Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikres anyukák, beszélgessünk! fórum

Ikres anyukák, beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
586. Leona79
2010. márc. 2. 21:48

Most tettem le a gyermekeimet. Nálunk is varratszedéskor volt a borítékosztás. Azt olyankor szokták szerintem legalább is. A varratszedés meg jó pár héttel a műtét után van.

Nekem is az A baba kevesebbet mozgott. Vagy lehet, nem annyira érzi az ember a csontok miatt.

Majd Betti az idő múlásával határozottan tudni fogod, melyik mikor mozog. A csuklás is nagyon jó dolog. Mi azt élveztük a legjobban. Nagyon édik.:)

CTG-nél meg ment nekik a rizses csoki. Na arra volt ám ereszd el a hajamat:D Még a tappancsot is lerúgták:D

2010. márc. 2. 20:54
Hol jártok lányok? :)
584. 43287dec91 (válaszként erre: 582. - D9d8721118)
2010. márc. 2. 13:56
én sosem tudom melyik mozog, és nem is viszik túlzásba, remélem nincs semmi bajuk...majd pénteken azért rákérdezek az uh-n.
583. d9d8721118 (válaszként erre: 581. - Pumukli75)
2010. márc. 2. 13:55

Jah, de nem értem. Ha előre kijelenti, hogy x ezer ft-ért vállal szülést, és az ember utólag adja oda a borítékot, akkor akármennyit is rakhat bele az ember, nem?

Vagy nem jól gondolom?

582. d9d8721118 (válaszként erre: 581. - Pumukli75)
2010. márc. 2. 13:53

Hát jah, igaz... Fizetést is csak munka után kap az ember :)

Képzeljétek, hajnalban arra keltem fel, hogy nagyon fáj a hátam, meg a mellkasom. Azt hittem sírva fakadok. Mondom tuti tüdőgyulladás. Aztán férjem főzőtt teát, ittam és azóta jobb. Remélem csak elaludtam a hátam.

Meg kb. két napja nem érzem mozogni a lenti babát. Az ugye normális, hogy nem mozognak minden nap? Bár két nap... Eddig a fenti baba nem mocorgott, most inkább ő rúgdos. Barátnőm azt mondta biztos mozog, csak nem érzem, férjem meg azt mondta biztos alszik...

Olvastam itt Hoxán, hogy egy lányzó megszült 27 hetesen. Kis édes babái vannak, de szegények olyan pirinyók!

2010. márc. 2. 13:38
szerintem előre ne adjál neki..én ugy tudom h utána szokták..én akkor adtam mikor mentem varrat szedésre..
2010. márc. 2. 13:33

sziasztok! mi a téma? pár napig nem voltam, voltunk a nagyiknál Erdélyben...jó volt:o)

mindenki jól van?

579. d9d8721118 (válaszként erre: 578. - Leona79)
2010. márc. 1. 23:03

De lehet, hogy előre elkéri a pénzt. Ha utólag kéne adni, nem is lenne baj.

Mindegy! Az a biztos, ha megkérdezem a dokit. Ha nem ért meg, akkor felfoogadni is kár, szerintem.

Azért mindenkinek köszi, és higgyétek el nem pattogásból, meg rosszból írtam amit írtam. De tényleg szar helyzet annak aki nem tud áldozni rá annyit.

Sajnos nem vagyunk még olyan régóta keresők, hogy félre tudnánk tenni havi szinten. Sajnos ez egy ilyen hülye helyzet, hogy ennyi idősen már hitel kell ha az ember előbbre akar jutni. A bank meg önkényesen emel... Nem is értem, hogyan...

578. Leona79
2010. márc. 1. 22:36

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy fogadjon orvost, ezzel szerintem tisztában vannak az orvosok. Lehet az lenne a legtisztább, ha nem is kérdeznél semmit, hanem adnál amennyit adni tudsz. Persze, persze én azt értem, hogy a rendszerrel van a gond, meg hogy a kismamáknak van annyi gondjuk éppen akkor.

Nekem is sok minden megfordult a fejemben, mert én meg a végén nem voltam megelégedve a dokimmal. Én meg inkább lemondtam volna a végén, nem akartam már az orvosomat, nem anyagiak miatt, hanem mert rosszul esett több minden.

577. d9d8721118 (válaszként erre: 576. - Pumukli75)
2010. márc. 1. 22:21
Csak az baj, hogy minden doki pénzért vállal szülést...
2010. márc. 1. 22:18
Szerintem nem kell ennyire kiakadnod ezen a hálapénzen..mindig is volt és mindig is lesz..ez egy ilyen szakma..ha nem tetszik akkor nem kell az illetőnél szülni..nem bántásból irtam..
575. d9d8721118 (válaszként erre: 573. - P1982)
2010. márc. 1. 22:13

Ez lenne a normális dolog... Én nem is értem, hogy működik az, hogy megvan szabva mennyit kér.

Arra lennék kiváncsi akkor mit szólna, ha mikor fizetek számlát kérnék! Mert ugye a mi klinikánkon sem a havi fizujából van a dokiknak Mercedese, BMW-je meg mittudom én...

És ilyenkor az szívja meg aki nem tud annyit fizetni.

Én csak abból tudok kiindulni, hogy a mi dokijaink sem mondják azt, hogy "Szeretné ezt az anyjaegyet eltávolítattni? Akkor 60 ezer" Nálunk a doki max. kap egy üveg bort, vagy bonbont. Mindig azt mondják, hogy ez a dolga, nekünk meg az hogy vért vegyünk, és azt csináljuk amit a doki mond... Pedig aztán sajnos van olyan betegünk aki már évtizedek óta visszajár. De két kedves szót nem mond, nem ám pénzt adjon.

574. d9d8721118 (válaszként erre: 571. - Leona79)
2010. márc. 1. 22:07

Én úgy gondolom, hogy ha már van képe pénzt kérni vagy elfogadni akkor ne legyen kiakadva!

Előre ő sem fogja tudni, hogy ki lesz helyette. Hiszen lehet holnap megszülök, de az is lehet csak 3 hónap múlva.

Nah azért 140 ezer kicsit erős lett volna! Én nem látok és nem is akarok belelátni senki pénztárcájába. azt tudom, hogy nekünk most nagyon nem jókor jött a hitel emelés. Ha nem lenne lakáshitelünk, nem is lenne gond. Akkor havi szinten félre tudnánk tenni egy csomó pénzt. De sajnos van, és sajnos csak nő. Pedig nem vettünk fel annyi pénzt amennyit vissza kell fizetnünk.

A mi klinikánk is jó. Az összes orvos a legmagasabban képzett. A dokimnál pedig csak "okosabb" szakemberek vannak. De pl. mi van akkor ha épp XY-nál szülök, neki is fizetni kell gondolom. Pláne ha kifogok egy dokit, akiről biztosan tudom, hogy sima szülést 100.000 ft-ért vállal. Na mindegy. Én rákérdezek, néma gyereknek...

Aztán ha horribilis összeget mond, és nem vállal, akkor megszülök valakinél. Mert tényleg mi van ha felfogadom és pont akkor szülök amikor a doki nincs is itthon?! Akkor meg olyan mindegy!

Csak azt magyarázzátok meg, hogy mi van akkor ha Orsósné, akit nem vet fel a pénz ikreket vár? ( nem rosszból írom, de ők pl. miből fizetnek ki ennyi pénzt??? )

573. p1982
2010. márc. 1. 22:07
Én megkérdeztem, hogy szülhetek-e nála. Azt mondta, ha megbízok benne, akkor természetesen. Pénzről nem volt szó, annyit adtam, amennyit gondoltam.
2010. márc. 1. 22:05
nálunk ugy volt h mondtam a dokinak h nála szeretnék szülni megoldható e..mondta h ok 60ezer..menjek haza beszéljem meg a férjemmel és legközelebb visszatérünk rá..(tudtam h ez lesz mert egy ismerősöm is nála szült és neki is ugyanezt mondta..)szóval igy zajlott..
571. Leona79
2010. márc. 1. 21:53

Szerintem ne idegesítsd fel magad ezen! Az tény és való, hogy megnyogtatólag hat, ha van az embernek fogadott orvosa, viszont aki csak úgy "beugrott" szülni, választott orvos híján ugyanolyan lelkiismeretesen ellátták. Voltak császárosok is. Jó ez az a kórház ahól én szültem.

Egyébként kérdezz rá, ha esetleg ő nem lesz, ki helyettesíti, mert biztos van ilyen. Én is rákérdeztem.

Szerintem nem lehet vidéken olyan hatalmas összeg, amit az orvosok mondanak.

Mi 70-et adtunk, rákérdeztem az orvosnál hogy mivel ikrek akkor a 2X-ese? Ő azt mondta, hogy 1x vág, 1x varr.

De arra készülj fel, hogy ki fog egy kicsit akadni:) Az én dokim kiakadt. De ha nem kérdezem meg, akkor meg csak rágom a kefét.

570. d9d8721118 (válaszként erre: 569. - Pumukli75)
2010. márc. 1. 21:10

Van egy szabály, hogy ha a doki mondjuk hétfőn bement dolgozni, és aznap ügyeletes, akkor másnap reggel 8-kor végez, utána kötelező hazamennie. Mert ha nem megbüntetik és kirughatják.

Ez nálunk is szabály, ahol dolgozok. Ilyen esetben át kell adnia egy másik orvosnak. Tehát hiába jártam hozzá hónapokat, ha épp akkor fogom, ki hogy ügyelt és pihenője van.

Én azt is elhiszem, hogy úgy fog velem bánni ahogy kell, meg nem kell parázni, de egyszer nem tudok miből félre tenni, akkor nem tudok. Akkor marad a para vagy felveszek személyi kölcsönt, vagy elmegyek bankot rabolni.

sajnos van egy lakáshitelünk, amit helyettünk senki nem fog befizetni. Annak meg nem látom értelmét, hogy elvegyék a lakást. Mert akkor aztán tényleg szarban leszünk.

És tudom az sem mindegy, hogy az ember kinél szül, pláne ikreket, meg ha császár lenne, ki vág... De gondolj bele sajnos többen vannak akik nem tehetik meg, hogy felfogadjanak orvost, mert nincs miből.

Ez olyan dolog, hogy én sem kapok hálapénzt, mert egy beteget ápolok, vagy mert ott vannak vele 24 órán keresztül...

Elég nagy baj, hogy az ember csak akkor van biztonságban ha fizet, és azt a pénzt a gyerekei elöl kell elvenni...

De majd beszélek a dokival, lehet elvállal igy is, hogy nem tudok neki ennyi sok pénzt fizetni. Ha már eü.-is vagyok, ennyi előnyöm legyen!

2010. márc. 1. 20:44

mi az h ügyelt akkor nem vezethet le szülést?ezt nem értem..

tudom h rengeteg pénz..és azt is tudom h mennyi minden kell 2 babának..és hidd el ha fogadott dokid van az úgy s fog bánni veled és ott lesz mikor kell..de te tudod..az biztos h én nagyon paráztam volna ha nincs fogadott..

568. d9d8721118 (válaszként erre: 567. - Pumukli75)
2010. márc. 1. 20:29

Tudom, hogy ikerterhesség, de nincs 70-100 ezer ft-unk, pláne, hogy mindenből 2x annyi kell.

Nincs miből félre tennünk! Ha lenne, az sem lenne gond, hogy adjak az orvosnak. Amit oda tudnánk adni, azt a két gyerektől vennénk el.

Úgy gondolom, hogy nem fogom a földön altatni a két gyereket, csakhogy a doki bukszája vastagodjon tőle.

Ha nem tetszik neki az amit felajánlok akkor hiába is minden, mert nem lesz rá keret.

Meg öszintén szólva 100.000 ft-ból már igen sokmindent lehetne venni a babáknak!

Meg mi a garancia, hogy a doki ha baj, akkor is rámnéz. Eleve ha rámjön a szülés, és ő épp ügyelt, nem vezethet le szülést. Ha épp elutazik ( mert mostnában havonta elutazik 1 hétre ) akkor miattam nem fog hazajönni...

567. pumukli75 (válaszként erre: 563. - D9d8721118)
2010. márc. 1. 19:39
Lina szerintem probáljátok meg kiszoritani a dokira a pénzt..tényleg sokkal nyugodtabb az ember és azért ez mégiscsak 1 iker terhesség..
2010. márc. 1. 15:02
Tegnap voltam egy rokonnál, akinek a főnőke nemrég szült. Hozott pár ruhát, hogy ha jó, akkor vegyem meg. Találtam olyan szép felsőket... Olyan csini kismamásak :)
565. d9d8721118 (válaszként erre: 564. - Babli)
2010. márc. 1. 15:01

Sziasztok!

Korán :) Ez inkább már késő, a hajnali 4-5 óra után :) Sajna már nem megy úgy az alvás mint régen. Már oldalt sem tudok feküdni. Én már el sem tudom képzelni, hogy vannak bent a babák. Ha balra fordulok a fenti baba, ha jobbra a lenti baba piszkál, hogy forduljak meg. Szóval sehogy sem jó.

Férjemnek kellett a hasam simizni, hogy picit hagyjanak már pihenni :) Neki mindig csöndbe lesznek :)

Ti tapasztaltatok ilyet, hogy párotokra jobban megnyugszanak?

Még nem kérdeztem meg, jövő héten megyek hozzá, akkor megbeszélem vele. Barátnőm és férjem szerint igy is elvállal, mert nem "olyan" doki. Majd kiderül!

Lányok, ti jól vagytok?

564. babli
2010. márc. 1. 07:00

Szép jó reggelt!

Jó korán keltél Lina,minden ok?Megkérdezted a dokit hogy mennyiért válalna?

Piroska,sajnálom amin végig mentél,de örülök,hogy ilyen "hamar" feldolgoztad!S a 2 kicsi kárpótol!

Jól telt a hétvégétek?

563. d9d8721118 (válaszként erre: 562. - P1982)
2010. márc. 1. 06:55
Hát igen, ha meg tudja fizetni... De aki nem tudja megfizetni az aggódhat, hogy mi lesz vele.
562. p1982 (válaszként erre: 561. - D9d8721118)
2010. febr. 28. 21:11
Igen, akkor az ügyeletes orvos fog császározni. Szerintem valahogy biztosabb, ha az embernek van fogadott orvosa, akihez fordulhat, ha valami baja van.
2010. febr. 28. 21:09

Jaaaj, nem az intim szőrtelenítésre gondoltam :)

Sajnos nekem van a PCO miatt egy hirzitizmus betegségem is. Ha nem borotválom le a lábam akkor olyan mint egy pasinak. 2 nap alatt visszanő :(

Lányok!

Mi van akkor, ha nem fogadok fel orvost és rámjön a szülés? Akkor az ügyeletes orvos császározik?

Attól félek, hogy az meg kontár munkát végez...

560. Leona79 (válaszként erre: 559. - P1982)
2010. febr. 28. 12:08
:) Én is próbálkozam a szőrtelenítéssel előtte, de ők találtak rajta kivetnivalót, vagyis még tudtak mit leszedni:)
559. p1982
2010. febr. 27. 21:38
Szerintem fölösleges a szörtelenítéssel foglalkozni, majd ott megcsinálják. Addigra már úgysem fogsz semmit sem látni a nagy hasadtól.
2010. febr. 27. 19:06

Értem. Szóval akkor nem kell nagyon besz@rni a császártól?

Mondjuk remélem rá tudok készülni, mármint hogy programozott lesz. Nem ártana szőrteleníteni sem elötte :)

557. pumukli75 (válaszként erre: 555. - D9d8721118)
2010. febr. 27. 18:31
én se hallottam semmi extrát viszont remegtem végig mint a kocsonya az érzéstelenitőtől állitólag..
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook