Ingatlanadó (beszélgetés)
Csak tudod az a baj,hogy kopasz seggel kerültünk a rendszerbe.És meg kellett venni mindent.Szóval a 0-ról.És mallatte mág albit is füzetni.
Nem dőzsölünk.6 éve voltunk nyaralni akkor is csak belföldre.
És egy kisfaluban.A kocsink majdnem olyan öreg mint ésn.én 30 a járgány 23.
A húst azért kicsit gyakrabban esszük.Mert kell.
Szerintem ha valaki megszokta a húst akkor a heti 3-4 alkalom nem dőzsölés.
Hitelt meg azért kellett venni fel,mert ami kecót megvettünk,azt fel is kellett újítani.
De mivel a hitel intézésénél lement minden pénzünk muszály volt.
És addig minden rendben ment amíg nem jött ez a hülye válság.
Minden emelkedett és a törlesztőnkre "csak" 22 e ft-ot dobtak rá.Szerintem ez elég sok embernek velünk együtt gondot jelent.
Már ahogy itt kivettem a szavakból.A ruháink nem az elmúl évi divatok szerint van.Kb 5 évesek.
Mert csak ritkán merek venni újat.
Szó szetrint szakadásig használjuk.
És nem tudom min spóroljak.A csatornázást nem tudjuk megoldani.Az circa 250 e ft.
És akkor még itt az ingatlan adó.Még jó,hogy a házunk jóval 30 milla alatt van.De egy nagyvárosban simán átesnénk a ló másik oldalára.
Azokat sem tudom sajnálni, akik hitelt hitelre vettek fel. Ha nincs pénzem, nem vásárolok. Ennyi.
Kivétel: az otthonteremtés, de az sem ész nélkül!
Régen (30-60) éve is úgy volt: ha otthont akartunk teremteni, akkor a kölcsön mellé bizony jött a nadrágszíj megszorítása is. Hetente egyszer ettünk húst, a gyerekek nem kaptak mindenféle frincli-francli ajándékokat. (Csoki: ünnep volt, ha havonta egyszer kaptunk, az már dőzsölés volt, ha a tejbegrízt vastagon beterítette a kakaós cukor, emlékszem, a bátyám mindig lopta nekem anyu háta mögött pluszba az üvegből.) Nem jártunk költséges nyaralásokra, nem öltözködtünk az utolsó divat szerint, a táskánk is kicsit kopottas volt, nem volt autó, és porszívó, hűtőgép is előbb lett meg, mint TV.
Egy zsákból csak akkor lehet kivenni valamit, ha előtte tettünk bele!
Hát csak a remény marad.Mert már nem csak a vállalkozók jelentenek csődöt.
Van az ismerőseim között,aki a bankjának jelezte,hogy nem tud füzetni.
De nem tudnak a futamidőn változtatni sem mert a maximumra vette fel.
Most még ígérték nekik,hogy még valamit megnéznek,hátha.
És akkor az ilyenekkel mi lessz?
Mert akinek sok van az röhögve kifüzeti.
Aki meg hitelt hitelre vett fel,az meg beledöglik.
Azért a bajokra nem a piálás a megoldás! Azzal csak rálapátolnak. Valahogy nem tudok igazán sajnálni senkit sem, aki a detoxikálóban köt ki.
A remény, az hal meg legutoljára. Csak az a szomorú, hogy lassan másunk sem marad, csak a remény.
Ehhez még hozzájön az is, hogy adókedvezményben részesülnek a külföldi cégek pár évig, aztán ha letelik az idő szedik a sátorfát és mennek tovább.
Nem tudom láttad-e a Péterfyben mennyi vállalkozó van mostanában a detoxikálóban. Sajnálom őket nagyon. Ha valaki ideáig jut, hogy meg akar halni, hol a remény?
A hiba nem a kínaiaknál kezdődik. Ők „csak” lecsaptak a nagy lehetőségre, mert ebben az országban, szétvertek minden létező ipart a könnyűtől a nehézig. Hol van pl. a Lőrinci Pamutfonó? Letarolva. Mellette a Budapesti Kőolajipari Gépgyár (becenevén bökögő) helyén a Sárkány Center. Aztán a Ganz-MÁVAG, ami a Könyves Kálmán körúttól az Orczy térig tartott (a vidéki gyáregységeivel együtt 17000 embernek adott munkát), szintén kínai piac majdnem egy-az egyben. Vagy Budán a nagyhírű Goldberger? Az IKARUS, és a többi, hosszan lehetne sorolni. Vagy Miskolcon pl. a DAM. A hajam az égnek állt, mikor halottam a híradóban, hogy a leszerelt, komoly, nagy értékű gépsorokat kamionszám viszik el, Isten tudja (biztos, hogy nemcsak ő!) hova. Az ott dolgozó, ki nem fizetett alkalmazottakat azzal hitegették, hogy újraindul majd a gyár. Hogyan? Gépek nélkül?
Eladták az egész országot, most meg csavargatják a fejüket, hogy nincs adóbevétel. Honnan lenne? Hol tudnának az emberek dolgozni?
Ami még működik valamennyire (mezőgazdaság, élelmiszeripar) az is vagy külföldi tulajdon, vagy ha magyar, megpróbálják ellehetetleníteni (ld. libatömés, dinnye-, tejfelvásárlás, stb).
Ezért próbálnak kitalálni mindenféle idióta adónemet. De az nem jut az eszükbe, amit máshol már megléptek: maximalizálták a felső vezetők fizetését. Ez itt miért nem jut az eszükbe? Miért nem lehet a felső vezetés fizetését, összes juttatását mondjuk havi 1 millióban korlátozni? Azért abból is szépen el lehetne „vegetálni”, miért kellenek a több milliós havi jövedelmek az öltönyös vezető rétegnek, amikor a legtöbb fizikai melós ritkán visz haza 6 számjegyű összeget, ráadásul 50 éves korára egészségileg totálkáros lesz?
Gyerekek ma talán ötödszörre mentem be egy kinai kajáldába. Még egyszer sem ütötte be a 690.- Ft-ot a gépbe. Haza felé jövet azon gondolkodtam, hogy el fogok beszélgetni a pénztárossal. - Ő magyar-
Hogy ez a kinai itt gazdagszik meg rajtunk, egy fillér adót sem fizet, mert úgye a kasszába nincs
semmi beütve. A magyar éttermes meg bezárhat mert a kutya se megy be hozzá - igaz magasak az árai -
Ez a magyar nő is csak mi ellenünk dolgozik. Nem ?
Az a szomorú, ha ebben az országban valaki nem akarja beérni a léttel, és a napi kajával, mert vágyik egy kis biztonságra, akkor a fejéhez vágják hogy luxus.
Szégyen, ha a mi életünk a luxus.
Ez kb annyira luxus, mint amikor azt mondták hogy 150 ezres nettó az a felső 10%-ba tartozik. hahaha
Akkor nagyon kevesen valják be mit is keresnek.
Azokat kéne megadóztatni, akik eddíg nem fizettek, és nem pedig azokról nyúzni tovább, akiknek követhető a jövedelmük.
Elegem van az élősködőkből. Mindenkinek kutya kötelessége viselni a terheket, nem pedig csak mutyizni össze mindent.
Hát meg tudom érteni.
Mi a válsággal voltunk így.Mi is ahogy számoltuk a havi 60-at be tudtuk vállalni.
Jött a válság és huss 82e ft lett a törlesztő.
A mi kecónk is 4 szoba konyha.
De mi készet vettünk mert megtakrítottunk nem volt.
De ez a 20 e ft pont arra jó,hogy hónap végén ne vehessek semmit.De még egy nyalókára is úgy kell összevadászni a gyereknek.
És már elgondolkodok rajta,hogy vállaljam-e a másikat.
Igaz Őt még későbbre terveztük.
De akkor is.
kb 4 év mire az apróbb hitelek kimennek.
És akkor már csak a ház marad.
Akkor talán tudunk egy fiatalabb autót venni mert most egy 23 éves van.Szegény úgy is néz ki.De nem telik jobbra.
Használtból veszem a mindennapos holmikat.
Sokan mondták mert van mosogató gép.
Igen mert nem szégyelltem bemenni a lomishoz és 2*-er 10 e ft-ért vettem.Mert nem volt 60-70 e ft újra.
És nem luxus.
csak nekem könnyebb.
Szóval megértelek.
Ez az amikor az ember éppen nem jó helyen van.
Ha kereke lenne a miénknek és el lehetne vontatni mi is beleesnénk a mérete miatt a 30 millásba.
mert 150 nm.
És mostmár rendezett.
Van még mit csinálni de rendezett.
Nekem pl nagyon fog fájni, hogy az összekucorgatott pénzünkből (már az elején leírtam, hogy mi módon), meg a 25 évnyi hitelünkből, lassan beköltözhető lesz a házunk, ami mivel a Balatonon van sokat fog érni. De még 25 évig fogunk havi nem keveset fizetni.
Nekünk nincs semmi másunk, csak ez a ház. Most is albiban vagyunk. Nem kicsi a ház, de nem is luxus. 150 nm, 4 kis (11-13nm) szoba meg nappali-konyha-étkező, 2 fürdő. Garázs nincs mert nem fért bele a költségvetésbe. Szerintem ez nem luxuskategórai, hanem egy 4 tagú család életéhez kényelmes ház (plussz nagyikat is el lehet pakolni, ha jönnek, mert messze laknak). A luxus szó nem a 25-30 éves rozzat bútorokat, és egyebeket jelenti szerintem.
Csak mi úgy voltunk, hogy legyen meg a ház, és majd életünk során apránként cserélünk amikor lesz rá.
A bank már most sokra értékeli, úgyhogy valószínűleg mi beleesünk a "magyar luxusba", pedig még egy obis medencénk sincs :(, se mozink, sem vitorlásunk, csak akciós strandbelépőnk, mivel helyiek leszünk, ha beköltözünk....
Ja és amíg gyeden leszek addíg havi 230-ból fogunk élni 3-man, és törleszteni ... nem sírni akarok, de ez az adó nem volt belekalkulálva, mikor bevállaltuk a hitelünket, és bizony meg fogjuk érezni.
Hát ez az.Mindent felégettek és nincsen mihez nyúlni.
Mert mindent a saját zsebükbe elprivatizáltak.Amivel az országnak nem termelnek hasznot.
Mert nem idehaza gyártják termelik meg.Hanem külföldre.
És mi meg vegyük meg jópénzért az import árút.
amikor itt is meg van csak nem nekünk adják el.
Ez undorító.
Meg ezek a füzetések.
Jó keressen többet mert képviselő.
Na de hol van ebben a nekünk jó amikr mi minimálbérért dolgozunk meg túlórázunk és Ők meg minden vackot kifüzettetnek és a milliókat felveszik.Azért ennyire nem csinálják jól.
De mi vagyunk a hibásak.
Miért nem lehet olyat csinálni mint Obama?Maximalizálni a pénzüket és befagyasztani?
Ez igaz látod.Erre én is kíváncsi leszek.
Mert akitöl béreltünk kecót azoknak ott a sajátjuk, amit béreltünk, anyós akicsifiára hagyta a lkását és a kislány is megkapta papíron anyuci házát.tehát összesen 4 ingatlan van a nevükön aminek a db értéke nem éri el a 20 milklát sem.És ez nem fer valóban.És bból a szempontból igaz,hogy a nagyobb városokban akár egy kisebb ingatlan többet ér.
Ha ezek a terhek lekerülnének a dolgozók és vállalkozók nyakáról akkor vidáman élhetnénk a kis országunkban. Igaz már nincs mezőgazdaság, nincs buszgyártást és még sorolhatnám, mivel ezeket is jól elcseszték. Én nem lázítani akarok, és eddig mindig rájuk szavaztam, mivel az én szüleim nyugdíját csak ők emelték.
Egy igazság azonban van a én városomban MSZP vezető van, de ez mindent meg is tesz a városért látványos.
Gyerekek nem is ezzel van a baj, én nemrég olvastam az összes képviselő fizetését, 700.000.- től 1500000.- Ft -ig terjed. Erre jön még a költségtérítés.
Hát gyerekek ez nem bírjuk mi az adónkból eltartani. A minap kaptam egy szórólapot, ami az volt, hogy mi a teendőnk még. Teljesen felháborított, nekünk van még teendőnk, nem a parlament létszámát és fizetését kellene csökkenteni ebben a gazdasági válságban. De ez eszükbe se jut.
Csak azoknak nem 30 misis házuk van, hanem 100 miliós.
A 30 milió az nem olyan sok...főleg ha hitel is van rajta. Elég sok embernek ér 30 miliót a háza, és nem feltétlenül élnek sok pénzből. Csak egy átlag méretű ház egy városban, és máris 30 miliót ér.
Ja, és ezt így nem tartom igazságosnak sehogy, mert ha mondjuk valakinek van két 15 miliós lakása, akkor nem fizet, ha meg van egy 30 miliósa, akkor igen?
Kíváncsi leszek hogy oldják ezt meg.
Hiszen ritkán van egy tulajdonosa egy lakásnak vagy háznak...
haladunk.Nem akarom kiabálni.
De füzessen az most sokat akinek van miből mert a kicsiket kizsákmányolta.
Ezt nem azokra értwem akik a két kezükkel csinálják a vállalkozásukat.
Hanem akik abban a jó időben jóhelyen volt rendszerben sikeresen elprivatizálták maguknak a vaj tetejét.
Most füzessenek szépen vissza belőle.
Mert állambácsinak meg csak annyi esze volt,hogy....
nézd Feribácsinkat.
Neki napi szinten 260 e ft jött be.Sokaknak velem egsyütt a feléből kell havi szinten megélni.
Hát hol itt az igazság?
Szegény nem tudja mire elkölrteni.
Így én sem venném fel a pralmenti juttatásomat.
Biztosan a Gordonnak is jön be mert ha nem lenne máshonnét akkor felvenné.
De én nem engednék meg ilyet.
Egy képviselőnek ne legyen privi vállalkozása.
Mert vannak olyan szakmák ahol pl kimondottan tilos.
Akkor nekik miért nem lehet?
És a nagy fejeseknek meg igen?
Tudom minden szentnek maga felé hajlik a keze.
De ez pofátlanság.
hát erre csak azt tudom mondani,hogy akkor már legyen minden közös.nem tudom a nagypénzesek mit szólnának hozzűá,ha nem költhetnének el mindennap 100 ezreket,hanem kevesebbet.
Mert a többség örülne annak,ha kicsit többet kaphatna.
Azért szívesen mondanám azt,hogy próbálja meg egy kicsit menjen ki 35-40 fokba kapálni minimálbérért.
Mert azt is meg kell csinálnia valakinek.Nem tudom mit kezdene.Tudom valakinek a retkese munkát is meg kell csinálnia odafennt.
De szerintem jórésze csak ugatja a dolgokat.
És nem sokat konyít hozzá.
Mert milliomosként én is könnyen döntenék arról,hogy mennyi legyen a minimálbér.
További ajánlott fórumok:
- Mai ingatlanárak - családi ház
- Végrehajtó általi ingatlanárverésről tapasztalatok
- Eltartási szerződés kötés esetén, van-e az egyetlen örökösnek valami joga /köteles része/ a szülők ingatlanában?
- Van kedvetek tanácskozni az ingatlanadóról?
- Apukám ajándékba kapott ingatlanában anyukámnak van haszonélvezeti joga?
- Bp-en vagy 15 km-es körzetben hol van tiszta levegő-megfizethető ingatlanárakkal?