Ikres anyukák, beszélgessünk! (beszélgetés)
a köldökzsinor 3 erű az a jó!
a papírjaimat majd megnézem,de más babával nem szabad összehasonllítani illetve egy gyereket sem szabad hisz mindegyik különböző...
Én a helyedben dokit váltanék,hiába 24.hét inkább stresszelsz?Az megint nem jó...volt olyan ismim aki a 32.hétben váltott,mert már nagyon ki volt a dokijától,s effektíve az első időkben nem találkoztatiokolyan sokszor,ja s majd csak most fognak sűrűsödni a találkák a vége fele.Megkérdezted,hogy válalja e a szülést?S mennyiért?VAgy elfogadt aaz ajánlatodat?
Most már nem nagyon szeretnék dokit váltani, 24. héten...
Nem értem, hogy ha egyszer egy baba elért egy kort, akkor hogy lehet, hogy ennyit lemaradjon???
Jó, tény, hogy a háztartási kekszen kívül nagyon ettem mást, de a papír szerint meg nőttek.
Szóval én már tényleg nem értek semmit.
Leírom nektek a mai értékeket, leírnátok nektek ennyi idősen mennyi volt?
Számított kor: A-22 hét, B-20 hét
BPD: A: 5.62, B: 4.81
HC: A: 19.61 B: 17.6
AC: 17.63 B: 14.49
FL: A: 3.55 B: 3.19
Köldökzsinór: 3 erű - nah ezt sem tudom mit jelent.
Szerintem se parázz ez miatt a +- miatt. Lehet, hogy a Te orvosod mér valamit, ha nyomban elmennél egy másikhoz, nem biztos, hogy ugyanazt mérné sőőőt biztos nem.
Az én dokim állandóan cseszegetett, hogy túl sokat hízok. Egy ikerterhességnél is pont ugyan annyit kell hízni, mint az egyes terhességnél. Elvileg a 3. trimeszterben fogsz jobban gyarapodni.
Mindig kikérdezett, hogy mit ettem és egyfolytában cseszegetett. Szabályosan rettegtem nála ráálni a mérlegre.
Na amikor meg nem ettem, mert mentem a dokihoz, akkor meg azért cseszett le.
Én 20 kilót híztam összesen, de az túl sok volt.
hát az elég gáz hogy állandóan paráztat a dokid soha nem mond semmi megnyugtatót!
én tuti ott hagynám, de te tudod...
az enyémek is rugdosnak, mostmár egyre többet, és ez még csak a kezdet!:o))
Köszi lányok!
Olyan nehéz, eddig sem volt zökkenőmentes a dolog, de kikészít, hogy a doki sosem tud jó híreket mondani.
Most is buli van a pocimban, és a frász kerülget mikor olyan nagyon rúgnak vagy nem tudom mit csinálnak, hogy olyan érzésem van, hogy most kibújnak.
hát persze hogy nem lesz gond! főleg ne parázz ilyeneken, fő a pozitív hozzáállás, komolyan!
megszületnek, épen és egészségesen 38 hétre, vagy még lehet túl is hordod őket!:o)))
én mindig ezt mondogatom magamnak, már a fiamnál is bejött: 38 hétre fogok szülni, Hunor 3 kiló lesz, Lola 2,8, minden rendben lesz, nem lesz semmi bajuk, 3 nap múlva haza is megyünk!!!!
Hát igen, a túl nagy teher sem jó, mert akkor jön más baj.
Ez a többször kevesebb evés, bízom benne, hogy bejön.
Szerintem hiába néz meg másik szonográfus, ő sem mérne más adatokat. Bízom benne, hogy csak az miatt van most ez, mert az utóbbi két hétben nem tudtam enni, mert kb. két hete voltam dokinál, és kb. két hete nem tudok enni.
Ugye nem lesz gond? Félek, hogy nem születnek meg...
szerintem a hízás is alkati dolog. én 21 hetesen 3,5 kilót híztam! sőt, ikreseknek nem is nagyon ajánlják a túl nagy hízást, mivel eleve 2 baba van bent...
én is többször eszem keveset, mert nem is megy másként, nő a hasam és egyre jobban nyomja fel a gyomrom, így kevés fér bele...:o)
lehet meg kéne nézesd egy másik sonográfussal is!
Hát én szedtem az Elevitet, terhesség elött és terhességben, de semmit nem híztam. Szombaton mértem magam, eddig 7 kg-ot híztam, pedig alig eszek, gondolom ezért nem nő a hasam se.
Az a bajom, hogy ha eszek utána attól rettegek, hogy mikor jön rám fájás, vagy görcs.
Most attól félek, hogy esetleg nem-e HELLP szindrómám van/lesz. Arra írják tünetként, hogy jobb bordaív alatti fájdalom, ami hátba sugárzik... Bár mondjuk ez ugye akármitől is lehet. De nem is ott fáj, inkább a jobb mellemnél, vagy hogy írjam.
Most próbálom tartani, hogy többször kevesebbet eszek, már ma többet ettem, mint az elmúlt két napban. De neten olvastam, hogy a babák nem egyforma ütemben nőnek, és van aki picit belassul, és majd összeszedi magát. Ez nem is lenne baj, de már 2-4 hét lemaradásban vannak. Szóval félek.
Az a vicces, hogy amikor elkezdte az Uh-ot, akkor azt mondta, hogy semmi gond, szépen nőnek, aztán elkezdett mérni, akkro mondta, hogy le vannak maradva.
Neten olvastam azt is, hogy nem mutat pontos méretet az Uh, mivel ugye a sarokban ott van a +- xy nap. Néztem a képet, hogy ez a klinikás gépen +-15 nap.
hát ez elég sok, lehet rosszul mértek valamit!
és ha befektet akkor mit fog látni? semmit! a kórházi koszttól biztos nem fogsz őrült hízásba kezdeni. szedjél magzatvédő vitaminokat, naponta, annak bizonyítottan hízlaló hatása van....
Sziasztok!
Nemrég jöttünk meg Uh-ról.
Nőnek a babák, de nem úgy mint kéne...
Most 24 hetes vagyok, de Uh szerint a kisebbik baba 20 hetes, a nagyobbik 22 hetesnek fele meg. Eddig a kisebbik baba két héttel volt lemaradva, a nagyobbik korának megfelelő volt.
Mondtam a dokinak, hogy pont két hete nem bírok enni, mert vagy az epém, vagy a gyomrom fáj. azt mondta egyek többször keveset. Hát... Mondom ha nem fájna, akkor nem lenne probléma.
Azt mondta menjek vissza két hét múlva, és ha nem javul a helyzet, akkor befektet ( gondolom amig meg nem szülök ). mondtam akkor inkább eszek, annak sok értelmét nem látom, hogy azért feküdjek be, hogy egyem a kórházi kosztot.
Ti hallottatok 1 hónapnyi eltérésről? Be lehet ezt hozni?
Jaa, ezt neten láttam. Írt egy gyógytornász anyuka, hogy ez is csak olyan leírás mint a gyógyszereknél. Nem tesztelték terhes kismamákon, ezért nem írhatják le, hogy szabad használni. Annyit írt még, hogy a gerincemre lehet hatással, mivel ez egyenes járásra kényszerít, és akkor van baj, ha esetleg a 3. trimeszterben kezdeném el használni. De írtam neki, hogy évek óta ebben járok :)
Gyakorlatilag akkor az ember ne egyen kenyeret, ne igyon tejet, ne használjon semmit, mert nem tesztelték kismamákon.
Mindegy, az biztos, hogy napi 8 órát nem lesz rajtam, de pl. ide-oda miért ne mehetnék benne.
Képzeljétek, hogy megszívtam...
"Nem ajánlott az MBT használatának elkezdése a 3. trimesztertől és ikerterhesség esetén. Veszélyeztetett terhesség esetén pedig egyáltalán nem javasoljuk."
Nem is értem miért. Ha eleve a testartáson javít, akkor mit számít, hogy egy vagy két baba van bent?
Ezt nem akartam írni, hogy anyuka kiment. Bár mondom én csak hallottam a történetet.
Nincs gyerekem, de szerintem eleve nem szabad őket egyedül hagyni, pláne fürdéskor. ondjátok ha nincs igazam...