Jó-e a 3 gyerek egy családban a mai világban? (beszélgetés)
Nagyon. Már többször gondoltam erre, mikor a soraidat olvastam, nem csak a tartalom, ami nagyon hasonló, hanem a stílus a szavak...
Ti merre laktok? Lehet már írtad régebben, de most nem jut eszembe.
Bonti! Mi tényleg nagyon egyformák vagyunk!!
A makacs vírusokkal kapcsolatban, meg remélem, hogy igazad lesz, hogy voltak, és több nem lesz..
Ugyan az, a mi kilátásunk is gyönyörű, itt van mellettünk egy vár és látjuk a tornyait.
Mi is gyakran főzünk, sütünk kint. A múltkor vasárnap reggel felmentünk 10 órakor és este 6 után jöttünk le.
A gyerekeknek van csúszda, hinta, homokozó, medence, kisház, szóval tisztára mintha nyaralnánk. Annyi, hogy nekem kell főzni meg ugrálni, mert a ház lent van a kert meg fent és a kettő között van egy pár lépcső...
A betegségekkel kapcs. én most nem tudom mi volt, de a Vanda nem volt beteg évek óta, most meg vagy 3x.
Nagyon makacs vírusok voltak a dokinőnk is mondta.
Óriás baba! Gondolom csupa fodor és kis tokája is van!
Barnus Infacolt kapott folyamatosan, kicsit jobb volt tőle a pocija, de csak egy picit, csak baromi drága, és csak pár napig elég..
Nagyon nehéz ez az első 3-4 hónap, főleg, hogy éjjel sem lehet pihenni! Kitartást Andurka! Mi ma vagyunk 8 hónaposak! Hogy hogyan éltem túl az elmúlt időszakot, azt nem tudom, de itt vagyok még mindig, és remélem még egy jó darabig:)
Most már könnyebb, eszik, kúszik-mászik, lefoglalja magát!
Pedig ő már iskolás. Ti is folyamatosan betegek vagytok, mikor lesz ennek vége?? Mi is, amióta újra kezdte az ovit a lányom, pedig az csak május volt, már 3-szor betegek voltunk..
Én még mindig a szúnyogcsípés mellett vagyok. Már jártunk úgy, hogy a gyerekkórházban a doki a szúnyogcsípést bárányhimlőnek nézte. Most csak az arcán van, meg a térdén és csak piros folt, remélem tényleg nem bárányhimlő.. A védőoltáson pedig újra elgondolkodunk, és újra beszélünk a háziorvosunkkal, mivel nálunk ugye 3 gyerkőc van, és állítólag halmozottan jelentkezik ez a betegség, aki a sor végén van, annál a legintenzívebb.
Jaj, visszatérve a múltkori kifakadásodhoz, ma engem akasztott ki az anyám, vagyis már nem, mert már nem idegesítem fel rajta magam. Hidd el, ide is el lehet jutni (tavaly csúnyán beszólt, amikor hulla voltam a két gyerek mellett várandósan, és valami nézeteltérésünk volt, ő úgy gondolta, hogy nekem az a bajom, hogy már régóta itthon vagyok.. ez akkor baromi rosszul esett, nagyon bántott, de ha ő tényleg csak ezt látja az egészből, akkor az az ő baja), megváltozni nem fognak. Sajnos még családon belül sincs összetartás, sőt a hátunk mögött megy a kavarás a testvéreimmel szemben, de ezzel is úgy vagyok, aki elhiszi, vessen magára..
Mi élvezzük a nyarat, persze szolid keretek között:)nagyon szép a kilátás az udvarunkból, klassz helyen lakunk, mintha minden nap nyaralnánk:) Nagyon szeretünk kint az udvaron főzőcskézni, a hétvégén pincés pörkölt készült, állati lett, múlt héten grilleztünk, előtte halászlé, tárcsás hús..Fürödni szerettünk volna elmenni most pénteken, de ha nem gyógyulnak meg addigra, akkor kimarad, de majd bepótoljuk!
Már nem tudom hol tartottam...
Szóval pénteken a nagy jött haza a suliból lázasan. Szóval a hosszú hétvégén végig lázas volt, de nagyon 39,4-39,8-akat mértünk!:(
A kicsi már jobban van, a foltok is eltűntek, a középső még két hétig oviban.
Szóval remélem nyugodtabb nyarunk lesz. Nektek is gyógyulást! Nem semmi....
Kitartás mindenkinek!
Bonti! Jobban vagytok már??
Mi is tegnap voltunk a gyerekekkel az ügyeleten, mert fülig takony mind a három, ráadásul a legkisebb folyamatosan lázas:( A hab a tortán, hogy a doktornő szólt, figyeljük a középsőt, mert úgy néz ki bárányhimlős lesz.. Óoo, mi meg csak legyintettünk, hogy ez biztosan szúnyogcsípés, no de ma reggelre egyre több pötty lett rajta.. úgyhogy ismét benne leszünk a tutiban, de feltételezem mind a 3-mal.. Mi nem vagyunk oltva, mert a gyerekorvosunk azon a véleményen van, hogy jobb, ha átesik rajta a gyerek.
Huú, hát nem irigyellek, gondolom, most mindig azt figyeled, hogy nem-e dagad a pofija.. Amióta fulladtak a gyerekek, már ha egyet köhintenek, a hajam az égnek áll.
Igazad van, Veszprémben van, csak én valamiért mindig keverem, de sebaj, úgyis tervezzük, hogy a Balcsi északi részére megyünk pár napra..
Fehérváron nincs állatkert! Veszprémben van! De szívesen látlak Titeket!!! Van még más érdekesség itt. Pl. mellettünk van a Bory vár, a gyerekeknek nagyon érdekes tele tornyokkal stb...
Én nem vettem észre hogy vashiányos. 11,5kg, nem sápadt stb. Vérvételt csináltak mert lázas volt egy hétig és nem tudtuk mitől, abból derült ki!
Most meg tiszta folt, vörös, az arca is. Allergiás lett az Aktil Duora! Még kórházi beutalónk is van, ha dagadna a szája!!! Szóval kezd elegem lenni a betegségekből.
Már egy ideje tervezgetem, hogy el kellene utazni Fehérvárra, megnézni az állatkertet, a gyerekek biztosan élveznék! Ha lesz belőle valami, szólók és csinálhatnánk egy közös programot!
Bonti! Észrevetted, hogy vashiányos a Luca, vagy nem is gondoltál rá?! Zsombor tényleg nem eszik semmi gyümölcsöt, a zöldségféléket is módjával, a tejtől meg undorodik.. Így csak a husi, tésztafélék, no azért főzelék, túrórúdi, joghurt. Honnan lehet észrevenni, hogy vashiányos??
Ez hihetetlen, sokszor mikor írsz, olyan mintha a saját szavaimat olvasnám vissza, mármint ami a stílust illeti....:)
Nagyon hasonlóak lehetünk, kár hogy ilyen messze vagy!!!:(
Szegény Luca! Mégegy vérvétel! De azért szerencse, hogy kiderült, hogy vashiányos! Én is félek, hogy a középső lehet, hogy vashiányos, mert se tejet, se gyümölcsöt nem eszik, csak a husit husival, pasi..
Igazad van, hogy más, hogy anyuval milyen a kapcsolatom, meg anyóssal.. De anyu nálam is kiveri a biztosítékot, hidd el. Nyugdíjas lett mind a két nagymama, úgyhogy túlságosan ráérnek..Nálunk az a probléma, hogy nemhogy segítenék és támogatnák minket, hogy jól csináljuk, amit csinálunk, hanem inkább jajgatnak, meg visszahúznák az embert, no és örökké a szülői mivoltunkat kritizálják, kioktatnak, beszólogatnak és a legdurvább, hogy a gyerekek előtt, amit én azért nagyon nehezen viselek, ha szólok, akkor megsértődnek.. hosszú, nagyon hosszú.. értem én mi a helyzet Nálatok, nálunk is hasonló a szitu szerintem, de én már eljutottam olyan szintre, hogy nem idegesítem fel rajta magamat, megváltozni nem fognak, és megváltoztatni sem lehet őket.
Köszi!
Kidrült, hogy Lucám vérszegény, valószínűleg vashiányos!
Elég rossz lett a vérképe. Jövő héttől vasat kell neki adni aztán ismét vérvétel...
Szegénykém.
Annak viszont örülök, hogy másik oviba jártok és hogy tetszik!
Kár hogy ritkán jutsz ide...
Ja a másik téma, az megint más hogy az anyóssal nem jössz ki,mint hogy az anyáddal, mert az csak az anyád és ha már tőle sem számíthatsz segítségre az azért elég durva...
Húú, jobbulást a családnak, Neked meg kitartást! Engem is hülyére tesznek a nagyszülők, főleg anyóspajti.. no de sebaj, ahogy a férjem szokta mondani, más dolgokkal kell foglalkozni, olyanokkal, amelyek előre visznek! Megváltozni ők úgysem fognak, ez az élet már így megy le.. én is sokszor azon kapom magam, hogy nem is a gyerekre vagyok mérges.. no de nem egyszerű, tudom én azt!
Ne ijesztgess, azt hittem ilyen melegben nincsen láz.. a lányom már a másik oviba jár, imádja, már 2. nap ott is aludt, itt meg könyörögni kellett, hogy nem-e aludhat ott.. ég és föld a két óvoda, megérte, hogy váltottunk, remélem nem csalódunk. Remélem nem hoz haza valami jó kis vírust, mert a kisebbek náthája még csak most múlt el..
Már akartam írni, kivel mi újság, de nem érek ide..
Remélem hamar meggyógyultok!!
Csajok mi a pálya? Ki merre? Én a picurit ápolom ezerrel, tegnap még vérvétel is volt.:(((
A két nagy könnyebben megúszta ő meg már egy hete lázás egyfolytában. Totál kész vagyok.
Közben anyámmal is összekaptam, mert ő megnyugtatás helyett még rátesz egy-két lapáttal.
Szörnyű, már fel se merem venni a telefont, ha hív.
Egyre rosszabb a viszonyunk! Félek rányomja a bélyegét a gyerekekre is bár küzdök ellene.
hűűűha.. ez nem semmi. De ha a Te gyereked menne késsel az oviba ,már nem kellene odajárnia mert eltanácsolták volna az tuti.
Bár már így sem jár. Én is kivettem volna. mert mi van ha az ovónőnek nem sikerül elvennie? és megkéseli a csoporttárasak, mert esetleg valami atrocitás éri? akkor ki a felelős?
Tegnap Patrik mesélte, hogy az egyik gyerek azt mondta az ovó néninek: b. meg Szilvi néni.
Pedig ez még nem is cigány gyerek.
Egyszerűen szavakat nem találok!!!!:(
Nem tudom, hogy mit tudna még annak a gyermeknek, aki késsel jár ovódába, a lelkén az sérteni, hogy felhívják az ovónők a figyelmét, hogy ez egyáltalán nem helyes.
MÉghogy sérül a személyisége?!!! Az ovóda egyik fő feladata, hogy a helyes magatartást, életvitelt, közösségben való helyes viselkedést megtanítsa. Az se normális, aki ilyet mondott, engem nem érdekel, hogy az a vezető ovónő-e.
Én biztosan kivenném onnan a gyerekem....
Csajok! biztosan csak bennem él a gyermeki naivság, és lepődök meg már olyan dolgokon, amik sajnos ma már nem meglepőek..
Inkább azt mondom, hogy szülői naivság, a tudat, hogy a gyerek mivel szeret oviba járni, jól érzi magát, biztosan jó helyen is van és minden a legnagyobb rendben..
Ez így is volt múlt héten péntekig, mígnem séta során a két kisebbikkel, meg nem állít az idős néni a sarkon, akinek a dédunokája az én lányommal jár oviba, a hallottam mi van az oviban című kérdéssel? No, most visszafogott leszek, mert közben már lecsillapodtam, szóval a nem a napon barnult kisgyerek, a hadd ne mondjam miét mutogatja a többi gyereknek és még hozzáteszi sz...le, no meg rendszeresen KÉSSEL jár az egyik óvodába! Gondolhatjátok, még az ütő is megállt bennem, azonnal haza, hívtam a férjem, ha ez igaz másnap befejeztük az ovit itt helyben. Férjem ment be a kislányért ebéd után, azonnal be a vezető óvónőhöz, hogy ez igaz-e, és ha igen, mit tesznek?! ühüm, ühüm, de igaz, de nyugodjunk meg, mert figyelik a gyereket. Majd beszélt az óvónővel, aki igen, mindent elmondott, miért is kertelne, hogy tény, hogy a gyerek folyamatosan magát mutogatja, mert ezt hozza otthonról, és az is tény, hogy rendszeresen kést visz be, amit ők reggel elvesznek tőle, de másnap ismét hozza, mert nyilván ezt látja otthon, hogy késsel felszerelkezve kell járni minden felé.. És hiába szólnak a szülőnek, nem is mernek szólni, mert félnek, hogy megverik őket. Ja és a legdurvább, hogy a gyereknek sem szólhatnak, mert sérül a SZEMÉLYISÉGE! No meg a kisebbségi jogai, és ombudsman, no meg még sorolhatnám, hogy az ilyen gyerek nyugdíjasnak születik! De az, hogy a másik 20 értelmes, normális gyereknek a testi, lelki egészsége sérül, az semmi?! Így tegnap már nem is vittük a lányomat, hanem rendezzük az átíratását a katolikus oviba..Így, ami volt bennem kétely, hogy jó-e, hogy máshová visszük, ha itt jól érzi magát, végérvényesen eloszlott.
További ajánlott fórumok:
- Indigó gyerek a családban
- Kisgyerek és kutya a családban
- Egyedülálló szülők és ilyen családban felnőtt gyerekek
- Egykeség, egyedüli gyerek a családban, élmények, tapasztalatok - szakdolgozathoz!!
- A Ti gyerekorvosotok hány hónapos korig ajánlotta a HA-s táp használatát, ha nincs tejallergiás a családban?
- Tartósan beteg gyerek van a családban. Nincs ez esetben valami adókedvezmény?