Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Káros-e a túlzott ásványvízfogyasztás vagy sem? fórum

Káros-e a túlzott ásványvízfogyasztás vagy sem? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
98. gaby70
2008. nov. 3. 16:04
Sziasztok!Én is csinálom a víz(csapvíz,ásványvíz)minőségi vizsgálatát.Megdöbbentő!Ha érdekel vkit,írjatok privit.
97. 1e958693ca (válaszként erre: 37. - Stöpszli)
2008. nov. 3. 13:21
Ne haragudj, de hadd kérdezzem meg, hogy szerinted hogyan végzik ma a folyókból a vízkivételt? És szerinted hogyan terjed az AIDS, meg a többi, amiket leírtál? És milyen, ivóvízben lévő anyagok milyen anyagokat oldanak ki a vízcsövekből?
2008. nov. 3. 09:22
Az anyósom most szereltetett fel valami víztisztítós kütyüt, és bevizsgálta a szerelő az ásványvizeket. Hát félelmetes. Az itteni csapvíz tisztább, mint a kísérlethez használt ásványvíz. Én tuti nem fogom többé inni azt a barnás löttyöt.
2008. júl. 27. 22:37

Sziasztok!

Én azt hallottam 2 ismerősömtől is, hogy a palackozott üdítők, ásványvízek, rákkeltőek, mivel nem mossák ki rendesen a palackokat, tehát mondta az egyik közértes ismerősöm, hogy kerüljem az ásványvizek fogyasztását (legyen az szénsavas vagy szénsavmentes).

És azt is hallottam, hogy a szénsavmentes ásványvizek nem érnek semmit, ugyan olyan puffasztó hatást váltanak ki gyomor és epebetegeknél és némelyiknek utóíze is van. És növeli az epe és a vesekövek kialakulását, hiában szénsavmentes vizek.

94. supin
2008. júl. 27. 06:59
Csak akkor ha 1 fajtát iszol. Váltogatni kell...
2008. júl. 27. 06:41

Úristen már ez is káros???

Én egy nap kb. 4 liter folyadékot iszok, néha többet nagyritkán kevesebbet.

Főleg teát (csapvízből) meg ásványvizet de az napi fél liternél nem több, mert nem szeretem. Akkor most kezdjek aggódni?


Különben nekem épp apukám mondta, hogy váltogatni kell időnként a vizet amit iszol. Én évek óta ugyanazt iszom ez az egy amit meg tudok inni. Theodora. enyhe. Ez magnéziummal és kalciummal dúsított :s

Bele se gondolok már hogy mi lenne a jó mert egyszerűen képtelenség mindennek megfelelni.

2008. máj. 7. 20:20
Igen, pl. ha valaki vesekőre hajlamos a magas kálcium szint nem tesz jót. De ez nem 2 liternél fog összejönni és nem mindenkire érvényes.
2008. ápr. 27. 11:21
Állítola váltogatni kell a különböző vizeket, mivel eltérő az ásványi anyag összetételük,és az sem jó ha egy-két fajtából többet viszel be a kelleténél.
90. supin
2008. ápr. 27. 09:12
Csak a szénsavas de az sem mindenkinek
2008. ápr. 27. 07:30
Szerintem a túlzott fogyasztás nem egészséges,de olyat is hallottam már,hogy közönséges csapvízzel volt keverve.
88. fcf0c655e6 (válaszként erre: 84. - Sasfioka)
2008. ápr. 27. 02:44

Ennel nagyobb igazsagot meg nem hallottam. Nem is tudom elkepzelni, mi ez az un. egeszseg-orulet, amivel mostanaban tomik az agyunkat!

Nyilvan anyagi okok vezerlik az agymoso bandat.

Az emberiseg elelt a tiszta vizen evezredekig, nem latom hat az ertelmet, hogy miert ne elhetne masik ezer evig ugyanazon a vizen?


Durvan hangzik, tudom, de azok, akik a viz tisztasagaert felelosek, neha "belepottyantanak" ezt-azt a vizbe, ami lassan, de biztosan betegseget es halalt fog okozni.

(Ezt biztos forrasbol tudom).

De, ha belegondolunk, jelen pillanatban 6 billio a Fold lakossaganak a szama. Ha minden rendben es e torvenyeknek megfeleloen tortenne, ot even belul ez a szam megduplazodna, ami sok, igen komoly problemat vetne fel, ami ellen meg a WHO sem tehetne semmit!

Igy maradt egy megoldas. Vigyazzunk magunkra, ne igyunk vizet, ne igyunk asvanyvizet, (kulonosen azt ne) es egyaltalan, ne legyunk betegek, mert abba konnyen belehalhatunk!

Es igaza van "sasfioka"-nak, ebbe az un. egeszseges eletbe fogunk belepusztulni. Sokkal elobb, mintha elnenk ugy, mint az elodeink eltek sok sok szazadon keresztul.

Akkor meg nem volt erdek az emberek szisztematikus pusztitasa, mint most.

Sajnalom, hogy ezeket a sorokat le kellett irnom, de igaza lehet valahol az ironak. Tulnepesedik a Fold.


"TIMES" magazin, 2007, junius

2008. márc. 18. 13:00
Szerintem nem
2008. márc. 11. 12:28
A SZÉSAVMETES BIZTOSAN NEM KÁROS.
2008. jan. 22. 13:37

Sziasztok

nekem nem mindegyik jó :(

ami jó az ,attól bevizesedem :s

nem vicc sajnos igy van :( :( azt mondják nem szabad szénsavasat (bubisat) d eha 1x se a csap viz,se a bubinélküli nem oltja a szomjamat!

szóval 2 jött be amitől nem vagyok sz@rul (vérnyomásom ,és szivemmel)

Narturaqva és a Nestléstől :D

2008. jan. 13. 16:41

Olvastuk:

"Gondoljunk bele, hogy az ivóvizünket adó folyó felső szakaszán hány korház, sebászet létezik?

Ezekben a korházakban akár Aids-es, rákos,fertőző fekélyes, hormonokkal kezelt, és egyéb betegek lehetnek."


Ha pedig a hülyeség fájna, ordítva járnál.


Gerinctelen és undorító TÉVES dolgokat közzétenni, pláne úgy, hogy mindezt vélhetően ANYAGI ÉRDEKEKTŐL VEZÉRELVE ("...persze van megoldás is.")


Tudod, mutass egy embert, aki HIV fertőzött lett a csapvíztől. Csak egyet ebből a szerencsétlen, agyonfertőzött világból!! Jóhogynem jössz azzal, hogy a metrón is használj steril kendőt a szádra, mert letüsszent egy "écces" és akkor húmilesz.


Utálom, amikor valaki tudatosan riogat.


Igen, régebben a kút húsz-harminc méterre volt a derítőgödörtől. Sőt láttam én már olyan "házipottyantóst" is, amely tíz méterre sem volt... Mégis éltek, BOLDOGAN az emberek. És nem tömték egymás fejét hülyeséggel és esztelen tévinformációkkal.


A természet azért természet mert anti-entropikusan viselkedik. Míg a környezetben MINDEN tönkremegy, addig a természet folyamatosan építi önmagát. A föld, a vizek, stb. tisztító funkciót töltenek be. Az az ásványvíz, amit 1500-2000 m mélyről szippantanak fel, valamikor egy gyógyszerrel teli folyóvíz, egy esetlegesen fekáliát tartalmazó víztározó vagy bármi egyéb SZENNYEZETT VÍZKÉNT volt jelen a földön. Majd átcsordogált pár kilométernyi természetes szűrőn, és ma az a "jó víz". Ilyen az élet...


Most használjunk víztisztító-berendezést, mert attól milyen jó lesz nekünk? Ha a természet nem, majd mi nyomjuk tele vegyianyaggal (persze tudom, hogy a víztisztítók nem vegyianyagoznak ám... - bár pl. a vízkeménységet szabályozó berendezések pl. SÓT használnak, amelyre nem mondhatjuk, hogy nem vegyület...)


Ma egészségesen akarunk élni. És meg is érdemli az ember, hogy ebbe az egészséges életbe pusztuljon el...


Mindannyian meg fogunk halni, ezt semmilyen fordított ozmózisú vízkezelő NEM FOGJA tudni megakadályozni. Bár lehet, hogy 75 éves korodban, úgy, hogy ötven évet rettegtél végig, hogy vajh, most mekkora a víz ásványianyag-tartalma, vagy mennyi benne az "oldott gyógyszer" (< ez pl. tipikus víztisztító berendezést forgalmazó cég szövege). Nagyanyáink, és azok nagyszülei lehet, hogy csak 73,5 évet éltek, de azt nem a víz vastartalmától való félelemben, hanem boldogságban.


Bocsánat, ha valakit megsértettem, de kicsit sok már a "hűdeegészségesen kell élni".


Csak annyit az egészséges életről:

A hűdeegészséges ásványvízbe tettem kicsi Ice-tea port (szintén itt olvastuk) < Nesze neked E-lista...

Vagy én inkább a citromAROMÁVAL kezelt ásványvizet szeretem < Itt pedig éljünk egészségesen és természetesen. Újabb E-lista...


Lássuk be, hogy kicsit önámítás, ami e téma körül folyik...


SF

83. Sesil
2008. jan. 12. 23:12
Hm. Hát szerintem kinek mi esik jól és pláne mennyi. Én mentest iszom, mert felfúj a szénsavas. És váltogatom, de legfőképp az ára miatt. Van viszont olyan amit nem veszek többet, mert mellékízét érzek.
82. Ezoterica (válaszként erre: 79. - Csigusz 79)
2008. jan. 12. 21:13
Megkérdeztem a doktornomet és azt mondta, hogy nem igaz.
81. Pirosalma (válaszként erre: 79. - Csigusz 79)
2007. nov. 12. 15:31

Szia!

Ihatsz bármilyet, amelyik jólesik:-)

80. Mocori
2007. nov. 12. 15:26
Szerintem nem, de úgy tudom, hogy nem szabad sokáig egyfajtát inni, váltogatni kell az ásványi anyagok miatt.
2007. nov. 12. 02:16
Én mindig csak szénsav nélkülit iszom,mert ugy tudom h.a szénsav kivonja a kalciumot a csontokbol.
78. 2931 (válaszként erre: 65. - Kalthelios)
2007. nov. 10. 17:18

tisztelt hölgyem


és a szódaviz? fogysztása ?

77. Librigabi (válaszként erre: 47. - 0565efa6e6)
2007. júl. 16. 16:21
Azért okozhat hosszú távon vesekövet, mert sok benne az ásványi anyag és most főleg a kalciumra gondolok. Elsősorban a Theodóra víz, mert ennek a legmagasabb a ca-tartalma: 280 mg/liter. Ezt nem ajánlatos hosszú távon inni. Én általában a Harmatvizet iszom, ennek a legalacsonyabb az ásványianyag tartalma, szinte alig van benne. Ajánlom mindenkinek!
76. 8f6ec78674 (válaszként erre: 75. - Kalthelios)
2007. jún. 17. 20:14

Nagyon szívesen!:-)


Értem, sejtettem, csak a kémiai eljárást nem értettem (fizikai módszerrel finomítják a lisztet).

75. Kalthelios (válaszként erre: 74. - 8f6ec78674)
2007. jún. 17. 20:11

Köszönöm az információkat. Tanultam belőlük.

A müzlikre és a gabonapelyhekre gondoltam.

74. 8f6ec78674 (válaszként erre: 71. - Kalthelios)
2007. jún. 17. 19:52

Bizonyos élelmi rostokból a vastagbélben bakteriális hatásra rövid szénláncú savak (ecetsav, vajsav stb.) keletkeznek, ezek a pH-t savas irnyba tolják el, ezzel gátolnak bizonyos, pl. fehérjerothasztó folymatokat (amikből toxikus anyagok keletkez[né]nek).


A húsok hogy jönnek ide? Lehet, én vagyok fáradt, mostanában nem sokat alszom:-) (éljen az egészséges életmód:-D)

Valamint mit értesz kémiai beavatkozással feldolgozott gabona alatt?

73. 8f6ec78674 (válaszként erre: 72. - Kalthelios)
2007. jún. 17. 19:49

Logikusnak tűnik. De csak tűnik:-)


Először is tisztázni kell egy fogalmat: az ételek savasságát-lúgosságát nem lehet egyszerűen a sav- vagy bázistartalmukból megállapítani. Vegyünk egy egyszerű példát (mielőtt egy biokémikus szólna, kicsit le van egyszerűsítve:-)!

Mindenki ismeri az izommunka során keletkező tejsavat. Az izmokból a vérbe kerül, savasabbá teszi, ez tény. Csakhogy utána a májba kerül, és pl. szőlőcukorrá alakul. Vagyis a sav fölhasználódik, eltűnik. Azokat tekintjük ezek alapján savasító anyagoknak, amik a szervezetből nem tudnak ehhez hasonló módon eltűnni, hanem csak a vizelettel tud kiürülni.


A szénsav ugyan savasítja a vért egy bizonyos időre (amíg benne van), de tartósan nem, mert a tüdővel kilélegezzük CO2-ként, tehát távozik a szervezetből.


Van egy skála, ami alapján az ételek savasító-lúgosító hatását lehet meghatározni, ez a PRAL, jelentése potenciális renális (= vesével kapcsolatos) savterhelés (Potencial Renal Acid Load). Vagyis csak azok a savak határozzák meg (és persze bázisok), amiket a szervezet nem tud máshogyan fölhasználni, kiüríteni.

72. Kalthelios (válaszként erre: 70. - 8f6ec78674)
2007. jún. 17. 19:38

Arról én sem tudok, hogy a szénsavas ásványvíz lassítaná az emésztést.


Az viszont logikus, hogy a szénSAV (H2CO3) savasít.

A szódavíz és minden "bizserevíz" szénsav.

Úgy készül, hogy szén-dioxidot oldanak föl vízben.

A víz semleges kémhatású, ezért biztosan nem savasít.

71. Kalthelios (válaszként erre: 69. - 8f6ec78674)
2007. jún. 17. 18:19

Helló!

Tudom, hogy az élelmi rostok egy része savasítja a vastagbelet - ha a húsokra és a kémiai beavatkozással "feldolgozott" gabonatermékre gondolsz.

Nem tudom, hogy ez mire jó.

70. 8f6ec78674 (válaszként erre: 67. - Edb6c38cef)
2007. jún. 17. 12:05

Én tudomásom szerint nem lassítja, de majd az okosabbak megmondják:-))))


A szénsavas ásványvíz nem savasít jobban, mint a szénsavmentes (persze egyébként azonos összetétel mellett).

69. 8f6ec78674 (válaszként erre: 65. - Kalthelios)
2007. jún. 17. 12:04
Helló! Tudtad, hogy az élelmi rostok egy része savasítja a vastagbelet? Tudod, ez mire jó?
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook