Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetés)
-kacsamell, kacsacomb, kacsamáj, párolt lilakáposzta
- töltött káposzta
- rántott pontyszeletek, krumplissaláta
Sütiket Anyum gyártja.
Idén is tálat rendelünk karira és szilveszterre is.
Sütinek lesz barack, mákosguba torta, mirinda szelet és keksztekercs.
Eldöntöttem már most!
Rendelünk, a többi napon meg mi megyünk.
Én úgy főzök, hogy nem otthon töltöm... :) Dobozolom, fazekazom, vödrözöm és cuccolunk vele falura, ott üljük körbe az asztalt. Férjem vagy 5 fordulóval hordja le :DD
A helyet megszoktuk, csak főző személye lett más, mióta anyu elment.
Szentestét otthon töltjük akkor én főzök halászlevet és mákos gubát.
Első nap szüleimhez megyünk ott húsleves lesz vmi sült hús krumplipüré és marhapörkölt nokedlivel.
Második nap anyósomékhoz megyünk ott is húsleves szokott lenni és göngyölt hús rizibizi francia saláta.
Tárkonyos raguleves
aszalt szilvával töltött csirkemell, krumplipüre és rizs, krumpli saláta
linzer, zserbogolyó, keksztekercs
Nálunk Szentese halászlé van,mellette változó a második fogás.
Első napján kacsasült. A többi szintén változó
2.napon töltött hús,rántott csirke,köret
Halászlé, kocsonya, töltött kacsa, húsleves, köretek, saláta. Lesz valami rák téma is csak még nem álmodtam meg.
a süti még passz.
Töltött cs.comb,töltött káposzta,egyben sült s.lapocka+ franciasaláta
Francia almatorta,Lajcsi szelet,Kókuszcsiga és Képviselőfánk.
Persze ez még csak a tervezet...
1 nap töltöttkáposzta, 2. nap lazac majonézes vegyes zöldséges körettel, kevés sültkrumplival, 3.nap tepertős-túrós tészta saját gyúrású tésztával.
Bejglit biztan sütök, meg talán túrós pogácsát, és lesz nyers torta is valamilyen, talán almatorta diós alappal. Persze nem egyszerre minden, mert ünnepen se kell többet enni mint máskor. :)
Mi néha el lettünk postázva a nagyszülőkhöz és ő végigügyelte a karácsonyt.
Szerintem a hagyományokat csak annyiban érdemes tartani, amennyire szeretitek. Nálunk sosincs húsleves, mert nem rajongunk érte, a halászlét viszont nagyon szeretem, bár nem teljesen a pancsolós-paszírozós módszer szerint csinálom. Sajnos, idén befigyel ez a ribi járvány is újra. Remélem, azért tud a család találkozni. Ez sokban meghatározza a menüt is.
Ez a helyzet számomra is ismerős, apukám sok ünnepet töltött a kórházban.
Nálunk még nincsenek kikristályodott tervek. Hal biztosan lesz, sőt lehet, hogy rákleves is. Eddig zserbó és arany galuska vaníliás öntettel vannak tervbe véve.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?