Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Meggyes, almás mártás recept

Meggyes, almás mártás recept

Elkészítési idő 40 perc

A Meggyes, almás mártás hozzávalói:
1 üveg magozott meggy
1 közepes alma
1 csomag tejszínes puding
3 dl tej
2 kanál tejföl
szegfűszeg, fahéj, édesítő, citrom, víz


Meggyes, almás mártás

A Meggyes, almás mártás elkészítési módja:
Megtisztítom az almát, megmosom kis kockára vágom. A meggyet a levével,és az almával felteszem főzni, annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Beleteszek 3 szegfűszeget, késhegynyi fahéjat, és az édesítőt, ki hogy szereti. Amíg fő, elkeverem a pudingport a tejben, és a 2 kanál tejföllel, tűzről levéve, belekeverem a pudingos sűrítményt, majd visszatéve, lassú kevergetéssel készre főzöm.Kevés citromlével ízesítem, ha kell még édesítő tehetünk hozzá. Jó étvágyat!

Sültek, főtt húsok, rántott húsok mellé, de édességnek is kitűnő.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A meggyes, almás mártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook