Ittas vezetés - ugrik a jogsi! Mit szólsz hozzá? (beszélgetés)
Szàmomra ez a holtpont,sikerült a forumot levinni egy vasuti resti szintjére.Pedig csupa jozan döngeti a melltartojàt.Nem csak az örömködöket,az arrogänsokat is könnyü fikàzni,de az se vezet sehova.
Populista,hangulatkeltö de föként megfélemlitö beiràsokkal nem tudok,akarok és fogok vitatkozni.Nem azért mert megijedtem,hanem azért mert nem az én stilusom,és nem vezet sehova,hozzàm méltatlan.
Jo volna ha nemcsak elolvasnàtok amit irtam hanem értelmeznétek,ahhoz viszont màr több kell mint az ältalänos iskola elsö osztàlya.
Csak egy apro reagàlàs valaki hozzàszoläsàhoz,ha ellenzem a halàlbüntetést akkor valoszinüleg màr tömeg gyilkos is vagyok?
Örülök neki! Legalább egy jó pár ember megmenekül az ittas vzetők elől.Kérdés csak az,ha ilyen felelőtlen valaki,hogy iszik és vezet, akkor az sem kizárt,hogy jogsi nélkül is iszik és vezet.
Sajnos.
A sok drogost is büntetném!! Hiszen az sincs tudatánál mit kell csinálni a volán möött ha éppen bódult.
Erre is van valai szűrési lehetőség, nem tudjátok?
Koszonom; az ember mindeg tanul a sajat karan.
Meg mindeg raz a hideg, ha arra gondolok, mi tortenhetett volna?...
Gratulálok a JÓZAN eszedhez!
Köszönöm a hozzászólásod.
Na,erre én is nagyon kíváncsi lennék,lehet,hogy meggyónhatná,és feloldozást kapna a bűne/i/ alól.
Egyébként én a mobiltelefonálást is nagyon szigorúan büntetném,nem elég,hogy körforgalomban egy kézzel vezet,a másikkal meg telefonál,közben integet az őrá dudálókra,még ő van megsértődve,hogy mernek neki jelezni,azt már nem is mondom,hogy forgalommal szemben közlekedik,megtörtént,Fót környékén autóztunk,megállt bennem az ütő.
Par eve elvesztettem a jogostvanyomat egy teljes evre.
Az ezer dollaros buntetes meg hagyjan, de mikor belegondoltam, hogy halalra gazolhattam volna valakit, kivert a hideg verejtek!
Nagyon is megerdemeltem, maradtam volna otthon a fenekemen!
Azota sem iszom,(bar nem is tehetnem a vesem miatt)
Ha iszunk, ne vezessunk;ilyen egyszeru az egesz!
Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy evés után egy pohár sör, bor még elmegy, mert az még nem jelenti azt, hogy ittas valaki. Gondolom sok helyen van, hogy összejön a család egy bizonyos esemény miatt. Akkor evés előtt miért ne ihatna meg köszöntésképpen egy kis rövidet, evés után pedig egy pohár bort v. sört. Kevesen állnak fel ilyenkor az asztaltól, és ülnek azonnal autóba. Nem hiszem, hogy ennyi ital elfogyasztása már ittasságnak számítana, és befolyásolná a vezetést.
Ez is olyan lesz, mint a gyorshajtás. Nem azokat fogják megcsípni, akik valóban részegen ülnek az autóba, hanem azokat, akik az előbb leírt indok miatt fogyasztottak egy kevés italt.
Aki 200-al száguldozik, azt nem kapják el, csak azt, aki mondjuk 5-tel többel ment a megengedett sebességnél.
Van egy olyan megerzesem, hogy akik itt ellenkeznek, na, ok a 2 soros, egypoharboros vezetok. Talan annyit meg nem mutat ki :)
De amugy annyit sem lehet, tobbek kozott mamoros allapotban csokken a reakcioido, nincs jogod igy veszelyeztetni a tobbi embert. Lehet hoborogni, en csak annyit kerek, hogy lehetoleg soha ne talalkozzunk ossze. Ez nem a torveny ellen meg rendorok ellen van, hanem mas emberek erdekeben, akinek annyi esze van, hogy nem veszi, remelem, veluk nem futok ossze
ezt mar en is feltettem a 39ben :)
meg a helyi vaganycsavokkal
nem tiltani meg fenyegetni kell, hanem kovetkezetesen betartatni a szabalyokat, kell, csakugy miheztartas vegett (a gyereknek is kellenek, amugy honnan tudna, hogy mit kell megprobalni atlepni :)
Szoval toväbbra sem lettem okosabb ez ügyben.
És Zso sem osztotta meg velem a tapasztalatait,sajnälom.
Remélem mindenki emlékszik arra akär azért mert nemrégen nött ki a gyerekkoräbol,vagy mert éppen gyereket nevel,TILTÄSSAL,FENYEGETÉSSEL nem jutunk sehova.Ezen szerintem érdemes lenne elgondolkodnia az öröm täbornak!Ideig ,oräig valoszinü lessz eredménye,de aki idàig is kormäny mögé ült,az ezutän is megteszi,mondjuk egy honap mulva amikor màr nem lessz ennyire szemelött a modositàs.
A sväjci tapasztalataimat a naplom 30. bejegyzésében olvashatja akit érdekel.Az egy szàmomra is érdekes fordulat.
De mi lessz az ittasan kerékpärozokkal?
tegnap láttam a tv-ben,hogy állítólag jogsértő, amit a jogsival,ill. a gyorshajtással művelnek!
Akkor, most mi a helyzet?
Igen,ez van, csak marha érdekes, hogy ezzel senki nem foglalkozik érdemben...
Na,erről megint lehetne egy fórumot nyitni..:)
Nálunk az a "divat", hogy a "kisebbség" jogsival vagy anélkül bátran száguldozik a városban,mivel nincs rendőr aki megállítaná őket. Ugyanez van a helyi "menő" csávókkal, akik szintén nem tartják be a szabályokat. Persze ők sem felelnek semmiért...
Ez az egész szigorítás nem rájuk fog vonatkozni továbbra sem! Sajnos!
Amikor hatodszor büntetnek meg valakit (mert erre van néhány példa) ittas és eng. nélküli vezetésért, akkor ez csak a pénzről szól. Valóban részeg az a pap (egyébként nem érdekel a hit) aki maximum fél deci olcsó, bort iszik, nem is fér több bele a kis kehelybe.
(A megoldás nem ez, hanem komolyabb elzárás lenne.)
Úgy tudom, hogy eddig sem volt szabad inni vezetés előtt, csak aki ezelőtt lebukott, az ittasság mértékétől függött, hogy azonnal, vagy a szabálysértési eljárás után, esetleg bírósági itélet után veszik el a jogsit.
Most az az új a dologban, hogy a helyszínen el KELL VENNI, ha a szonda elszíneződik.
"Ha egy ember életét mentik meg vele, mert egy ember nem vezet, mert ivott, akkor már megérte!"
Ha így mennénk a dolgoknak, akkor nem gondolod, hogy mindent(!!!) be kellene tiltani ilyen-olyan indokkal? Egyáltalán mért nem tiltják be az autót? Tudod milyen pozitívan változnának akkor a közúti baleseti statisztikák?
De komolyan, amit írsz az sem úgy van ám, hiszen pont azért írtam, hog ynem azok okozzák a baleseteket, akiket a változás érint.
EDDID SEM LEHETETT INNI!!! Mégis voltak ittasan balesetet okozó vezetők.
MOst annyi a "változás", hogy ezentúl sem szabad inni, ugyanúgy mint eddig. Az eredménye is pont ugyanannyi lesz.
Pénzbehajtás. Szarnak rá, hogy ki mennyire van veszélyeztetve.
Hatása nem hiszem, hogy nagy lesz. Azért, mert ez max arra lenne jó, ha valaki eddig 1 sört megivott, akkor az ezután ne tegye. Ha segg részeg volt, akkor eddig is el _kellett volna_ venni a jogsit. De nem vették el, és ezután sem fogják. Max az a pár egysörös megszívta.
A gyorshajtók nagyobb összegű büntetése még ennél is szánalmasabb:(
Nem baj, a büntetés mindenre megoldás! Hiszen itt is mennyien egyetértenek vele...
További ajánlott fórumok:
- Ittas vezetés
- Forgalmi nélküli kocsi vezetése jogsi nélkül… mennyi lehet a büntetés?
- Női oktatót keresek, jogsi utáni vezetésgyakorláshoz.
- Kezdő vezetés oktatás, friss jogsisok gyertek
- Jogsi van, mennyi manapság egy óra vezetés oktatóval?
- Ittas vezetés+halálos kimenetű baleset okozása miatt fogház vagy börtön jár?