Ittas vezetés - ugrik a jogsi! Mit szólsz hozzá? (beszélgetés)
Egy községben lakom Baranyában, az utóbbi egy évben 3 közlekedési baleset is történt a falu határában, persze mindannyiszor (na jó, egy kivételével) a vétkes sofőr maradt életben...
... és egy kisfiú, egy apa, meg egy fiatalember odaveszett!
Nagyon pozitív! Aki iszik ne vezessen és ne is üljön bicajra. Mindíg a vétlenek szívják meg.
Ha meg inni akar akkor hívja sofőr szolgálatot, vagy menjen mással haza.
Sokezer idióta időzített bomba száguldozik az utainkon. Nem találok rá jelzőt. Az, hogy felháborító, baromi kevés!
Na és mi van az "igazi" gyorshajtókkal? Azt fogják kikapni, aki tegnap vagy 120-szal jött velem szemben az én sávomban, és ha nincs a buszöböl, akkor már én sem vagyok? Vagy a 60as táblánál 70-nek autózót szedik ki a rendőrök?
Elgondolkoztató.
Tudjátok mivel van még tele a nemlétező fa**m? Azzal, h a zebrán nem engednek át, ledudálnak és anyáznak! A 11.kerben egy gyerekét toló nőt dudált le egy rohanó sofőr a múlt 7en! A régi balatoni úton, a 70-esen nem lehet átmenni a zebrán, mert még akkor is nyomja a sok barom a gázt, mikor látja,h piros a lámpa! Nem egyszer állok a zebrán, mert a külső sávban nem jön senki és a belsőben meg 100-al mennek! Tengap egy muki megállt és átengedett, aztán egy barom a belsőben majdnem elcsapott! Persze ha lesz egyszer egy tégla a táskámban, akkor az az illető lesz felháborodva, akinek a szélvédőjén landol! Én is vezetek, de gyalogolok is! Ésszel! A kettő nem zárja ki egymást! Úgyhogy KÉREK MINDEN ÉRDEN, DIÓSDON LAKÓ, VAGY CSAK A 70-ESEN KÖZLEKEDŐ EMBERT, HOGY FIGYELJENEK ODA! Persze ha én csapnám el a kölykét, akkor övé lenne a világ fájdalma! Persze baromi szívesen okoznék ezeknek az embereknek fájdalmat!
Hát ez van! Ez ma magyarország! Ez a jövő!
Mondjuk az, hogy valaki direkt belerohan egy trafipaxba, vagy éppen belecsúszik, mert nem 40-el tököl az úton, az nem egészen ugyanaz. Én mondjuk ugyanúgy vezetném a kölcsönkért autót, mint a sajátomat, ahogy szerintem a nagy többség. És vessetek meg, nem mindig megyek a 30-as táblánál 30-al, mint ahogy más sem.
Egyébként a témánál maradva, teljesen jogos, hogy ugrik a jogsi ittas vezetésnél, mi több, én vissza sem adnám később sem. Valószínűleg ebből tanulnának...
politika? hogy lehet egyáltalán köze ennek a politikához?
ideje volt a szigorításnak...
Tegnap néztem a Kékfény c. műsort ezzel kapcsolatban:
azt mondja az "ember",hogy bezárják a kiskapukat, hát vérlázító az egész!
Én fizessek azért,mert kölcsönadom a kocsimat valakinek,aki gyorsan hajt???
Tudom,hogy nem lehet politizálni,nem is akarok,de vérlázító, felháborató, hogy milyen "egyedek" beszélnek a kiskapukról!!!
Nagyon idegesítő ez a sok "anyu".
"MIÉRT isznak az emberek Anyu?"
Az itt lényegtelen, hogy miért isznak, itt csak annyi lenne a lényeg, hogyha iszik akkor miért vezet.
Elmentem egy buliba Anyu, s emlékszem a szavaidra.Megkértél,h ne rúgjak be,így nem ittam semmit.Büszke voltam, ahogyan azt előtte megmondtad.Nem ittam alkoholt vezetés előtt Anyu,és a többiek gúnyolódtak is.Tudtam, hogy igazad volt Anyu,és h neked mindig igazad van.A buli lassan véget ért,és mindenki hazaindult.Ahogy az autóhoz léptem,tudtam,h épségben haza fogok érni:nevelésed alapján-felelősségteljesen és büszkén!Lassan mentem Anyu,s bekanyarodtam egy kis utcába.De a másik sofőr frontálisan belémhajtott.Ahogy fekszem itt a járdán Anyu,hallom a rendőröket,hogy a másik sofőr ivott.És most én vagyok az,akinek ezért fizetnie kell!Itt fekszem,haldoklom!ANYU KÉRLEK SIESS!Hogy történhet ez velem?Az életem kipukkan,mint egy lufi!Körülöttem minden tiszta vér Anyu,legtöbb az én vérem.Hallom,az orvos azt mondja,h már nem tud segíteni rajtam.Csak azt akarom mondani Anyu,esküszöm,tényleg NEM ittam.A többiek voltak,akik ittak.A másik sofőr is ilyen buliban volt,mint én.Egyetlen különbség:ő volt az,aki részeg volt,én vagyok az,aki most meghal!MIÉRT isznak az emberek Anyu?Erős fájdalmaim vannak,mint a késszúrás,olyan erősek!A férfi,aki belémjött,fel-alá szaladgál,én itt fekszem...és haldoklom.Ő meg csak néz rám hülyén!Mondd meg a BÁTYÁMnak, hogy ne sírjon Anyu.És mondd meg APUnak,h legyen most bátor.Ha már a menyországban leszek Anyu,írasd a sírkövemre:"Apja lánya".
Valaki mondhatta volna neki,h ne igyon,ha vezet.Ha mondta volna neki vki,most nem kellene meghalnom.Már alig kapok levegőt Anyu,nagyon félek.KÉRLEK NE SÍRJ MIATTAM Anyu.Mindig ott voltál,mikor szükségem volt rád!Mielőtt elmegyek,van egy kérdésem:NEM ÉN VEZETTEM RÉSZEGEN,MIÉRT NEKEM KELL MOST MEGHALNI?" (Reszlet, egy lany utolso telefonbeszelgetesebol az edesanyjaval.)
Kérlek küldd tovább!Próbáljuk megismertetni mindenkivel,h felfogják,mit is jelent mindez!"
Nagyon helyes,eggyettértek a döntéssel!
Előbb kellett volna!!!!
Sajnos, itt is elnek. Foleg a 20 es 30 ev kozotti ferfiakkal van rengeteg problema, mert hajlamosak azt hinni, hogy ovek az egesz ut!
Mellesleg a balesetek 75%-at ez a korcsoport okozza.
Szoval, itt sem fenekig tejfol az elet, foleg az utakon..))
Itt Kanadaban a drogosok azonos buntetes ala esnek, mint az ittas vezetok.
De mivel a drog-szint megallapitasahoz meg nincs megfelelo keszulek, az illetot rogton beviszik a korhazba, vervetelre, es azonos buntetest kap, mint az ittas vezetok. Nagyon helyeslem.
Meg harom het es valoszinu behozzak a torvenyt a mobil telefonokra is,(alig varom!).
Most megy a targyalas a Parlamentben rola. Nagyon sok balesetet csinalnak.
Tegnap delutan az uton, ha nincs olyan reflexem, mint amilyen van, bizony ket kocsi tort volna ossze, az oveben meg ket kisgyerek is ult!
Amikor odamentem hozza, hogy reklamaljak, a kovetkezoket mondta a krapek:
"Nem tudsz vezetni, te allat? Ha nem tetszik, hogy telefonalok a sajat kocsimban, maradj otthon, ne gyere ki az utra!"
Kopni-nyelni nem tudtam hirtelen, es epp ki akartam nyitni a jo nagy szamat, hogy par kedves szoval valaszoljak, kozbevagott:
" Na, huzz a francba, te hulye pics@!"
Beult a kocsiba es elrobogott!
Hat ilyen is van, sajnos...((
További ajánlott fórumok:
- Ittas vezetés
- Forgalmi nélküli kocsi vezetése jogsi nélkül… mennyi lehet a büntetés?
- Női oktatót keresek, jogsi utáni vezetésgyakorláshoz.
- Jogsi van, mennyi manapság egy óra vezetés oktatóval?
- Kezdő vezetés oktatás, friss jogsisok gyertek
- Ittas vezetés+halálos kimenetű baleset okozása miatt fogház vagy börtön jár?