Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csülkös székelykáposzta recept

Csülkös székelykáposzta recept

Elkészítési idő 110 perc

A Csülkös székelykáposzta hozzávalói:
50 dkg bontott csülök( Nem füstölt)
60 dkg savanyított káposzta fej
2 közepes hagyma, 2 gerezd foghagyma
1 evő kanál mangalica zsír
2 evő kanál burgur
só, pirospaprika, kakukkfű, paradicsomlé, tejföl


Csülkös székelykáposzta

A Csülkös székelykáposzta elkészítési módja:
A húst megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, átmossuk apró kockára vágjuk, a foghagymát is.
A zsiradékot melegítjük, beletesszük a hagymát, foghagymát üvegesre pároljuk, félre húzzuk, majd rátesszük a csülökhúst, a 1 dl paradicsomlét, és a pirospaprikát, sózzuk, átkeverjük, majd kevés vizet öntünk rá.
A káposzta fejet leveleire szedem, a vastag eres részt kivágom, majd a leveleket nagyobb csíkokra vágom, ha kell kicsit ásztaton, ha nagyon savanyú, majd ráteszem a húsra,kevéske kakukk füvet morzsolok rá vízzel felöntöm, fedő alatt főzöm, amikor a hús, és a káposzta is átfőtt ráteszem a bulgurt, és pár perc alatt készre főzöm, aki szereti tálaláskor tejföllel ízesítheti.
Jó étvágyat!



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 13. 18:24
A csülkös székelykáposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook