Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
A doktornő szerint június végéig kell kb. szednem, szóval valahol a kúra felénél járok, már 3 hónapja szedem a 30 mg-ot. A szám még nem is zavarna, mert ez bőven belefér és örülök, h nincs komolyabb mellékhatás, csak ez vette el a kedvem, hogy ott is megjelentek megint, ahol eddig már szerencsésen letiszult a bőröm. Tudom, h rendbe fog jönni, csak ugye az ember minél régebb óta szedi a gyógyszert annál türelmetlenebb is lesz :P
vedit25 : köszi szépen a bíztatást, neked is sok sikert :)
Szia Dávid!
Ne keseredj el, láttál volna engem a múlt héten :) Bantu négeresre dagadt herpeszes szájjal :) Szóval csak pozitívan hozzáálni!!! el fog múlni, ezt kell beprogramozni! Üdv
Szia!
De jó hogy írtál, van egy pár kérdésem :) A testápolózást el tudtad hagyni a gyógyszer után? Az arcod szárazsága elmúlt? Vagy a bőrszárazság megmaradt valamilyen formában? Mert nekem sem kellett ez előtt használni nagyon testápolót.
Örülök, hogy jobban vagy! Remélem mi is el tudjuk ugyanezt mondani majd a kezelés után :)
Dávid ezeket a 'zsirfoltokat" mindenképp mutasd meg dokinak!
Türelem. Mióta is szeded? nekem is hol jobb, hol kevésbé....
Nekem most picit rossz kedvem van, mert a homlokomon most elég sok kisebb pattanás megjelent, pedig ez volt az a terület, ami már úgy egy jó hónapja "tünetmentes" volt :P Azért is zavaró, mert a szemeim alatt szinte mindig van egy-két gyulladt, igaz ez nekem a legproblémásabb terület, nem hiányzott most, h még a homlokomon is visszajöjjenek :S
Hogy valami pozitívat is mondjak, a hátam nagyon szépen elkezdett letisztulni, érdekes hogy a tájékoztató szerint pedig az arcnak kellene először és nem fordítva... Ami még aggaszt engem, hogy a vállaimon megjelentek ilyen kis pici zsírfoltok, vagy nem tudom minek nevezzem, valami fehér folyadék van bennük, nem maceráltam inkább őket. A szám nekem is nagyon dúrván szárad, főleg a sarka fáj, nem is bír begyógyulni mert folyton felszakad, pedig folyamatosan ápolom. Ásításnál elég kellemetlen tud lenni :P
Anyky!
Mióta nem szeded? Örülök, hogy hatott:)
Sziasztok!
Én is szedtem a Roaccutant, egészen fél éven keresztül, minden nap 20 mg-ot. Nem emelt sose a dokim az adagon, és már nagyon hamar láthatóan javult a helyzet. igaz, nagyon száradtam, mindenhol, de időben kezeltem ezeket, az orvos figyelmeztetett mindenre. Folyamatosan kentem az ajkam (előtte sose volt szükség rá), testápolót is rendszeresen használtam (előtte soha), arcomra is kentem hidratáló krémet, és csakis mosdókenőccsel mostam arcot. Ez utóbbi kb kétszáz forintos tétel, és egy tubus úgy egy hónapra elég, napi többszöri arcmosásnál. Kezem nagyon sebesedett, de napi többszöri kenéssel ez is megoldható volt. Nagyon sokat ittam, mert belülről is fontos a folyadékot pótolni! Rengeteg lédús zöldség és gyümölcs, az is hasznos lehet.
Már jó ideje nem szedem, és valóban nem jönnek vissza, elvétve van egy-egy, de közel sem olyan mélyek, nagyok, gyulladtak, mint azelőtt volt. Egészen aprók, és gyorsan gyógyulnak.
Csak jót tudok mondani erről a gyógyszerről! Kitartás, és eredménye lesz! :-)
Sziasztok!
Már én is kezdtem aggódni, hogy mi ez a csend....
én köszönöm megvagyok... Vannak pattik itt ott, de kicsik, és kezelhetőek. 1-1 kijön mellkason, háton, homlokon van az 2-3 is. De tűrhető, mivel most lesz még vége a 2. honapnak 1o mg-al.
Nekem nincsenek ilyen durva szárazsági tüneteim. Kenem arcom, szám és nincs gond.
Viszont ez a roppant sápadtság szerintem mellékhatás lehet, mert én életemben nem voltam még ilyen fehér... Szerintem a gyogyszernek van ilyen mellékhatása, hogy a bőrnek abban a rétegében dolgozik, amiben a pigentek is vannak.... ámbár multhéten meglátott a nap és a karom kicsit karamelizálódott.... :) de csak picikét.
Alterbarbus, te már abbahagytad... veled mi van?
szép tavaszi napokat mindenkinek!
pusz
Sziasztok!
Megvagyok köszönöm, gyógyul a szám de továbbra is sebes. Az arcomon egy-egy pattanás megjelenik, de nem vészes persze jobb lenne ha nem nyúlnék hozzá, de hát alig bírom ki... :) És veled mi a helyzet? Ja, már megirattam a beutalót a laborra, még két levél van , ha jól emlékszem aztán meglátjuk mennyit rontott a vérképemen. Amúgy olyan sápadt vagyok, hogy csak na :)
Puszi
Hello Csajok, Pasik!
Mizus, kezd kihalni a fórum?!
zizmo25,vedit25,david18,alterbarbus,kék hajnal???
Ha valaki kimaradt sorry:-)szval kivel mizu, hogy viseli a bőrötök, az egyre jobb időt?
Pusza
Haliho!
Köszi jobban van a hátam, meg a mellkasom is. A homlokonom jönnek még ki itt -ott, de nem vészes... bár javulhatna mostmár ... türelmetlenkedem... :) nameg a hátam nagyon csunyán heges lett. :( Doki elvileg 2 hét mulva fog látni.
Én nem száradok sehol sem csak annyira mint normális esetben.
pusza mindenkinek
Sziasztok!
Tök furi, mert a sotretes fórumon is szoktam olvasgatni, és rengetegen írják hogy mennyire kiszárad a szájuk, arcuk.
Remélem hogy szerencsés vagyok, és nem mostanság lesznek mellékhatások, de abszolút jól viselem.Semmi bajom!
Dokihoz majd ápr.elején megyek, akkor lesz összehasonlítva a két vérképem.Remélem minden rendben lesz!!
Nektek is kitartás, ennél is szebbek leszünk:-)
Pusz
Anita
Háát most pont egy lett :), de nagyon szépen tisztul, piros foltos halványan a hegek miatt és néha hámlási hullám alakul ki. De már többen mondták, hogy látható az eredmény. Úgy örülök neki!
Bár amióta jó krémeim vannak semmi száradás. Csak a szám marha gyulladt és fáj.
Neked hogy alakul az arcod? Hátad? Mikor mész megint dokihoz?
Tényleg Anita milyen lett a vérképed? Én még várok 3 hetet és akkor csináltatok egyet, kiváncsi vagyok mennyiben változott!
Puszi
Szió! Nekem semmi baj nincs a számmal, ki sincs száradva, bár kenegetem. De nekem soha nem is volt herpeszem, ugyhogy ez nem mérvadó.
Neked vannak még pattik? Milyen a bőrőd?
Jobbulást a szádnak! :)
Na én is 60 vagyok és szerintem nekem is emelni fog 2 hónap után. Képzeljétek a hétvégén csúnya herpesz lett a számon, már két éve nem jött elő. Gondolom az immunrendszerem a béka feneke alatt van lassan.
Nektek nem sebesedett a szátok?
Üdv Edit
Szia! Én heti 3-4-et edzek aerobic, ketlebell és simán megy. Észre sem vettem semmit. :)
Dávid te mennyi mg-ot szedsz? Üdv
Sziasztok! Voltam dokinál tegnap. Nem emelt, de azt mondta egy hónapot szedjek még 20 mg és utána emel 30 mg-ra, de majd meglátjuk. Amúgy minden ok, írt fel hidratáló krémet is, szóval annyi krémem lesz hogy csak na :)! Megkérdeztem a kozmetikusról, mire ő nyugodtan ajánlotta. Nekem sok a fehér miteszer aminek a felszíre kerülésében azért segít a szakavatott kéz.
Ti hogy vagytok?
Barbus GRATULÁLOK! Szép bőr, tavasz, mi kell még? :)
Puszi
jujj de jó neked! :) Nagyon drukkolok, hogy szép maradj! majd azért mesélj nekünk továbbra is, meg láss el minket tanácsokkal.
4o-et szedtél amugy 6 honapig?
drukkolok!!!
pussz
Szia!
:-)naná, hogy bíztatlak, azért vagyunk!!!
Én jól állok, de így is eszem csokit, hogy nem vagyok munkanélküli:-)))
Jól bírom, nem is gondoltam volna, remélem már ezek után sem lesz semmi meglepő(rosz) válozás!
Pusz
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Clostilbegyt gyógyszer alkalmazása, hatása, tapasztalatok
- Kipróbálta már valaki a Dida nevű gyógyszert candidára? mik a tapasztalatok?
- Ismeritek a Tetraslysal nevű akne elleni gyógyszert? Mennyire vált be?