Kalória és szénhidrát számolással fogyózók beszélgessünk :) (beszélgetés)
A 130 szerintem jó.
Az orvoslexikonos oldalt én nem használom, mert rám nem illenek a számadataik. Ha annyit ennék, mint amennyit ott javasolnak, meghíznék, mint egy disznó... Nem hogy fogynék.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a legtöbb embernek nem megfelelő!
Ki kell tapasztalni! Ha működik nálad, akkor szuper. Viszotn ha nem, ne habozz felül bírálni. Az is csak egy rendszer, általánosít. Holott minden ember egyedi!
Van aki szerint egészséges van aki szerint káros és rákot okoz (ennek alapja, valami olyan hatalmas tanulmány miszerint a távol keleten nagyon sok szóját esznek és ott valamelyik rák gyakoribb, lehet, hogy tényleg rákot okoz, de ez az érv nem valami meggyőző). Van aki szerint borzasztó az íze, szerintem meg nem rossz és változatossá lehet tenni vele az étkezést.
Az pozitív hatásait a szervezetre nem ismerem, nem vagyok orvos..:)
Ha húslevest eszel csak zöldséggel, és nem teszel bele tésztát, akkor az 115 kcal a programom szerint, az kb reális is.
A húst pedig pluszban szoktam hozzá számolni. Szóval azért az is kalória, még ha nem is olyan sok...
Sziasztok!
Régebben már írtam ide. Én január óta számolok, kb. 1,5 hónap kihagyással. Most kezdtem újra.
Ma kacsaszárnytő levest főzök. Ugye nem lesz bűn, ha magát, a levest nem számolom bele? Jól gondolom, hogy nagyrészt büntetlenül ehetek belőle? (Tészta és krumpli nélkül) ?
A gyors felszívódású ch fogyasztás nincs szinkronban az igénnyel (pl: fizikai aktivitás) zsírosodni fogsz. Amikor kellhet gyors ch, edzés előtt és után, reggel felkelés után (ezért kell reggel/délelőtt enni a gyümölcsöt és este nem). Esti gyümölcstől magas inzulin termelés, de nincs ch felhasználás hiszen alszol, tehát raktározódik.
Folyamat:
Gyors felszívódású szénhidrát => "Magas vércukorszint => Túlzott inzulin termelés
Túlzott inzulin aktivitás => Felesleges cukor zsírrá alakítása => Zsírtárolás
Összes cukor kikerül a vérből => Vércukorszint leesik => Negatív tünetek" (éhezés, gyengeség, falási roham) (forrás: fogyas . info)
Mindenkinek kitartást kívánok!!!!
Annyira mondjátok ezt a ch számolást, kíváncsiságból meg fogom nézni, mennyit tömök magamba! :D
Szerintem ha valaki tartósan kevesebb kalóriát eszik mint amennyire szüksége van az fogyni fog, csak nem mindegy, hogy miből.
Legprofesszionálisabb módszer nyílván ha nem csak kalóriát nézed, és igyekszel egy viszonylag alacsony ch tartalmú diétát tartani, több fehérjével és emellé sportolsz..
Én igyekszem 100g körül tartani a szénhidrátot naponta, mert megfigyeltem, hogy én csak akkor fogyok, ha 100g alatt/körül marad.
De valóban, nagyon szervezetfüggő!
Sziasztok!
Kinek mi a programja a hétvégére?
Zsófi én januártól diétáztam intenzíven mozogtam és figyeltem oda, hogy mit is eszek. több mint 10 kilót adtam le. Nem volt könnyű de megérte. Olyan sokat fogytam képzeld el, hogy ki kellett cserélnem a teljes ruhatáramat.
De neked is iztosan menni fog. Én a következő képpen csináltam. Én a szénhidrát mennyiségre áltam rá nagyn. 150g-nál többet soha nem ettem. Kerültem a fehér lisztes dolgokat és hát igen amikor péksüti hetném volt bizony van, hogy elmegyek és veszek egy két darabot. De azokat jól beosztom és utána egy darabig nem is megyek arra. Kalóriát úgymond én csak annyiban számoltam, hogy estére már nem ettem pörköltet és társait. Cukor helyett amit rendszeresen veszek az a norbi féle édesítő de az is majd másfél két hónapig nekem teljesen elég. Amúgy igyekszem teljesen normál alapanyagokkal dolgozni, mert azért nem akartam túl költekezni.
Szia Zsófi! Én csak kalóriát számolok, nem figyelek se a ch-ra se az arányokra, és működik. Szóval hajrá! :)
Természetesen ha a fentiekre figyelsz, az a legjobb!!!!!! :)
Sziasztok!
Újból jelentkezem. :) Régen jártam erre mert kicsit el vagyok havazva de most már igyekszem rendszeresebben idejárni.
Jelenleg a súlyom 62.9 kg. Elégedett vagyok vele, bár nem sértődnék meg ha az az 1-2 kg lemenne de most már nem kimondottan diétázok inkább csak szinten tartom magam.
Majd vissza olvasok, hogy miről is maradtam le.
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010. január 1-től fogyózók, gyertek beszélgessünk!
- Napi egyszeri étkezéssel fogyózók beszélgessünk!!!:-D
- Csak szénhidrát számolással le lehet fogyni? Fogyott már valaki úgy, hogy a kalóriát nem vette figyelembe?
- Kalória és szénhidrás számolással küzdünk az álmunkért!!!