Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Novemberben volt fsh-lh, a ciklus 3. napján
FSH 4,5
LH 6,4
volt.
A januári ciklusom 23. napján progi 59,10 volt.
Hőgörbe és ovuteszt alapján is van ovum.
De ez a doki most nem hüvelyi uh- gal nézett.
igen, ezt mondta nekem is a doki, hogy drilling.
De ő nem mondta, hogy várjunk, hanem hogy akkor beszéljük meg...
Meg hogy a tüszőim megérnek, de nem jutnak el oda, ahová kéne, mert kérges a petefészkem fala, ezért kell rá 10-12 lyukat fúrni, és ez szokott segíteni.
Igen, nekem olyan volt. Millió kis picurka. Abból az egyik valamiért megnőtt, a többivel nem történt semmi, de terhesség végéig ott voltak.
Nálam hüvelyi ultrahanggal mutatták ki.
Szeptember óta gyakorlatilag folyamatosan vesznek tőlem vért, a 3. és 21. napon.
És a MM- ben látta Breyer doktornő mindet, egytől egyig. Benne fel sem merült, még kérdésként sem a PCO...
De nekem nincs túlsúlyom.
És türelmes vagyok, már 1/2 éve szedem a gyógyszert, diétát is csinálom.
A PCO kimutatása nem hüvelyi ultrahanggal kellene amúgy, hogy történjen?
Biztos sikerülni fog!
Ha a súly és az inzulin helyreáll, akkor a baba is jönni fog! Legalábbis én ezzel bíztatom magam!
K.eszti
Gratulalok akkor mar a nagy lanyudhoz!
Remelem a kisteso is osszejon hamar!:)
En elkeseredtem,de turelmesen varom a jo hirt rs eredmenyeket es mindent megteszek erte hogy pozitiv teszt legyen a kezembe!
Szerintem ne keseredj el!
Nekem tele volt mindkét petefészkem cisztával, túlsúlyom volt és mégis sikerült a baba.
Ha rendeződik az inzulinod, szerintem a ciszták is felszívódhatnak.
Nekem sem mondott!
Régen azt hiszem kivágták részben, de ez évekkel-évtizedekkel ezelőtt volt. Műtéti úton szerintem ehhez már nem nyúlnak!
Nekem terhesség kezdetén volt egy, ami 10 cm átmérőjűre nőtt, ezt meg kellett figyelni, de egyszer csak kidurrant. Utána éveken keresztül nem nézte őket senki, most így 5 év után derült ki, hogy már egy sincs.
Nőgyógyász mondta.
De a hormonjaim totál rendben. Az inzulinom sincs elszállva az egekbe.
Menstruációm, ciklusom totál rendben (volt eddig).
Most azt olvastam valahol, hogy a 3. napi vérvételből meg lehet állapítani a PCO-t.
Jaj, ne haragudjatok, de erre annyira nem számítottam...
De lányok, valakinek mondott már olyat a doki, hogy ki kell szúrkálni a petefészket, és akkor rendbe jön minden?
Mert nekem most ezt mondta a doki.
Hűha, ez egy összetett dolog volt. Éveken keresztül próbálkoztunk, de nem jött össze a baba. Doki elküldött vérvételre, de nem terhelésre, látta a cisztákat, majd felírt Clostilbegyt-et mindenféle további vizsgálódás nélkül. 2. ciklusban sikerült a baba. Szerintem már akkor is volt IR, mert nem tudtam lefogyni és csak híztam, de ezt nem derítették ki.
Szülés után 4 évig rendben volt minden. Ekkor elkezdtem hízni, és végül eljutottam egy jó endokrinológushoz. Ő végre elküldött mindenhová, és csinált UH-t is. Addigra már nem voltak ciszták, egy darab sem. Csak az IR maradt meg.
Tehát elméletben kijelenthetjük, hogy terhesség alatt/után szívódhatott fel.
MosolygoL!
Nekem PCOS-m van és van egy 6 éves lányom. Tele volt mindkét petefészkem cisztával. Bár nem sikerült túl könnyen, de összejött.
Mostanra a ciszták felszívódtak, megmaradt az IR.
Most első cél a fogyás, utána jöhet a kistesó.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?