Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Citromos-borsos mázas csirke recept

Citromos-borsos mázas csirke recept

Elkészítési idő 50 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 339 kcal
Zsírtartalom 3 gramm
Szénhidráttartalom 44 gramm

A Citromos-borsos mázas csirke hozzávalói:
4 csirkemellfilé
4 ek világos méz
1 citrom finomra reszelt héja és leve
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 ek dijoni mustár
2 tk frissen őrölt feketebors
750 g apró szemű újburgonya v. félbevágott nagyobbak
párolt brokkolirózsák a tálaláshoz


A Citromos-borsos mázas csirke elkészítési módja:
1. Éles késsel vágjuk be mindegyik csirkemellet két három helyen. Egy lapos tálban keverjük össze a mézet, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a mustárt és a feketeborsot. 2. Mártsuk a filék mindkét oldalát a mázba. Hagyjuk pácolódni 30 percig, de még jobb, ha egy éjszakán át. 3. Melegítsük a sütőt 220 fokra (légkeverésest 200 fokra). Tegyük a burgonyát és a csirkét lapos tepsibe, és ha maradt még a pácléből, csurgassuk rá. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul és csirke megsül. Brokkolival és a tepsiben lévő pecsenyelével tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A citromos-borsos mázas csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook