Ittas vezetés - ugrik a jogsi! Mit szólsz hozzá? (beszélgetés)
en tudom :)
ajanlom a 39est
"Amennyiben a LION Alcometer SD-400 típusú kézi elektromos alkoholmérő berendezéssel végzett ellenőrzés során a készülék 0,1 mg/l-t meg nem haladó légalkohol-koncentrációtjelez, az igazságügyi orvosszakértői gyakorlat alapján önmagában az eredmény nem bizonyítja az alkoholfogyasztás tényét, ezért az alkoholfogyasztásra utaló egyéb adat (pl. tanúvallomás) hiányában eljárás nem kezdeményezhető, a vezetői engedélyt elvenni nem lehet."
Az olyan esetekben, ahol mondjuk banánt, joghurtot vagy mondjuk konyakosmeggyet fogyasztott valaki (nyilván nem 20 dobozzal) ezt az értéket nem haladja meg. Tehát aki nem fogyaszt alkoholt, annak nincsen félnivalója szerintem.
Az antialkoholisták, ha így járnak, akkor bizony irány a vérvétel ezerrel!
Tényleg, azt ki fizeti?
Én,mert határozottan tudom,hogy nem ittam és beakarom bizonyítani az igazam?
vagy az "állam", hogy tisztázzon a szituban ? :DDD (mondjuk nem ez a jellemző)
Hááááát,nem lenne rossz üzlet matricát gyártani:)
Ennek biztos lenne elrettentő hatása,ki szeretné megbélyegezni magát?
On dont! Eszik vagy vezet :))
Vezetes elott tilos kaposztat, rumos (aroma)sutit fogyasztani
Emesztest visszafogni :)
Egyetértek azzal, hogy be kell keményíteni. De azért az nem helyes, hogy egy cukorka, süti vagy esetleg pár gyümölcs megevése miatt ugorhat a jogsi.
Ez a matricás dolog nekem is tetszik!
Nagyon jól látod a helyzetet!
Ez volt a cél a megemelt büntetésekkel is kapcsolatban, a "sima" szabálysértéseknél...
Mindenesetre a kozlekedesi balesetekben rengetegen halnak meg. Sokan vetlenul. (Statisztikat nem tudok, kedvem sincs melyebben utanajarni.) A baleseteket meg az ittas vezetes es a gyorshajtas okozza. Ha csak egy picivel is csokken az ebbol eredo halalozasok szama, mar megerte. Nem erdekel az allam haszna. Minek hajt reszegen, vagy gyorsan, ha nem akar fizetni?
A trafikat a radioban is bemondjak, nyilvan nem tesznek ez ellen sem semmit, mert a cel a megelozes.
Engem az zavart, hogy már kiszámolták mennyi bevétele lessz az államnak a büntetésből!
Ez a céljuk vagy a balesetmegelőzés?
Szomoruan olvasom.
Te orvosként dolgozol,vagy valahol az egészség ügyben?
Csak szeretném tudni mire alapozod a "naponta" meghatärozäst.Biztos elöfordul,de nem rendszeresen,napi szinten,és évente elöfordulo eseteket kellene vizsgàlni,és összehasonlitani.Én nem ismerek ilyen statisztikàt.
Ez egy érzelmi vonal,nem is érvelés,innen egyenes ut vezet oda hogy lincseljük meg öket.
Igazàbol az lett volna az ütös ha azt kérdezed, mit tennék ha a sajàt gyerekemmel történne meg.
Nekem kezdetnek nem teszi meg,5-10%-kal megelégszel a 70-75% helyett.Jo,legyen csak 50% az màr eredmény.
De micsoda külömbség!
Ez is egy lehetöség,de ha belegondolsz a rumos sütibe inkàbb aromàt tesznek (nem vagyok cukràsz,szerintem)annak nincs alkohol tartalma,ha meg valodi rumot akkor az elpàrolog a sütés alatt(màrmint az alkohol).Egy sütibe mennyit tegyünk,egy felesnyit,decit?Ha tényleg csak egy szeletet eszel alig jut bele valami.
Ahhhh,nem ezen mulik,mäs megoldàs kellene.
Felnött emberek vagyunk,mindenkinek tudni kell mivel jàtszik,ha ittasan vezet.
Nem venném el a jogsijàt,pénzbüntetés rendben,de mondjuk 6 honapon keresztül egy matricàt kellene kitenni az autojära,jol làthatoan"ittasan vezettem" felirattal.Ez mennyire tetszene?
Persze vszinü jogvédök ebbe is belekötnének.
További ajánlott fórumok:
- Ittas vezetés
- Forgalmi nélküli kocsi vezetése jogsi nélkül… mennyi lehet a büntetés?
- Női oktatót keresek, jogsi utáni vezetésgyakorláshoz.
- Kezdő vezetés oktatás, friss jogsisok gyertek
- Jogsi van, mennyi manapság egy óra vezetés oktatóval?
- Ittas vezetés+halálos kimenetű baleset okozása miatt fogház vagy börtön jár?