Intim:törlőkendő, mosakodógél, zuhany. Jót teszünk vele, vagy csak ártunk? (tudásbázis)
Az én nőgyógyászom ugyanezt mondja.
igaz, hozzáteszi, hogy alkalmanként, ha egyébként egészséges az ember, akkor használhatja, lehet irrigálni menstruáció után, de nem ajánlott hetente, naponta, mert tönkreteszi a hüvely flóráját.
Nekem pl. nem derült még egy csomó vizsgálat (leoltás baktériumra, gombára, vérből hormonok), hogy mi okozza a tüneteim, ezért mivel semmi elváltozás nem látható, allergiára gyanakszik. Ezmiatt le is "tiltott" minden szer használatáról.
Egészen mostanáig azt gondoltam, hogy én sem tudnék nélkülök élni, pedig nem törölgetem magam fél óránként..
az, aki már megtapasztalta, hogy okozhatnak problémákat ezek az anyagok, az tudja, hogy miről beszélsz.
Akkor a wc-papírról miért nem kerül soha oda?
Nem akarok senkit meggyőzni, már letettem róla, de azért leírom a véleményemet. Illetve nem én találtam ezt ki, nálam okosabbak és én hiszek nekik. Az intim mosakodók nagy része (és a tusfürdők nagy része is) nyálkahártya károsító szintetikus anyagokat tartalmaz. A tejsav rendben van. De szinte az összes többi összetevő méreg. Nagyon kevés olyan termék van, ami nem káros hosszútávon.
Nem árulok semmit, nincsenek favorizált termékeim, és tudom, hogy ez így elég hihetetlen minden előzetes ismeret nélkül. Én elmélyültem már a témában egy ideje, aki kíváncsi tudok küldeni meggyőző cikkeket a témáról.
Igen, körbepapírozva, ha szükséges, Bárkire bármikor-, és bárhol rájöhet a szükség...
És nem kell ahhoz ráülni, és ezt ecsetelrem, ha valakinek pl, aranyere van, de az úgy is tudja, hogy mivel jár...
Az a kérdésem lenne, h ti akik azt írtátok, h nyilvános WC-ken kaptatok el fertőzéseket, azt hogy csináltátok? Mármint ráültetek? :O
Csak mert én az otthonomon és néhány hozzátartozó mellékhelységén kívül sehol nem ülök rá a WC-re. Egyrészt egész életemben az volt belémrögzülve, h nem szabad, másrészt meg el lehet képzelni, hogy ilyen wc-ken ki mit... na jó nem folytatom mert gusztustalan lenne :)
Szóval senki ne üljön rá ezekre a wc-re, max ha totálisan körbepapírozta! ;)
Az a neve, hogy: tejsavas lemosó
És igen, higítani kell...
Általában egy lavorba kevés vizet kell tenni, azért annyit, ahogy legyen is benne, de nem sokat, és abba 1-2 kanálnyit...
És azzal lemosni az intim tájékot...
Gyulladásnál külsőleg nagyon jó...
De akkor is,ha mondjuk felborul a szervezetünk lúgos szintje, és "elsavasodunk", akkor a hüvely savas flórája is felborul, és hajlamosabb a fertőzésekre...
Ilyenkor néha lehet irrigálni, és külsőleg lemosni,nagyon hatásos...
Visszaállítja a hüvely savas flóráját...
Simán gyógyszertári tejsav. Két fajtát árulnak: egy hígabbat és egy töményebbet. Én az utóbbit szoktam venni, mert mindkettőt higítani kell, ennyi erőből én is felhigíthatom otthon.
Arra érdemes a patikában rákérdzni, hogy milyen higításban ajánlott a használata.
Most nem használhatom, de korábban az előbb említett gyógyszertári tejsavat használtam irrigálásra.
Használt.
Az,hogy ártalmas,biztos,hogy kitaláció.
Engem rengeteg nőgyógyász kezelt már/sajnos eredménytelenül,nem tudni,mi bajom:(/,és többen is ajánlották a tejsavas irrigálókat,mindennapi tisztálkodásra pedig a tejsavas lemosót/mint pl:Lactacyd/.
JA...hogy az irrigálósra gondolsz??
Az nem is tudom, mikor használtam utoljára...
Azt hiszem, hogy 2000-ben, amikor a szülés utőáni helyreállító plasztikázásom volt, mert megsüllyedt a hólyagom, de visszavarrták...
Az ilyen műtét után otthoni utasításba ki is adja a szakorvos az otthoni initm zuhanyt...
Én hirtelen arra a labdacsra gondoltam, ami a tusfürdők csomagjában szokott lenni...
Én a labdacsot soha nem használtam, ha benne volt valamelyik csomagban, mert azon megtapadhatnak a bacik...
Az ilyesmi megy a szemetesbe...
Amikor sok éve még nem volt olyan ismert a savas szappan, vagyis az intim lemosó gélek sokasága, akkor nekem is sok problémám volt...
Amióta használom, akár Lactacyd, vagvy más intim gélt, mert sok féle van, azóta egy évben talán csak egyszer megyek Onkológiára, szűrésre, mert nincsenek ilyen problémáim...
És sokszor előfordul, hogy Valaki felkap egy sztorit, ami kacsa, címoldalra kerül vele, a hazugságával, bezsebeli a sok suskát érte, és kiröhögi, aki elhitte...