Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel? fórum

Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
2020. ápr. 4. 09:38
ismerostol hallottam,hogy a gyumolcsleveket,colat,minden ilyesmit mellozni kell,mert mesterseges edesitovel csinaljak es az okozza ezt a tulporgest a gyerekeknel.
2020. ápr. 3. 15:05

Véletlenül találtam ide, több év után.

Na nem baj. A fiam már 30 éves, minden megoldódott és kezd elfelejtődni.

Sajnos a fiam fejlesztését, ami akkor elmaradt, már nem lehet bepótolni. Jó eszű kis ovis volt pedig, az iskolarendszerben ment tönkre.

Sokan ma is kimaradnak a fejlesztésből, most is kínlódik ismerős a problémás fiával.

164. Guruljka (válaszként erre: 155. - Pan Dóra)
2020. ápr. 3. 15:03

Már hiába nézek utána, akkor még nem tudtam.

Először egyébként csak a tévében látottak miatti ijedelem volt, később gyógyszerész ismerőstől kaptam egy csomó linket.

163. Guruljka (válaszként erre: 157. - Myra)
2020. ápr. 3. 15:01

Nem! Nem Baranya megye!


Bizonyítékom nincs. Nem tudtam, hogy a szeretett tanítóbácsi osztogatja a bogyót. A gyerekek se szóltak róla, mert nem tudták, hogy szólni kellene: X. bácsi adta...

A fiamnak akkor voltak érthetetlen agresszív rohamai, ugyanakkor fizikailag kevéssé volt terhelhető, hamar kifulladt.

Ahogy onnan hazahoztam, a régi rendes kiskölök lett megint.

Az iskola fölötti emeleten gyermekpszichiátria működött. A fiamat felvették oda, jobb híján, mert tanáv vége felé volt, és nem tudtam volna itthon hova vinni. Az addigi budapesti lakhatása családi okok miatt megszűnt, azt a pár hetet így tudtuk biztosítani. Megállapodtunk, hogy egyúttal alaposan kivizsgálják.

Már ennyi év távlatából nem emlékszem, mi is volt a leletben vagy a zárójában, de azt tudom, hogy a felvételekor kérdezték, beleegyezem-e, hogy adott esetbven gyógyszert kapjon. Én azzal egyeztem bele, hogy értesítenek. És nem értesítettek, de ott is kapta a Ritalint, ez utólag benne volt a leletben.

162. Mom33
2013. febr. 7. 14:37
A fiamnak figyelemzavara/hiperaktivitása miatt Ritalint írt az orvos. Tiltakoztam!! Mire elkezdtük, már súlyos dührohamoktól szenvedett és szenvedtünk mi is. Akik ellene vannak a gyógyszernek, előírnám, hogy 1 hétig csöndben üljenek be egy szegregáló iskolába és nézzék, mi történik. Minden hiper gyerek más és hihetetlenül gyorsan változnak, akár percenként is. Itt a türelem, szeretet önmagában kevés. Higgyétek már el, hogy sajnos nincs olyan iskola, ahol a gyerekkel gyógyszer nélkül érdemben tudnának foglalkozni. Én sem tudnám csinálni, ha tanár lennék!! A gyerek akaratlanul kivonja magát a feladatok alól, hovatovább agresszív a tanítókkal. Gyógyszer nélkül: otthon láttam a fiamon, hogy szabálytalan időközönként kifárad/túltöltődik. Nem lehetett vele mit kezdeni..én otthon megtehetem, hogy szünetet tarstsak, de egy iskolában? 10-20 perc múlva meg úgy haladt a matekkal, hogy a szemem alig bírta követi és figyelt, engedelmes volt. Sokmindent próbáltunk már, egyedül a Ritalin segített. Azt kéne felülvizsgálni, hogy kinek nem kéne adni, mert sokaknak elhamarkodottan írják fel.
161. klenca
2012. nov. 17. 14:47

Tudjátok mi a különbség a hiperaktív és a rossz gyerek között?


A rossz gyereket drákói szigorral lehet nevelni, ha nem is egyszerű.


A hiperaktív gyereket nem lehet neveléssel jobbá tenni, az magától ilyen, s nem szabad a szülőt hibáztatni érte. Túl sok idegszála dolgozik a gyereknek. Ha változnak benne a hormonok, majd lecsillapszik. Addig a szülő szeresse, féltse, foglalja le programokkal.


Orvos ismerősöm Ritalint adott a gyermekének a cél érdekében. A gyermek 12 évesen daganatos lett. Megéri?

160. klenca
2012. nov. 17. 14:42

RITALIN---TILOS!!!

Várd meg amíg a hormonjai megjönnek, s majd múlik a baja.

159. Myra
2012. nov. 17. 09:10
Rosszul írtam, Úrhidai Lovarda, Győr környékieknek, Szőlőhegyi Lovastanya,
158. Myra
2012. nov. 17. 08:39
Nagyon eltűntetek. Én mégegyszer írom aki tudja próbálja ki a lovaglást hiperaktív gyereknél, külön kérve az oktatót hogy változatos edzésttartson, mert a gyerek nemképes ugyan azt a munkát hosszabb ideig csinálni, érdeklődését veszti, és csak dícsérni szabad. Tudok ajánlani megfelelő lovardát Őrkényben a Márki Lovasudvar, ez Pest és környékieknek, Székesfehérváron az Úrgidai Lovardát, Hódmezővásárhely és Környéke a Kéktói ménest. Próbáljátok ki.
157. Myra (válaszként erre: 154. - Guruljka)
2012. nov. 16. 07:59
Hát nem tudom, van bizonyítékod erre? Mert ha ilyet csináltak az bűncselekmény!
156. Ncilány (válaszként erre: 154. - Guruljka)
2012. nov. 16. 06:51

Baranya megye? Nem kell város nevet írni!

Remélem nem az ahova az enyém is járt.

155. Pan Dóra (válaszként erre: 154. - Guruljka)
2012. nov. 16. 06:50
Az iskolában TILOS a gyereknek bármilyen gyógyszert is adni a szülő tudta és beleegyezése nélkül. Ez vonatkozik a legegyszerűbb láz- és fájdalomcsillapítókra is!!! A Ritalin viszont kábszer... nézz utána a neten!
2012. nov. 15. 23:49

Az én fiam egy bizonyos iskolában kapta a Ritalint. Sajnos erről engem nem értesítettek, a gyerek a többivel együtt naponta kapta. Tehát a tudtom nélkül.


Az USA-ban a hiperaktív gyerekek után emelt családi jár. A hiperaktivitás egyik veeljárója a Ritalin szedése, ezért ott felírják, ha kell, ha nem.

Gyakori mellékhatása az agresszivitás!

A fiam egyik kis osztálytársa azért került abba a suliba, mert szívbetegsége miatt maradt el a korsztályától nagyon a tanulásban, és a szívmútét után jót akart neki az anyja. Ez a kisfiú izzadtra rohangálta magát akár a mondat közepén is (futott egy pár percet, és utána befejezte a mondatát), szerintem az ő anyja sem tudott a gyógyszerezésről. Ugyanis nem lett volna szabad túlterhelnie magát, de nála így jött ki a mellékhatás.

Ha emlékeztek, jó pár éve több gyerek is követett el gyilkosságot. A háttérben ez a bizonyos iskola látszott, de mondták is, hogy hova jártak suliba. Oda.

Én is csak későn néztem utána, más miatt írattam át a fiamat, és csak később derült ki ez a gyógyszerezési dolog. Kísérteties ezt állítani, de erős a gyanúm, hogy az az iskola egy "kísérleti" hely volt a gyógyszergyárnak. Szupermodern, de alapítványi suli...

153. Myra
2012. nov. 15. 22:15

Sziasztok!

Én egész életemben gyerekekkel foglalkoztam és köztük bizony jó sok hiperaktív gyerek volt. Lovagolni tanítottam őket. Az általatok említett gyógyszert nem ismerem, de több évtizedes tapasztalatom alapján mondom hogy akiket pszihológusi javaslat alapján elhoztak lovagolni,mindenkivel igen jó eredményeket értem el. Az elején valóban voltak gondok de mindig sikerült megoldanunk, sok türelemmel. És következetes munkával. Soha nem lehetett unalmas az oktatás, mindig le kellett kötnöm a gyerekek figyelmét és más más feladokat adnom nekik,különösen az elején.Hónapokal később már dolgoztak rendesen és több gyerek is kiváló eredményt ért el.Kb. 5-6 hónap eltelte után már nem volt különbség a foglalkozások között. A gyerekeket a szülők sokszor zsarolták meg a lovaglással elég helytelenül.Ha javasolhatom akkor gyógyszer helyett inkább valami ilyaen elfoglaltságot keressetek gyerekeiteknek, a lovaglást pszihológusok javasolták hiperaktív gyerekeknek. Ha lehet akkor napi szinten fél óra elég. Inkább erre költsetek mint gyógyszerre.

152. 63f169ae4d (válaszként erre: 146. - Aktucs)
2012. nov. 15. 21:17
Szia! Érdekelne, hogy a fiad szedi-e a Ritalint. Azóta mi a helyzet???
2012. ápr. 7. 12:30
Nálunk is ez volt! Én karatézni hordom a fiamat. Mióta nem a testvérével jár edzésre, mintha kicserélték volna:)
150. Aktucs (válaszként erre: 148. - Sly001)
2012. ápr. 5. 16:25

Én is ezt tenném :)

Csak ebbe egy problémás gyereknél mindenki beleszól. Vagy legalábbis itt a mi falunkban. Nevtan, gyerekjóléti szolgálat, tényleg mindenki. Mert állítólag a (nem vagy alig létező) szociális kapcsolatai sérülnének. És nem megoldás "búra alatt tartani", meg bezárni. (Nem tudom miből veszik, hogy aki otthon tanul nem jár sportolni, vagy akárhova közösségbe és bebábozódik otthon, de mindegy)

149. f3000dc5ef (válaszként erre: 1. - Bebozi)
2012. ápr. 5. 15:36

Szia!

Bocsi így ismeretlenül. Csak nagyon nem vagyok oda a gyógyszerekért. Gondoltam írok, nagy baj nem lehet belőle.

Ajánlani tudom, hogy ezt a cikket, és hasonlókat olvass el :) Talán nem kell a gyógyszer :)


[link]


Menyus

148. Sly001 (válaszként erre: 146. - Aktucs)
2012. ápr. 5. 14:42

Én ebben a helyzetben kivettem volna a suliból,hogy legyen inkább magántanuló.

De persze nem ismerem a Ti helyzeteteket.

147. c7a878c6b5 (válaszként erre: 146. - Aktucs)
2012. ápr. 5. 12:50

EGYÁLTALÁN NEM VAGY SZAR ANYA!!!!!

Ezt felejtsd el gyorsan! Én is őrlődöm sokszor a mai napig, hogy mi lenne a jó, de addig húzom, ameddig csak lehet. Kivárok.

Ma olvastam a fiam következő negyed évi értékelését, és bizon nagyon nem értek vele egyet. Mondhatni baromi dühös vagyok, de hangot nem adhatok neki a fiam előtt, mert ezzel csak neki ártok.

146. Aktucs
2012. ápr. 5. 12:39

Gyógyszer, vagy nem, betegség vagy nem, nem egyszerű kérdések ezek.

De aki szerint az ilyen gyerek teljesen "normális" az próbáljon meg leülni tanulni a fiammal.


Nem vagyok gyógyszerpárti.

Egyszer, amikor elsős volt a fiam, visszautasítottuk a gyógyszert. Megoldottuk. Nehezen, de beilleszkedett. Harmadikra jó tanuló is lett. Küzdöttünk, de ment.


Aztán jött a felső tagozat és hiába küzdünk, nem megy. Mert nem tud ennyit figyelni. És kikiálltották közveszélyesnek, rossznak, hülyének, holott egyik sem. Egy humoros, szeretettel teli, okos, értelmes gyerek lassan minden tanulási kedvét, aztán lassan az életkedvét is elvesztette.


Most hetedikes. Most mondtam igent a gyógyszerre. Tartsatok marha szar anyának. (Lepereg, lassan naponta megkapom) Nem érdekel mi van benne, ha képes lesz tőle tanulni és teljesíteni, és ami fő, beilleszkedni. Mert akár zseni is lehetne belőle. De nem ez a cél, csak hogy ne szenvedjen tovább. Hogy végre boldog legyen.

145. c7a878c6b5 (válaszként erre: 143. - Pan Dóra)
2012. márc. 30. 18:27

:)))

Csak az a baj, hogy lehetne a mi gyerekeinkből is zseni, ha hagynák őket érvényesülni. Ehelyett csak a megbélyegzés van a magatartásuk miatt. Sokan nem fogadják el őket, sajnos.

144. Sly001 (válaszként erre: 142. - C7a878c6b5)
2012. márc. 30. 18:25
Szerintem azok a "szakértők",akik gyerekeket diagnosztizálnak,Ők szorulnának kezelésre.
143. Pan Dóra (válaszként erre: 142. - C7a878c6b5)
2012. márc. 30. 17:44

A pedagógusok zöme szerint a rendezett külsejű és családi hátterű, kitűnő, de legalább négyes tanulók, akiknek sem önálló gondolatuk, sem akaratuk nincs, vagy legalábbis az iskolában el tudják fojtani azt. Ülnek a padban, csak akkor szólnak, ha kérdezik őket, de akkor tudnak mindent, versenyeket nyernek meg ilyesmi...

én sem voltam "normális" gyerek, a gyerekeim sem... de köszönjük szépen, nagyon jól megvagyunk, mert a szeretetünket nem az óvodai/iskolai dolgozók véleménye alapján osztjuk :D

2012. márc. 30. 16:18
Bizony ez így van. Nem illenek bele az átlag, vagyis a "normális" gyerekek sorába. Itt már csak 1 kérdés van. Kik is a normális gyerekek?
141. Pan Dóra (válaszként erre: 140. - C7a878c6b5)
2012. márc. 30. 10:28
Nagyon okos anya vagy, minden elismerésem a Tied! Adalékként még annyit a témához, hogy a hiperaktívnak bélyegzett gyerekek 99 %-ból nem lesz hiperaktív felnőtt... olvastam pár esettanulmányt itt a neten, maguk az érintettek vallottak gyerekkori megpróbáltatásikról. Még ma sem értik, mi volt annak idején a probléma velük... én sejtem: nem illettek bele a szürke átlagba, és ilyenkor a legtöbb felnőttnél megáll a tudomány :(
2012. márc. 30. 08:20

A jó anyától nagyon messze vagyok, de nem fogom gyógyszerezni a gyerekemet! Szedett baba korában a szívére elég sok gyógyszert...

Elég nagy kihívás mind a pedagógus, mind a szülő számára egy élénkebb, mozgékonyabb, agresszívebb gyerek de szerintem nagyanyáink idejében is voltak ilyen gyerekek, és ők bizony nem kaptak Ritalint, ahogy barátném mondta annak idején. A tanító nénink szerint pedig nagyon is jó a gyógyszer, ő tanított hiperaktív gyereket, és mennyivel kezelhetőbb lett a gyógyszer szedése után. Én viszont ismerek olyan kislányt, aki szedi, és ha nincs pár napig gyógyszer, mert bizony elég drága ahhoz képest, akkor a gyerek ugyanolyan kezelhetetlen, mint előtte. Az én fiam olyan amilyen, vagy elfogadják, vagy nem! Én nagyon szeretem, és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy be tudjon illeszkedni.Szerintem ennél nem kell több.

139. Sly001 (válaszként erre: 138. - Ncilány)
2012. márc. 29. 22:33
Bizony,Amerikában tucatszám fordultak elő ilyen esetek.
2012. márc. 29. 21:15

És ezt a tanárok, és a nevelésibe is tudják : tudat módosító szer.. Mindkét intézmény tanárai, szoc munkásai stb erősen osztja az észt, kell az a bogyó!!

Csoda ha " szupermennek, vagy betmennek " érzik magukat?

És repülni akarnak?

És a legrosszabb : mikor lelövi a társait.. Ilyenre is volt már példa.

137. Sly001 (válaszként erre: 136. - C7a878c6b5)
2012. márc. 29. 20:58
Nagyon helyesen teszed!Ilyen egy igazi jó anya!!!
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook