Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Kapros salátafőzelék sült kolbásszal recept

Kapros salátafőzelék sült kolbásszal recept

Elkészítési idő 35 perc

A Kapros salátafőzelék sült kolbásszal hozzávalói:
2 főre
3 szív saláta
2 nagyobb burgonya
1 kis fej hagyma 1 nagyobb gerezd fokhagyma,kapor, só, citrom, kacsazsír, liszt, pirospaprika
lecsó, vagy sütni való kolbász, de lehet virsli is.


Kapros salátafőzelék sült kolbásszal

A Kapros salátafőzelék sült kolbásszal elkészítési módja:
A salátát megmosom, összevágom, ismét átmosom, lábosba teszem, annyi vizet öntök rá amennyi ellepi,felteszem főzni. Amikor felforr, leöntöm az első főzővizet, majd meleg vízzel újra felöntöm, főzni kezdem közben megtisztítom a burgonyát, a hagymákat összevágom, és a salátára teszem, megkeverem sózom.Mielőtt teljesen megpuhulna beleteszem a kaprot. Gyenge rántást készítek, kacsazsír liszt keveréke, kevés pirospaprikával megszórom, majd kevés hideg vízzel felengedem, és ráöntöm a megfőtt salátára. Gyorsan dolgozunk nehogy csomós legyen átfőzzük, és citrommal savanyítjuk, ha kell még sózzuk.
A kolbászt, de lehet virsli is , megmossuk darabokra vágjuk,
jól átsütjük, tálaljuk.
Jó étvágyat!


A legjobb a rántást előre megcsinálni,így hidegen sokkal jobb felönteni, kevésbé lesz csomós. Könnyebb dolgozni vele.


Kategória: Főzelékek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 21. 17:35
A kapros salátafőzelék sült kolbásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook