Januártól a Temura vám+áfa lesz terhelve (beszélgetés)
Képeket is csináltam róla a telefonommal, de csak a barátnőmnak mutatom meg.
Hát a Tamu egy nagyon árdekes hely.
Példa, ami ezen a héten történt.
Vettem valamit. Egy Dollár hat centért, darabját, valahogy dél körül.
Este pontosan ugyanazért, harmincnyolc dollárt kértek.
Rafináltak. Mindem mozdulatodat figyelik. Nyisd ki a nevednél a rekordodat, és láthatod h ott van kivétel nélkül minden amire rákattintottál. Az árakat úgy szabják meg neked, miszerint milyen komoly az érdeklődésed.
PL. az Amazonnál, ez soha nem történt meg.
Szerintem már most is drágább annál, mint amit ér.
Sok mindent rendeltem már a Temutól, bár van némi undorom a kínai cuccokkal kapcsolatban.
Viszont olcsó. Meglátjuk, mennyit fog emelkedni az ára, lehet, hogy még így is megéri.
A Temu egy kereskedői tér. Maga a Temu nem gyárt semmit.
Mi volt az, amit megért nekik lekopizni?
Nem érint, irtózok ezektől az oldalaktól.
Igen, fordítva is van, az mondjuk tényleg nagyon gáz, hogy tervezők munkáit lenyúlják, és amit az illető tényleg kézzel állít elő sok óra munkával, azt tömeggyártják fillérekért..
Nem féltem őket. Miután az EU-n kívülieket súlytja majd az adó megteremtik a módját, hogy kikerüljék. Eddig is sok EU-s országban hoztak létre raktárakat, majd a csomagon nem a Temu név szerepel mint feladó hanem egy Lengyel, Német, bármely országbéli név/cím.
Én olyanról tudok, akinek a saját tervezésű grafikáját nyúlta le a Temu. Úgyhogy bennem felmerül: biztos, hogy a webshop hozat a Temutól, és nem a Temu gyárt olcsóbb utánzatot? (Bár tudom, hogy az első verzió az elterjedtebb: én is találkoztam már boltok polcain Temuról rendelhető olcsó kínai áruval)
Ugyanez majdnem. Kerámia nyelű desszertes villákat rendeltem a Temuról, pár nap múlva ugyanazt láttam egy hazai webshopban ötszörös áron. Tényleg ugyanaz volt a kép is.
Nem féltem a kínai kereskedőket, lehet kicsivel drágábban lehet majd megkapni az árucikkeket, de biztosan megtalálják a megoldást az üzletre. Ehhez meg az kell, hogy mi is jól járjunk.
Így van, hányszor futok bele, hogy bedobja valamelyik felület valami ékszeres vagy hasonló kisvállalkozás reklámját, rákeresek aliexpressen a képkeresővel, és ugyanazt kiadja csak 8-10 ezer helyett 1500-ért. Sokan még ugyanazt a képet is használják, arra sem veszik a fáradságot, hogy az ilyen olyan kézzel készült" meg "orvosi acél" stb. termékükből legalább egyet berendeljenek és saját fotót csináljanak róla. A legutóbbi ilyen kézzel festett selyemsál volt. Ruhás butikokban a 10-20 ezer forintos ruhákat is érdemes a shein képkeresőbe bedobni. 😅
Pontosan.
Megrendelik,átcsomagolják és öt -hatszoros áron továbbadják ugyanazt az árut.
Értem én ,hogy esélyegyenlőség,de akkor sem tetszik ez az eljárás.
Sokan még a sulis cuccot is onnan rendelték az olcsósága miatt.
Szerintem már nem is érdemes ott rendelni. Nagyjából egy hónap van karácsonyig. 7-10 napos szállításaik voltak eddig is.
Szóval, aki még olcsón vásárolna az idén, gondolja meg!:)
Azt gondolom, hogy az EU intézkedése nem fogja visszahozni a keresletet a helyi vállalkozásokba. Minden ilyen vállalkozás Kínából rendel és kis saját raktárkészlettel dolgozik. Plusz valamit keresni is akar rajta. Szóval, nem tud árban alámenni a temunak.
A temunál egy ideig akadozni fognak, aztán majd beállnak egy újabb szintre.
Még nem hallottam erről, de valószínűleg nem fogok rendelni. Sajnálom, mert vannak jó dolgok, de kétségtelenül belefutottam már silányba is. :/
Igaz, sehol, szerintem olyan 12-15%, besorolástól függően. Mondjuk azt nem tudom, hogy erre kinek és hogyan lesz kapacitása majd intézni, vagy megint beragadnak hónapokra a csomagok, mint 10-15 éve. Régen ehhez le kellett adni egy nyilatkozatot, hogy mit és milyen értékben tartalmaz a csomagod. Ez alapján kapott egy besorolást, amiből kiszámolták, hogy mennyi vámot kell rá fizetni. A vámkódexben minden fajta árucikknek van egy száma és egy hozzá tartozó vám tarifa. Még ha rendeléskor egyből a kereskedő feltünteti az értéket és a típust, akkor sem látom, hogy hogy fog ez normálisan működni.
Ebben hol írnak az összegekről?
Nem bírom kideríteni, hogy ez kb milyen összeg lehet.
Nem szoktam de gondolom ha még így is olcsóbbak lesznek a termékek akkor ugyanúgy onnan rendelnek majd a népek.
Fogtok még így is rendelni? Én nagyon szomorú vagyok, mert sok apróságot ott vettem meg. Ruhákat meg a Sheinről.
További ajánlott fórumok: