a szívemen, az a számon:

Ha papíron is, de nagyot kiáltok,

Boldog Születésnapot kívánok!

31218. Lolita63
2012. okt. 1. 15:15

'A szeretet lángjaiban a legkeményebb vasnak is meg kell olvadnia.

Senki sem téríthet el engem ettől a meggyőződéstől, mert a

tapasztalás tanított meg reá.'

Gandhi

31217. 16b5d6ae34
2012. okt. 1. 12:59

Az irigy ember élete a legszörnyűbb. Hiszen kénköves, pokolbéli gyűlölet fortyog benne, elsősorban önmaga iránt, s ezt kell átvinnie másokra, hogy kibírja a kínkamrát, amelyben sínylődni kényszerül: önmagát.

Vavyan Fable

31216. 16b5d6ae34
2012. szept. 30. 22:42

"Nem vitatkozom hülyékkel mert lesüllyedek a szintjükre aztán meg legyőznek

a rutinjukkal!!!!"

31215. M-inerv-A
2012. szept. 30. 22:34

Nem az a legalapvetőbb érzelmi szükségletünk, hogy szerelmesek legyünk, hanem az, hogy társunk őszintén szeressen, olyan szeretettel, mely nem az ösztönökből fakad, hanem értelmi és akarati világában gyökerezik. Arra van szükségünk, hogy olyasvalaki szeressen, aki szabadon döntött mellettünk, s aki meglátja bennünk a szeretetreméltót.

Az ilyen szeretet erőfeszítést és önfegyelmet kíván. Azzal a döntéssel jár, hogy energiáinkat befektetve a másik javát igyekezzük szolgálni, s ha erőfeszítéseink nyomán gazdagodik az élete, az minket is megelégedéssel tölt el, hiszen őszintén szeretünk valakit. Ehhez nincs szükségünk a szerelmi mámorra. Valójában az igazi szeretet a szerelmi állapot elmúltával lép életbe.”

(Gary Chapman: Egymásra hangolva)

31214. Lolita63
2012. szept. 30. 20:28

Ragadd meg minden napodat. Örülj a teljesség igényével. Minden napnak, úgy, ahogy van. Az embereknek, úgy, ahogy vannak. (...) Nem arról van szó, hogy a mának kell élnünk - ez materialista hozzáállás lenne, hanem arról, hogy a mának kincsként kell örülnünk. Úgy látom, hogy a legtöbben felszínesen élünk, nem is gondolva arra a csodára, hogy egyáltalán élnünk adatott.

Audrey Hepburn

31213. Cilumiluci
2012. szept. 30. 18:35

Ha völgy leszel,

Én hűs patak benne

Ha te vagy a patak,

Én ívelt híd felette

Ha út leszel,

Én a szekér rajta

Ha te a szekér,

Én majd a pajta

Ha mese leszel,

Én gyermek, ki hallgat,

Ha gyermek leszel,

Én dal ki elaltat.

Ha irka leszel,

Én majd a lapja

Ha te az irkalap,

Én a vers rajta.

Ha vers leszel,

Én toll, mi leírja,

Ha te a toll,

Én sötétkék tinta.

Ha telihold leszel,

Én egy kis csillag,

Ha csillaggá leszel,

Kiválasztalak.

Gál János

31212. Cilumiluci
2012. szept. 30. 18:21

A nap megégethet,

az étel megmérgezhet,

a szavak megbélyegezhetnek,

a képek megbotránkoztathatnak,

de a zene nem büntethet,

csak élvezetet nyújthat."

/A. Schnabel/

31211. Cilumiluci
2012. szept. 30. 17:30

Tatiosz: Tartalékok

Mindenből kettőt tartsunk kéznél, ami az

élethez kell. Ekkor az életünk is kétszer

annyit ér. Két mosolyunk, két kedves

...szavunk legyen egy helyett; megkettőzött

szeretet, türelem, jóindulat az élet min-

dennapos kellékei. A jóból, a kellemesből

tartalékunk legyen, hisz kétszeresen kell

azt osztogatnunk. A természet bölcsen

gondolkodott az egyről: meg egyet ren-

delt melléje, hogy törékenységétől meg-

óvja. A férfihez nőt, a nőhöz férfit. Az

emberhez embert. A szeretethez szere-

tetet.

31210. 1b5b560894
2012. szept. 30. 09:17
~Úgy tűnik, senki sem választhatja meg, hogy kik a szülei. Abban sem vagyok már biztos, hogy barátot választhatunk-e.....
31209. 1b5b560894
2012. szept. 30. 09:16
~Nem az számít, hogy egy hatalmas óceán partján gyönyörködsz a naplementében, vagy lopott perceidben egy pici tó kacsáit nézed. Csak az számít, ül-e melletted valaki.
31208. 1b5b560894
2012. szept. 30. 09:16

~ Ne menj előttem, lehet, hogy nem tudlak követni.

Ne gyere mögöttem, lehet, hogy nem tudlak vezetni.

Gyere mellettem és légy a barátom.

31207. f704e15444
2012. szept. 30. 07:41
"Ha úgy vitatkoztok, mint a házaspárok; úgy beszélgettek, mint a legjobb barátok; úgy flörtöltök, mint az első szerelemnél és úgy véditek egymást, mint a testvérek.. akkor egyszerűen egymásnak vagytok teremtve :)"
31206. bd8f0b56fe
2012. szept. 30. 06:58

Egy gyermek levele szüleihez

Ne vegyél nekem dolgokat, amelyekre Te hiába vágytál!

Ne érezz bűntudatot, ha nem tudsz megadni nekem mindent, amire fáj a fogam.Néha csak azért kérek valamit, hogy láthassam, hol a határ.

Add nekem az idődet!Kérdezd meg, mi történt az iskolában!

Beszélgess velem arról, hogy mit gondolok.

Érdeklődj afelől, hogyan oldom meg feladataimat!

Taníts engem a jóra, és mondd el, mi a rossz!

Vitassuk meg terveinket! Bátoríts választásaimban!

Dicsérj, ha megérdemlem! Terelj jó útra, ha tévedtem!

Higgy nekem, bízz bennem!Irányításoddal jó utat fogok választani.

Ha magam mellett tudlak, nem csatlakozom bandákhoz, távol tartom magam az alkoholtól, és a drogoktól.

Magyarázd meg nekem a gyógyszerhasználat szabályait és figyelmeztess a droghasználat veszélyeire!Szeress és hagyd, hogy szeresselek!

Szeress akkor is, ha rossz vagyok! Mutasd ki szeretetedet még abban az esetben is, ha nem tetszik neked a viselkedésem!

Bocsáss meg nekem! Fejezd ki megértésedet tévedéseimkor!

Add értésemre, hogy mindig van esély az újrakezdésre!

Engedd meg, hogy tetteimért én vállaljam a felelősséget!

Javíts ki, mondd el, ha tévedtem, de sose tedd ezt mások előtt!

Kérlek, sose hasonlíts másokhoz, különösen ne a testvéreimhez!

Büntess meg, ha rosszat teszek! Ismerd el, ha jót cselekszem!

Ne parancsolj nekem, kérj tőlem! Ez összetartozásunk érzését jelenti számomra.Ha megkérsz valamire, boldogan megteszem majd.

Bánj velem úgy, mint a legjobb barátoddal!

Figyelj rám, ha szeretnék megbeszélni veled valamit!

Még csak gyerek vagyok, de nekem is vannak gondjaim, aggodalmaim.

Tiszteld a bánatomat, fájdalmamat.Mondd sokszor, hogy szeretsz engem!Erősíts meg abban a tudatban, hogy különleges vagyok, és mindig szeretni fogsz, bármi történjen is. Részed vagyok, valami különös dolog, a szerelem teremtett.Megígérem, hogy megtanulok viselkedni, mondani fogom, hogy ,,Bocsáss meg!", ,,Kérlek szépen...", ,,Köszönöm.", "Sajnálom a történteket." - szóval mindent, amit elképzeltél, amikor beszélni tanítottál.Mondani fogok majd mást is, pl. hogy ,,Szeretlek Benneteket!".

Mindenekelőtt tanítsatok a szeretetre, hitre és az emberek, országunk tiszteletére!

31205. bd8f0b56fe

Minden nap ajándék.

Az Ember elment a Bölcshöz:

- Álmot láttam, de sehogy sem tudok rájönni, mi az értelme. Kérlek, segíts rajtam!

- Hallgatlak - bólintott a Bölcs.

- Az utcán mentem, a mi utcánkban, ahol minden nap járok.

Olyan is volt álmomban, mint egyébként; nem volt semmiféle változás rajta, csak annyi, hogy nagy szürke göröngyökkel volt tele a járda. Amikor megrúgtam az egyiket, rájöttem, hogy ezek nem göröngyök, hanem kövek. Egyet zsebre vágtam, hogy megmutassam a Barátomnak, akihez indultam.

Amikor elővettem, kettévált a kezemben. Belül szikrázó, tiszta ragyogású volt. Azonnal tudtam (bár nem értek hozzá), hogy ez GYÉMÁNT! Rohantunk az ékszerészhez, de közben telepakoltuk a zsebeinket a csúnya, szürke kövekkel, hátha... Az ékszerész vágta, csiszolta a kettévált követ, végül fel is mutatta, hadd lássuk mi is, hogy sziporkázik:

- Még soha nem találkoztam ilyen nagy és tiszta gyémánttal - lelkesedett.

Kipakoltam a sok egyforma szürke kövemet. Ő bizalmatlanul nézte a sötétlő halmot, majd legyőzve utálkozását, egyet megfogott és vijjogó gépével kettévágta. Smaragd volt. A következő rubin, utána valami csodaszámba menő ritkaság, és aztán így végig. Felfoghatatlan kincs feküdt előttem, szikrázott, tündökölt ezerféle színben, a belsejükben rejtőző érték. Én pedig döbbenetemben felébredtem. De nem tudok szabadulni az álomtól. Mondd, mit jelenthet?

- A szürke kövek a MINDENNAPJAID, Barátom! Éppen ideje, hogy felfedezd: valóságos kincsesbánya a mindennapok sokasága. Dolgozni kell rajtuk, az igaz, de ha jól megmunkálod őket, gazdagabb leszel mindenkinél. Már reggel vedd kezedbe napodat, hogy megláthasd benne a hűség gyémántját, a bizakodás smaragdját, a szeretet rubinszínű áldozatosságát...

Mától kezdve soha nem beszélhetsz "szürke hétköznapokról", hiszen láttad, mi rejlik bennük!

31204. bd8f0b56fe
Ha a tisztesség híveinek számát egyetleneggyel megnövelted, megtetted azt, amire születtél. Az élet ennyit vár tőled, semmi többet. " /Hioszi Tatiosz/
31203. 16b5d6ae34
2012. szept. 29. 22:42

Szereted az életet? Akkor ne vesztegesd az időt, hisz belőle áll az élet.

Benjamin Franklin

31202. Cilumiluci
2012. szept. 29. 18:41

Nem számít minek látszunk

A lényeget a szívünk rejti!

31201. Cilumiluci
2012. szept. 29. 18:33
Minden arc jó , úgy, ahogy van, nem a külső a lényeg. A hibátlan arc mögött lehet a legrútabb benső, a rút meglehet, hogy a legcsodálatosabb embert rejti magában.
31200. Cilumiluci
2012. szept. 29. 18:24

Ha szeretünk - elengedünk, hagyjuk szabadon röpülni a másikat.

Még akkor is, ha nemleges döntése érthetetlen, vagy fájdalmas számunkra.

A legkomolyabb tanítások egyébként is a sebek, így valójában hálát kellene adnunk értük.

31199. Cilumiluci
2012. szept. 29. 18:19
"Ha Szeretsz, Szeress őszintén, igazán, tiszta szívvel. Sose várj viszonzást azért, amit adsz, mert abban a pillanatban, amikor elvársz a másiktól cserébe valamit, már nem önzetlen a Szereteted. Igazán Szeretni pedig csak önzetlenül lehet. Ha önzetlenül Szeretsz, akkor nem vágysz másra, csak arra, hogy Őt mosolyogni lásd. Ha így Szeretsz, akkor képes leszel elengedni a társad, ha a szíve másfelé húzza majd. Akkor képes leszel a szívedben őrizni tovább, amíg újra nem találkoztok ismét, akár itt, akár odaát. Ha pedig igazán Szeretsz, akkor sosem felejtesz, és sosem hagyod a világnak, hogy beszennyezze ezt az érzést. Mert ha valakinek egyszer sikerül megérintenie a lelked, akkor kitörölhetetlen nyomot hagy benned maga után. Olyat, amihez nincs fogható.
31198. Cilumiluci
2012. szept. 29. 18:18

"Lesznek, akiket megbántasz úgy, hogy észre sem veszed.

Lesznek, akik úgy bántanak meg, hogy fogalmuk sem lesz róla.

Lesznek, akiket barátnak hittél, de saját maguk előtt is elbuknak.

Lesznek, akik ellenségnek látszanak, s ők állnak melléd a bajban.

Lesznek útonállók, bliccelők, átutazók...

... Lesznek akiket nevetve, s akiket sírva hagysz ott egy-egy állomáson.

Mindig, mindennek célja van.

Fáradalmas, izgalmas utazás az élet.

S ha találsz egy útitársat, aki végigkísér rajta, elértél mindent, amiről mások csak álmodoznak...."

31197. Cilumiluci
2012. szept. 29. 18:16
‎"Ki vagy te, hogy bíráld az életem? Tudom, hogy nem vagyok tökéletes, nem is azért élek, hogy azzá váljak. De mielőtt mutogatni kezdenél, győződj meg arról, hogy a Te kezeid teljesen tiszták...
31196. Cilumiluci
"Egy dolog van, amiből sosem kaphatunk eleget: a szeretet. És egy dolog van, amiből sosem adhatunk eleget: a szeretet."
31195. Cilumiluci
"Egy őszinte érintéssel több szeretetet adhatunk át öt másodperc alatt, mint szavakkal órák alatt. Ha valakit megölelünk, akinek rossz napja volt, több jót teszünk vele, mint az összes kiejthető szóval a világon. Ha valakit egy meleg öleléssel köszöntünk, az önmagában teljességgel elmondja: nagyon örülök, hogy látlak!"
31194. Cilumiluci
2012. szept. 29. 18:15

"Hiszem, hogy mindannyian okkal érkeztünk erre a világra, hogy minden életnek célja van.

Nevetni születtünk, vagy hogy megcsókoljuk azt, akit igazán szívből szeretünk.

Hogy kacagjunk, mosolyogjunk, sírjunk... túllépjünk és túléljünk - elfogadva a rosszat.

Nem kell felejteni, de tovább kell lépni, menni előre, jobbra vagy balra, bármerre!

Csak menni. A saját utad Te csinálod magadnak, és Te döntöd el, hogy miből építed.

Én szeretetből akarom és bátorságból. Meg akarok élni minden pillanatot, amit az élet ad.

A legjobb tanács, amit adhatok Neked, csak ennyi: szeress, nevess, láss, élj - és soha ne veszítsd el a reményt."

31193. Cilumiluci
2012. szept. 29. 18:14
‎" Adj kedvet másnak, kit megtörtnek látsz, Bár mondhatja nem kér vigasztalást. Szólj rá, és indulj el hát! Nem kell, hogy hord a világ bánatát."
31192. Cilumiluci (válaszként erre: 31191. - 8341f3dcfb)
2012. szept. 29. 18:10
:)
31191. 8341f3dcfb (válaszként erre: 31190. - Cilumiluci)
2012. szept. 29. 18:08
like this :)
31190. Cilumiluci
2012. szept. 29. 18:06

‎"Alszol?"

"Még sokszor. Pedig már tudom, hogy mi az Igazság."

"Felébresszelek?"

"Ne, ne most! Majd csak akkor, ha már kitárta lótuszszirmait a Világ... Szeretnék egy jobb világban ébren lenni. Addig pedig... félálomban időzöm tovább..."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook