Januártól a Temura vám+áfa lesz terhelve (beszélgetés)
17. Kacsahercegno (válaszként erre: 15. - Sirga)
ma 19:19
Igen, fordítva is van, az mondjuk tényleg nagyon gáz, hogy tervezők munkáit lenyúlják, és amit az illető tényleg kézzel állít elő sok óra munkával, azt tömeggyártják fillérekért..
16. Imisz
ma 19:15
Nem féltem őket. Miután az EU-n kívülieket súlytja majd az adó megteremtik a módját, hogy kikerüljék. Eddig is sok EU-s országban hoztak létre raktárakat, majd a csomagon nem a Temu név szerepel mint feladó hanem egy Lengyel, Német, bármely országbéli név/cím.
15. Sirga (válaszként erre: 14. - K-né Zsóka)
ma 17:43
Én olyanról tudok, akinek a saját tervezésű grafikáját nyúlta le a Temu. Úgyhogy bennem felmerül: biztos, hogy a webshop hozat a Temutól, és nem a Temu gyárt olcsóbb utánzatot? (Bár tudom, hogy az első verzió az elterjedtebb: én is találkoztam már boltok polcain Temuról rendelhető olcsó kínai áruval)
14. K-né Zsóka (válaszként erre: 11. - Kacsahercegno)
ma 16:25
Ugyanez majdnem. Kerámia nyelű desszertes villákat rendeltem a Temuról, pár nap múlva ugyanazt láttam egy hazai webshopban ötszörös áron. Tényleg ugyanaz volt a kép is.
13. birebora (válaszként erre: 12. - Komor)
ma 14:50
szerintem is
12. komor
ma 14:48
Nem féltem a kínai kereskedőket, lehet kicsivel drágábban lehet majd megkapni az árucikkeket, de biztosan megtalálják a megoldást az üzletre. Ehhez meg az kell, hogy mi is jól járjunk.
11. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Amaunet)
ma 14:39
Így van, hányszor futok bele, hogy bedobja valamelyik felület valami ékszeres vagy hasonló kisvállalkozás reklámját, rákeresek aliexpressen a képkeresővel, és ugyanazt kiadja csak 8-10 ezer helyett 1500-ért. Sokan még ugyanazt a képet is használják, arra sem veszik a fáradságot, hogy az ilyen olyan kézzel készült" meg "orvosi acél" stb. termékükből legalább egyet berendeljenek és saját fotót csináljanak róla. A legutóbbi ilyen kézzel festett selyemsál volt. Ruhás butikokban a 10-20 ezer forintos ruhákat is érdemes a shein képkeresőbe bedobni. 😅
10. tien (válaszként erre: 9. - Amaunet)
ma 14:26
Pontosan.
Megrendelik,átcsomagolják és öt -hatszoros áron továbbadják ugyanazt az árut.
Értem én ,hogy esélyegyenlőség,de akkor sem tetszik ez az eljárás.
Sokan még a sulis cuccot is onnan rendelték az olcsósága miatt.
9. Amaunet
ma 14:06
Szerintem már nem is érdemes ott rendelni. Nagyjából egy hónap van karácsonyig. 7-10 napos szállításaik voltak eddig is.
Szóval, aki még olcsón vásárolna az idén, gondolja meg!:)
Azt gondolom, hogy az EU intézkedése nem fogja visszahozni a keresletet a helyi vállalkozásokba. Minden ilyen vállalkozás Kínából rendel és kis saját raktárkészlettel dolgozik. Plusz valamit keresni is akar rajta. Szóval, nem tud árban alámenni a temunak.
A temunál egy ideig akadozni fognak, aztán majd beállnak egy újabb szintre.
8. Sirga (válaszként erre: 1. - Pötibaba)
ma 12:23
Még nem hallottam erről, de valószínűleg nem fogok rendelni. Sajnálom, mert vannak jó dolgok, de kétségtelenül belefutottam már silányba is. :/
7. Kacsahercegno (válaszként erre: 6. - Pötibaba)
ma 10:42
Igaz, sehol, szerintem olyan 12-15%, besorolástól függően. Mondjuk azt nem tudom, hogy erre kinek és hogyan lesz kapacitása majd intézni, vagy megint beragadnak hónapokra a csomagok, mint 10-15 éve. Régen ehhez le kellett adni egy nyilatkozatot, hogy mit és milyen értékben tartalmaz a csomagod. Ez alapján kapott egy besorolást, amiből kiszámolták, hogy mennyi vámot kell rá fizetni. A vámkódexben minden fajta árucikknek van egy száma és egy hozzá tartozó vám tarifa. Még ha rendeléskor egyből a kereskedő feltünteti az értéket és a típust, akkor sem látom, hogy hogy fog ez normálisan működni.
6. pötibaba (válaszként erre: 5. - Kacsahercegno)
ma 10:13
Ebben hol írnak az összegekről?
5. Kacsahercegno (válaszként erre: 3. - Pötibaba)
ma 10:06
4. ,zumba
ma 10:01
Nem érint.
3. pötibaba
ma 10:00
Nem bírom kideríteni, hogy ez kb milyen összeg lehet.
2. Érdekes73
ma 09:57
Nem szoktam de gondolom ha még így is olcsóbbak lesznek a termékek akkor ugyanúgy onnan rendelnek majd a népek.
1. pötibaba
ma 09:50
Fogtok még így is rendelni? Én nagyon szomorú vagyok, mert sok apróságot ott vettem meg. Ruhákat meg a Sheinről.
További ajánlott fórumok:
- 90 napos januártól
- Jöjjön mindenki, aki januártól kalóriát, esetleg ch-t is számol, és így próbálja karcsúvá enni magát!!!
- Fogyókúra januártól, ki tart velem?
- 2014. januártól életmódváltás - Csatlakozz te is!
- 2010 januártól indul a babaprojekt
- Ki mit hallott arról, hogy januártól a rokkantak dolgozhatnak-e?