Jabil Tiszaújváros. Érdemes? (tudásbázis)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni pár hó érdemes Minőségellenőrként oda menni? Milyen a munkakör?
Választ előre is köszönöm:)
Azt viszont tegyük hozzá, hogy páromat, aki két diplomás, nyelveket beszélő, mindenhol jó eredménnyel végző, értelmes fiatalember, borsodban nem vették fel sehová, mert nincs ismeretsége. A Jabilba viszont igen.
Ellenben, dolgozik ott a mérnökségen olyan ember, mérnök munkakörben, megfelelő fizetéssel, akinek csak érettségije van...
Ne gondold, elég mocsok dolgok mennek a mérnökségen is.
Ez alapján belegondolni is rossz, hogy milyen lehet az összeszerelők vagy technikusok sorsa...
Illetve, további kérdés, hogy mennyire fenyeget ilyen dolgozókat a kirúgás? (egyetemi mérnök diploma, 8 órás, nappali munka, határozatlan szerződés, 3 hónap próbaidővel)
Mert arról hallottunk, hogy a határozottakat nem hosszabbítják meg, de szokás a határozatlant is elküldeni?
Sziasztok
Párom a tiszaúji Jabilban mérnökösködik, első hónapja, határozatlan idejű szerződéssel, nem egy álom munka, de legalább fizet.
A kérdés az, hogy elő szokott-e olyan fordulni, hogy nem fizetik ki időben a havi bért, csak több hónap múlva, mert ő ilyet hallott valakitől. (én speciel ezt nem tudom elhinni).
Köszi a választ.
Az éhbérért dolgoztatás szerintem nagyobb gond, és az, hogy nincs, szó szerint nincs munkalehetőség!!!
A gerjesztett "válság" - ugyan, hagyjuk! - óta pedig tényleg mindenki retteg, most már nemcsak a melóhelyek biztonságáért, akinek van, akinek nincs, mert lehetetlen találni, hanem az árfolyamok, az kiszámíthatatlan áremelkedések, esetleges államcsőd, és még ki tudja mi miatt.
Sikerült az országot eladni, sérülkennyé tenni, ezáltal a benne élő embereket is... Bánom, hogy közgazdász vagyok, mert nem túl jó megélni ezeket a dolgokat, úgy, hogy tudom milyen "fantasztikus" politikai döntéseknek mi lesz a közvetlen következménye, vagy milyen kimenetelek várhatnak ránk.
Igen, ez sajnos így van. Ettől az ismertség/ismerős útján jutunk melóhoz dolog belőlem hányingert vált ki, mély megvetést és dühöt. Nem a csóró emberrel szemben érzem, hanem a rendszerrel szemben, ami megengedi ezt a fajta munkához jutást. Németországban rengeteg álláshirdetés közül válogathat az ember, ha csak egy 100.000 fős várost nézek, akkor is sokkal-sokkal több állás van meghirdetve. Itthon meg ismerősöm jelentkezett egy állásra, behívták, mindenkit, mert elő volt írva, hogy kötelező mindenkit végiginterjúztatni, de már akkor is tudni lehetett, hogy ki kapja meg a melót, mivel olyan döntött, aki ott sem volt az interjúkon- derült ki közben, s félig utóbb! Ismerősömet nem érte meglepetésként, hogy sajnos nem rá esett a választás...Jó lenne, ha valaki felszámolná ezt a büdös korrupciót meg az emberek éhbérért dolgoztatását. Lassan az országból minden értelmes ember elmegy. Legalábbis ismertségi körömből eddig 90%-os az arány (orvos, gépész, és hasonló értelmiségi emberkék). Okok: kilátástalanság, szarrá tanultuk magunkat az éhbérért, nincs megbecsültség, mindenhol megvetnek; ha pályázol, öreg vagy, fiatal vagy, alulképzett, túlképzett, nem beszélsz kambodzsaiul, pályakezdőként nincs 5 éves tapasztalatod, nő vagy, túl rátermett vagy (határozott és az probléma, mert zombihullának kell lenni), nagyon félénk vagy... És az ember egyre frusztráltabb lesz. Az árak EU-s szintűek, sőt drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban! Miközben a német jól keres...Na, nem húzom fel magam. De az innovatív, klassz dolgok nemigazán vannak jelen a magyar piacon (vagy jól titkolják), helyette a gondolkodást nem igénylő gyárak, szalagsorok épülnek, multi multi hátán és az emberek rettegésben élnek, hogy mi lesz holnap és inkább alázzák magukat, hullára dolgozzák magukat, hogy legalább a rezsi meglegyen és legyen egy kis kaja, de hogy kikapcsolódni, esetleg háromnapos hétvégét szervezni, arra már nem futja...Hiányzik a kis- és középvállalkozói réteg, a mezőgazdaság halott, az olló/szakadék meg csak nyílik, a gazdagok még gazdagabbak lesznek, a szegények még szegényebbek, a középréteg meg belepusztul, hogy korábbi életszínvonalát legalább nyomokban megtartsa...
Bocs, hogy nem vagyok túl szívderítő, de én elfáradtam az álláskeresősdiben és a magyar viszonyokban, viszont a képzettségemnek megfelelő területen szeretnék dolgozni, akár alulról kezdve is.
A hr-eshez:), én is csináltam hasonlót, hát lelkileg kikészítő, de sokan vaktában küldözgetik a CV-ket. Pl. megadtuk, hogy tárgyalóképes német nyelvtudás, erre jönnek a CV-k német alap, német kezdő nyelvtudással vagy nulla némettel(!!). Utána az ilyen meg sír, hogy nem veszik fel sehová. Azokat sem értem, akik havonta vagy 100 helyre elküldik, mert tuti, hogy nem felel meg feltételekben az összes helyre az az ember. .Ez csak úgy eszembe jutott.
A jabil maximum valami kiindulópontnak lehet jó és nem feltétlen szabad hosszútávra tervezni annál a cégnél.
Tényleg bocs a borúlátásomért, de magam körül szétnézve csoda, hogy még egyáltalán talpon vagyok és nem adtam fel. :)
tudom, mert nagyon ki vannak szolgáltatva ebben a szar világban az emberek, gyakorlatilag el kell felejtsd az önérzetedet, az emberi jogaidat, minden fel kell adnod, hogy keress egy kis pénzt, és TŰRNI, TŰRNI, TŰRNI KELL!!! Ameddig bírsz...
én az elmúlt két évben száz embernek mondtam fel, a 90%-uk nyolc általánossal rendelkező, ötven év feletti ember volt... szerintetek mit éltem át (ennyi sorsot, és panaszt, és kilátástalan jövőképet végighallgatni, mindenki néhány bíztató szót mondani)... bevallom belerokkantam, pedig fiatal vagyok
én is hr-s vagyok, de állami cégnél, én nem tudnám az ismerősöm munkáját csinálni - ő a Jabilban van - hogy halomszámra veszik fel az embereket, majd küldik el... darab-darab alapon, mintha állatokkal kereskednének... nekem ehhez nem lenne gyomrom, lelkiismeretem.
Nekem tiszaújvárosi idősödő nőismerősöm mondta (anyukám kolléganője volt, de kitették a vegyiparból), hogy meghatározott időközönként van szünet, közben se inni, se pisilni nem lehet, így sajnos volt olyan, hogy összepisilte magát, és ott állt a tócsában a szünetig... azt hiszem ettől megalázóbb dolog nem kell!
egyébként én is a környékről származom, és jó pár ismerősöm dolgozik a Jabilban (akik nem szalag mellett, azok bírják - ez igaz), bár nekem sok ismerősöm irodán van, meg vezető, ők nem panaszkodnak (de ez általában mindenhol így van).
Én dolgoztam ott diákmunkásként....Többet kaptam, mint az ott dolgozók, pedig ugyanazt csináltam. Szalag mellett álltam, ültem és szereltem a mobilokat össze meg ellenőriztem meg kellett műholdat is talán.... Hát k_rva szar meló, mindenért basztatják a népet. De ha nem szalagnál vagy, akkor király.
És azért cserélődnek az emberek, meg rúgnak ki hirtelen sok embert, aztán meg vesznek fel rohadt sokat, mert mindig a megbízástól függ. Ha a jabil kap megrendelést 100.000 telefonra per nap, akkor kell sok ember, aztán ha lement a meló ki is rúgnak. Sokan rettegtek, nem mertek betegszabira menni, mert aki megtette, ki is rúgták. Vagy lemegy a 3 hónapos szerződés, de utána csak havonta hosszabbítanak és ha elmész szabira, rúgnak is ki.
Én egy hónap után zombi lettem, haza csak aludni jártam, pedig csak 20-30 km-ről jártam oda. Tetves anyját az összes ilyen cégnek, és a bo-sh is ilyen.
Tesóm barátja már fél éve ott van vagy tán egy éve is már, eddig nem volt szabin soha. Most viszont kórházban volt, kíváncsi vagyok, kirúgják-e emiatt. Mondjuk ő kapott kb. 30.000 ft üdülési csekket is meg kajajegyet is, mert jól dolgozik. Ő szalagnál kezdte, de már feljebb van. Érettségije van.
De én azt mondom, oda többé soha.
Csak lenyúzza az emberről az utolsó bőrt is és kihasználja az emberek félelmét, hogy nehezen fognak újra elhelyezkedni stb.
Lehet, ha egyből valami vezetői pozícióban nyomultam volna (nah persze diákmelósként haha), csupa jót írnék róla. Így nem tudok.
Érdemes menni, ha tudsz gyorsan dolgozni. Nem minimálbért fizetnek, mert járnak mindenféle pótlékok, meg ha 12 órát bent vagy, akkor utána 2 szabadnap jár, stb.
A párom dolgozott ott egyszer a nyári szünetben, persze nem mondta, hogy diák, akkor nem vették volna fel. Egyből minőség ellenőrnek vették föl a nagyon jó érettségive végett (jeles matek, fizika).
Neki alig kellett valamit dolgoznia. Éjszakai műszakban memg sosem volt bent főnökség, akkor fel a zene és hülyültek folyton.
Amúgy úgy megy ott a helyzet, hogy ha jól dolgozol, akkor megmaradsz, ha nem, akkor elküldenek, hisz van bőven jelentkező, midnig cserélődik a nép, a selejtje ki lesz selejtezve. Aki lusta, az ne oda jelentkezzen.
További ajánlott fórumok:
- Tudna valaki egy biorezonanciás állapotfelmérést javasolni Miskolcon, vagy Tiszaújvárosban?
- Tudja valaki esetleg, hogy mikor indul és honnan a Jabil busza Nyíregyházáról Tiszaújvárosba? (mind a 2 műszak érdekelne)
- Nem tudja valaki, mikor lesz a tiszaújvárosi Jabilba toborzás és hogy hol?
- Jön valaki 2013. április 23-án Miskolcon a Jabil toborzásra? :)
- A tiszaújvárosi Eötvös gépész szakára milyen átlaggal kerültetek be?
- Mezőcsát, Tiszaújváros környékén ajánlanátok nőgyógyászt?