Kecskeméti esküvő - tippek, tapasztalatok (beszélgetés)
Ezt most találtam az önkormányzati honlapon:
Házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése esetén fizetendő díjak:
1.) Hivatali munkaidőn, hivatali helyiségen kívül: 20.000.- Ft,
melyből az anyakönyvvezetőt megillető díjazás: 15.000.- Ft
2.) Hivatali munkaidőn kívül
a) Házasságkötő-teremben:10.000,- Ft,
melyből az anyakönyvvezetőt megillető díjazás: 5.000.- Ft
b) Díszteremben élőzene szolgáltatással: 28.000.- Ft,
c) Díszteremben élőzene szolgáltatás nélkül: 25.000.- Ft,
d) a Hetényegyházi Kirendeltség hivatalos helyiségében 6.500.- Ft,
A díjak az ÁFA-t nem tartalmazzák.
Na ezen most kiakadtam :S
Tényleg durva, ezek után elgondolkodtató, hogy érdemesebb külső helyszínen tartani, ott legalább az a zene/zenék mennek, amit én akarok, és ha netről szedem le, akkor is mehet... Vajon mennyiért mennek külső helyszínre esketni, ha a nagyteremben ennyibe kerül? :(
Mondom én, hogy ez az egész esküvősdi egy jó nagy biznisz, mindenki ezen akar meggazdagodni, undorító...
Én pénteken voltam a városházán, megbeszélni a szertartás részleteit. Hát ledöbbentem. Zenét nem lehet bevinni, csak eredeti cd-n. Arról is egy számot ki lehet választani és azt lejátszák, vagy lehet kérni orgonistát. Ha a dísztermet kéred akkkor cd-ről zenével 31 000,- az orgonistával 35 00,- ba kerül. A pezsgőt nekünk kell bevinni, és a gyertyagyújtós részt már nem csinálják, tűzvédelmi okokra hivatkozva. A termet lehetett kiválasztani, hogy a díszteremben vagy a kisteremben legyen e, hogy kérünk e himnuszt, és hogy szeretnénk e szülőköszöntést. És ez ilyen drágán. Teljesen le voltam döbbenve.
Persze ezzel nem ijesztgetni akarok senkit, csak leírtam a friss tapasztalataim.
Én a Lady Mercedes szalonból bérlem, nagyon kedvesek és segítőkészek.
Ha nagyobb a lagzi azért érdemes a vőfély kérdést átgondolni, eléggé széthullhat a buli ha valaki nem tartja kézbe, szerintem a lagzi jóval kényesebb része az egésznek, mint az esküvő.
Szia.Tényleg?:( azt hittem az olcsóbb lesz..de akkor tévedtem .. akkor lehet hogy én is a kölcsönzésnél maradok..
Mondjuk amin tudunk kicsit tartalékolni az a díszítés, a meghívó ezeket mi készítjük nem akarunk vőfélyt sem.Fotós is csak az esküvő után lesz néhány profi képet akarunk csak...
Blueee, nektek a Tanyacsárdában lesz, vagy ti is még csak a tervezgetés fázisában vagytok?
Mi is csak kicsi, meghitt esküvőt tervezünk, inkább legyen jó buli azokkal, akik tényleg közel állnak hozzánk, mint hogy az legyen a fő, hogy melyik rokon fog megsértődni, ha nem hívjuk...
Sziasztok! Örülök, hogy írtatok, bármilyen tapasztalatotok van, osszátok meg velünk, minden ötlet jól jöhet! :)
nekünk is jövőre lesz az esküvőnk, ezért próbálok ötleteket meríteni, hogy mire figyeljek, és persze, hogy mi mennyibe kerül majd...
Nekün is itt lesz, október 15-én.
Privibe szívesen küldök szolgáltatókat ha kell valakinek.
További ajánlott fórumok:
- Kis esküvőt szervezők, tudnátok tippeket adni?
- Hol ajánlotok Kecskeméten helyszínt esküvői fotózáshoz?
- Téli esküvő Kecskeméten...
- Kecskemét vagy Lajosmizse környéki esküvői helyszíneket tudnátok mondani, ami árban elfogadható és elfér kb. 120 ember?
- OKJ-s műkörömépítő tanfolyam Kecskeméten-van ról tapasztalatotok?
- Ajánlanátok olyan helyeket Kecskemét és Lajosmizse környékén, ahol minden (polgári,egyházi,lagzi) helyben van egy esküvőt illetően?