Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kocsonya, kicsit másképp recept

Kocsonya, kicsit másképp recept

Elkészítési idő 320 perc

A Kocsonya, kicsit másképp hozzávalói:
2 első köröm
2 fül
1 kis bontott csülök
kevés bőr, farok
2 ujjnyi füstölt szalonna bőr(fontos)
2 fej hagyma,
8 gerezd foghagyma
só, bors,csili paprika


Kocsonya, kicsit másképp

A Kocsonya, kicsit másképp elkészítési módja:
Jól áttisztítom, átmosom feldarabolom a kocsonyához valókat, előveszem a fazekat, beleteszem, majd hideg vizet ráöntve, felteszem főni.Annyi vizet öntök rá, bőven ellepje.
Amikor felforr, lehabozom beleteszem a borsot hagymát, foghagymát, és lassú tűzön hagyom főni.
1 óra főzés után sózom, majd pici csili paprikát is teszek bele.
Tovább főzöm, még jó 3 órán át, lassú tűzön, ha kell újra sózom.Az elfőtt vizet is lehet pótolni, ha szükséges.
Amikor megpuhult a hús, illetve kész, levéve a tűzről hagyom kicsit pihenni.
Jénai tálakba szokom tálalni, a húsokat lecsontozom, fület, csülköt, bőrkét hosszú csíkokra vágom, és szétrakom a tányérokba, majd levet merek rá. A füstölt bőrkét nem teszem bele a kész kocsonyába. Csak ízesítésre teszem bele, enyhén selymessé teszi a levet.
Jó étvágyat!


A kocsonyát díszíteni is lehet, pl tojás karika, pirospaprika.Én a citrom helyett, savanyú káposztát, és enyhén sózott lila hagymát teszek rá, nagyon jó ízvilág jön össze. Érdemes megpróbálni, de citrommal is finom.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 18. 15:59

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook