Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Karfiolos egytálétel recept

Karfiolos egytálétel recept

Elkészítési idő 60 perc

A Karfiolos egytálétel hozzávalói:
1 kisebb fej karfiol
1 zöldpaprika
1 kisebb fej hagyma
15-20 dkg rízs
só, vagy vegeta
bors
olaj
reszelt sajt
tejföl


A Karfiolos egytálétel elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom, egy kis olajon megfuttatom, hozzáadom a kis kockákra vágott paprikát, tovább dinsztelem. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a rízst, kicsit még kevergetem, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a rízst. A karfiolt kis darabokra vágom, sós vízbe felteszem főni. Miután megfőtt a karfiol tűzálló tálba teszem felét, rá kerül a főtt rízs, majd a következő adag karfiol. Aki szereti rakhat hozzá karikára vágott virslit, vagy kockára vágott párizsit is. A tetejét megszórom reszelt sajttal. Az egészet beteszem előre melegített sütőbe, amikor a sajt elolvadt a tetején kész az étel. Tálaláshoz lehet tejfölt is adni. Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Egytálételek receptjei


A karfiolos egytálétel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook