Iskolai kiközösítés (beszélgetés)
Igen, ez így van. Sajnálom ezeket a gyerekeket. De lehet, hogy nem is a pénzről van itt most szó. Lehet, hogy a gyerek követett el valamit, amiért ennyire büntetik.
Kár, hogy aki létrehozta a fórumot, az most tesz rá egy lapáttal. :)
Ez azért olyan kétélű dolog.
Én mindkét oldalt megértem egy kicsit.
Egyedül a gyereket sajnálom, de őt nagyon.
A szülő lehet, hogy éppen tényleg nem tudja befizetni az ehhez szükséges dolgokat. Tavaly ballagott a fiam. Komolyan 100 ezrek mentek el, amire ballagás, tabló, ruha, bankett minden meg lett szervezve. Néhol igencsak átestek a szülők is és a pedagógusok is a ló túloldalára. Tekintve, hogy csak egy általános iskolai ballagás volt.
Tavaly volt nálunk is olyan kisfiú, akinek mi dobtuk össze, mert tudtuk, hogy olyan helyzetű a család. Ezért senki nem büntethető, főként a gyerek nem.
Ez nagyon szomorú. :( Nem a gyerek tehet arról, ha a szülei nem fizetik be az osztály pénzt!
Ez az emlék mindenkinek jár, milyen pedagógus az, aki ebben részt vesz?
Az egyik iskolában a nyolcadikos kislány rákos volt, a kemoterápia miatt már nem volt haja, és a fején egy középkék kalap van. Az egész öltözéket, hátteret, kiegészítőt átalakították, hogy ne látsszon annyira....
Azért, mert nem tudott fizetni, ezért kizárják mindenhonnan? Ez durva... Miért büntetik a szerencsétlent, nincs neki éppen elég baja így is?
Bővebben? Az indok?
Azt tudom, hogy középiskolában ha terhes lenne estleg, akkor megtilthatják (legalábbis az én időmben így volt), de hogy ált.-ban...nem hiszem, hogy lehet rá ok. Ne hagyd!!!
először a suliban az oszt. főnökkel, aztán az igazgatóval kellene beszélned. azután az iskola fenntartójával (ált. önkormányzat)
tapasztalatom nincs, csak logikailag szerintem így működik
Nem, nem lehet ilyet. Ha a gyerek kijárta a 8-at, akkor ő is ballag és kész. Ebbe senki nem szólhat bele.
Miért nem akarja több szülő, hogy rajta legyen?
????
Nem értem,hogy történhet ilyesmi,de természetesen NEM!