Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember, és emberré a ló.
-Jókai Mór-
Sok ember hibája, hogy amikor minden rendben van az életével, megfeledkezik a nehéz időkről és azokról az emberekről, akik akkoriban mindent félretéve támogatták.
Leiner Laura
Mindenkinek, akivel találkozunk, adunk valamit, ám amit adunk, azt mi magunk választjuk meg. Szavainkkal, cselekedeteinkkel tudatosan teremtjük meg a színteret, amelyen élni akarunk.
Marlo Morgan
Legyél egyszerűen csak része a világnak!
Nem dughatsz mindent kategóriákba, nem választhatod le magadról az élményt azzal,
hogy szavakat aggatsz rá.
Ahogy a dalban van: Let it be.
Csak hagyd, hogy legyen.
Christopher Moore
A magány közel hozza egymáshoz az embereket.
Wass Albert
"A barátság átérzi a bút és a fájdalmat.
Vigaszt nyújt mely feledtet bánatot és rosszat.
Benne közös a vigalom és az öröm,
Ezért fontos a barátság az emberek között!
Ha egy barát kell,s tiszta szeretet,
Tárd ki a szíved,s nyújtsd felé két kezed!
Benne nem csalódhatsz,ennyit mondhatok,
A szeretet kincs,melyet szívétől kapod."
" Úgy gondolom, minden okkal történik. Az emberek változnak, ezért képes vagy megtanulni elengedni, a dolgok rossz irányba haladhatnak, ezért értékelni tudod, amikor jó felé mennek, elhiszed a hazugságokat, de egy idő után megtanulsz csak magadban bízni. És néha a jó dolgok szétesnek, hogy jobb dolgok születhessenek."
Marilyn Monroe
Egy este amikor az anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyha ajtajában, kezében egy cédulával. Furcsa, hivatalos arckifejezéssel nyújtotta át a cédulát az anyjának, aki megtörölte kezét a kötényében és elkezdte olvasni azt: - a virágágyás kigyomlálásáért: 500 Ft - a szobám rendberakásáért: 1000 Ft - mert elmentem tejért: 100 Ft - mert 3 délutánon át vigyáztam a kishúgomra: 1500 Ft - mert
mert kétszer ötöst kaptam az iskolában: 1000 Ft - mert mindennap kiviszem a szemetet: 700 Ft Összesen: 4800 Ft . Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék tolult fel benne. Fogott egy tollat és egy másik cédulára ezeket írta: - mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0 Ft - az összes átvirrasztott éjszakáért, amit a betegágyad mellett töltöttem: 0 Ft - a sok-sok ringatásért, vigasztalásért: 0Ft - könnycseppjeid felszárításáért: 0 Ft - mindenért, amit nap mint nap
tanítottam neked: 0Ft - minden reggeliért, ebédért, uzsonnáért, zsemléért, amit készítettem neked: 0 Ft - az életemért,amit minden nap neked adok: 0 Ft. Összesen: 0 Ft Amikor befejezte, anya mosolyogva nyújtotta át a cetlit a fiúnak. A gyerek
elolvasta és két nagy könnycsepp gördült ki a szeméből. Szívére szorította a papírt és a saját számlájára ezt írta: FIZETVE!
Aki nem tudja átélni a másik örömét, fájdalmát, aki képtelen belebújni egy másik ember lelkébe, aki nem éli át, hogy a másik ember önálló világ - az nem tud szeretni még.
Müller Péter
Nem szabad elfelejtenünk, hogy a történelem során mindig is voltak olyan zsarnokok és gyilkosok, akik egy ideig legyőzhetetlennek tűntek, de végül mindig elbuktak. Mindig."
/Mahatma Gandhi/
„A fájdalomból többet tanulunk, mint a pillanatnyi örömökből. Mert felébreszt, és arra figyelmeztet, hogy homokból nem lehet örökkévaló várat építeni!"
(Müller Péter)
Addig mond valakinek, hogy szereted míg lehet.. mert mikor már nem lesz veled, mindent megtennél azért, hogy csak annyi időre lásd, hogy azt tudd mondani neki, hogy: 'szeretlek.nagyon hiányzol.'
-ismeretlen-
Az emberi szív szeretetből áll össze, Adok ma egy darabot Neked is belőle. Nem félek ,hogy elfogy hisz nekem is adnak, ezért van értelme minden egyes napnak.
/-Ruttkai Éva-/
Jól csak a szívvel
Lát az ember, ami
igazán lényeges az
a szemnek Láthatatlan!
Az életben hárman vigyáznak Rád
Isten, szülő, kedvesed-
Szeresd az elsőt!
Tiszteld a másodikat!
Sose feledd a harmadikat!