Ikres anyukák, beszélgessünk! (beszélgetés)
nekünk a tápszer kb 20-25ezervolt 1 hónapban humanat ettek ezt javasolta a doki 1 doboz kb 2500ft..aztán 7-8hónapos korukban álltunk át a dm-esre ez csak 1000ft..
pelusból mi is a tescost használjuk de a szines csomagolásút nem a kék fehéret..
Kövezzetek meg, de nekem nem mindegy :)
NEM SZÜLTEM MÉG, tehát csak abból indulok ki, hogy mi lenne ha...
Szóval: gátsebbel, gondolom valamennyire "kényelmesebb" babát ellátni mint egy nagy hasi sebbel. Császárnál a tej is késöbb indul meg. Viszont ismim mesélte, hogy amig ő császárral szült, nem kapta meg a babákat, aki simán szült igen. Neki nehezebb volt a felkelés, mig mások pár óra után már mászkáltak.
Nehéz az biztos. Minden szempontból.
Ti adtatok pénzt a dokinak vagy fogtok?
Mi is a DM-esre tértünk át, az a legolcsóbb és meg is isszák. Nekünk a doki írta fel nagyon sokáig, mivel Milusom nagyon érzékeny bőrű. Aztán már nem bírtuk anyagilag és kipróbáltam a sima boltit mostanában. Hát nem pattogott ki.
Pelenka: Mi a gazdaságos pelenkát vesszük 100 db 3600 ft körül van. Habár mostanában a minőségével nem vagyunk megelégedve. A tescos míg kicsik voltak jó volt, de ez a 8-18 kg-os kék csomagolás nagy rakás sz***. Tiszta műanyag. Olyant véletlenül se vegyetek!
Nekem is rendes szülésnek indult, aztán a végén megcsászároztak. Nem voltak fájásaim már az oxit maximumon adták, burkot repesztettek meg minden.
Csak az A babának kell jól feküdnie ahhoz, hogy azt mondják rendesen szülj. Legalább is Nekem ezt mondta a dokim. A B baba haránt feküdt nálunk. Azt beforgatta volna.
Amit a csajok ettek tápszert az "csak" kb 900Ft volt. Beba 1 aktív. Csak azt fogadták el. A doki egyébként azt ír a doki amit kérünk. Ma már én is a DM-es Babylove tápszert adom nekik. Ez nincs annyira sűrűmint a többi és ők csak az ilyet fogadják el. Árban is ez a legjobb.
A szülést pedig inkább a doki választja meg. Ha nagyobb a tapasztalata ikerszülésből akkor nem ragaszkodik a császárhoz. Vannak sok olyan doki akinél az ikerterhesség egyet jelent a császárnál.
2babánál pedig tényleg kevés esélyed van, hogy megforduljanak. Egyébként mindegy hogyan szülsz nem? A lényeg, hogy a végén úgyis veled lesznek a manócskák :)
Hát én nem is tudom mi lesz. Aki most van dokim, az elejétől van. szeretném felfogadni, de ilyen árak mellett... Ráadásul ma jött levél az OTP-től, hogy 10 millio helyett majdnem 12-öt kell visszafizetnünk. Tehát emelkedik a havi hitel is.
Ha nem fogadok fel dokit, és bekerülök elöbb, megint le sem tojnak. És ugye elvileg csészérozni fognak. Nah, azért nem mindegy az sem, hogy ki... MErt mi van ha épp valami balf.sz orvos van, mint a genetikus, akinek minden mindegy.
Viszont ennyi pénzt nem tudok lakáshitel és ikrek mellett kifizetni :(
hát igen, jobb bele sem gondolni...a dokik meg le kéne mondjanak a gázsijukról ha ikrekről van szó, de persze bolondok lesznek, mert ők meg úgy gondolják, 2 gyerek nagyobb felelősség, végülis igaz...
mi is irattunk fel tápszert azt hiszem 1500 volt és a doki mondta meg milyet vegyünk, persze a legjobbat és a legolcsóbbat kértük...
Én soha nem szültem simán, de császár után három nappal már nem éreztem a sebemet.
A tápszert fel lehet íratni a dokival, de nekünk amit felírt, az is 2000 volt egy dobozzal, ezért abból is a dm-eset használjuk a mai napig.
Na ja. Meg mit ne mondjak, a dokinak is "egyszerűbb".
Most, hogy nézem a pelus, tápszer, meg mindenféle árakat, már tuti nem adok a dokinak egy fillért sem. Basszus 50-60 ezreket adni, közben meg csak a tápszer meg pelus havi 30 ezer körül van!
Kezdek félni...
Szép dolog, ha igy van! Persze, császárral sokkal több idő felépülni, meg talán a tej sem indul be úgy. Meg az sem mindegy, hogy a hasadon van-e egy nagy vágás, de valahogy én akkor is császárra szavazok, EDDIG!!!
Neked szerencséd volt! De sajna nem mindenkinek ilyen rózsás a helyzete :( Nekem eleve fordított T alakban vannak, nem látok nagy esélyt, hogy beforduljanak, pláne hogy én pici alkatú vagyok.
De akkor az havi szinten marha sok dobozt jelent, nem? 15 doboz körül...
Valami támogatás van rá? Mert ahogy elnéztem a tápszer árakat, marha drága. A legolcsóbbat néztem 1000 ft körül.
szia, örülök hogy vannak így szülő anyukák is. eddig csak császáros anyukákat olvastam:o)))
ez tök jó, így én is kiegyeznék, csak 38 hétre:o)))
Sziasztok!
Nekem első szülésem volt és felsem merült a császár gondolata. Mindkét csajszi fejvégű volt és 4óra alatt megszülettek a 35.héten.
Semmi probléma nem volt. Én egyáltalán nem bántam, hogy nem császároztak mert a kora osztályon voltak császáros anyukák és rossz volt látni mennyit szenvedtek, míg én csak 2-3napig a gátmetszéstől. Persze, ha gond van akkor a törpéknek jobb ha minél előbb "kijutnak" :)
Én nem bánom a császárt! Pláne ha idő elött akarnak kibujni, akkor meg tök mindegy mit akarok!
A műtőtől félek, meg attől hogy a gerincembe bökjenek!
Szóval akkor nem gond, ha már az elején hozzászoknak a 3 óránkénti evéshez, és ahhoz éjjel nincs pelus, csak ha kaki van.
És a tápszer hogyan működik? 2 babának egy doboz mennyi időre elég? Inkább úgy kérdezem, hogy havi szinten...
Sziasztok!
Mi dm-es pelust használtunk.
Nekem is mondták, hogy igény szerint szoptassak, csak ha mindig cicire rakod, amikor sírnak, akkor abba beleőrülsz, és nem lesz semmi másra időd. Én az elejétől ahhoz szoktattam őket, hogy három óránként kaptak enni. Nekem ezt a kórházban mondták, meg azt is, hogy éjszaka ne cseréljek pelust.
Ha engem nem császároznak, már nem lennék...
a dokim azt mondta, ha első szülő lennék akkor nem vállalná be a sima szülést velem, de így hogy már szültem és vele, és hamar, így csak a babóktól függ.
elsőre nem is nagyon engedik az ikres szülést, csak ha már van gyereked, így Lina császár lesz neked...de lehet nekem is. persze nem akarom én mindenképp megváltani a világot, ha úgy adódik, akkor nálam i császár lesz, csak én, fejben, sima szülésre készülök:o))))
Őszintén szólva én császárt szeretnék. Amikor én születtem, anyu és én is majdnem ott maradtunk... Ugyan még nem szültem, de láttam már szülést, mivel eü.-is vagyok. Gyakorlaton láttam ikres szülést is. Szegényeket vákummal szedték ki. Anyuka jól megszenvedett velük.
Mindkettőnek megvan az előnye-hátránya, de szerintem a császár amellett, hogy hasi műtét, és talán nehezebb is felépülni belőle, mégiscsak jobb. Tudom sima szülésnél a mama elöbb megkapja a babát, elöbb fel tud kelni, elöbb tuud mozogni, de mégsincs vajúdás, ami két gyerek mellett nem mindegy!
Bár ezt ugyis a dokira bízom, de én eddig a császárra szavazok. Ha meg elkezdem sima szüléssel, és mégicssak császár lesz, akkor az ember két helyen lesz vágva-varrva, az meg mire jó? Se igy, se úgy ülni nem tud.
Az én egyik babám is harántba van, ugyhogy nem valószjnű a természetes szülés.
Szóval akkor nem hülyeség a tes.os pelus! Ennek örülök!
Az mit jelent, hogy igény szerint szoptattok? Tudod azt, hogy amikor sír akkor éppen éhes? Vagy, hogy is fogalmazzak :)
mi pamperst használunk nekünk ez jött be, de simát, mert sleep and play nekünk se jött be, kifolyt belőle minden...
én sem pelenkáztam éjjel soha, volt olyan is hogy mindketten pisisek voltunk reggelre, de nem bántam, inkább mostam, de hamar megtanulta a fiam is hogy éjjel aludni kell... most is így tervezem...:o)
Bízzunk benne hogy jó súlyuak leszmnek s akkor jönnek amikor szeretnéd!
Igen ezt 1 hónapra számoltam a kb 400 plust,én igény szerint szoptattam hisz nem tudhatod hogy mennyire tápláló az anyatejed,ahogy kevesebb lett nekem a tejem,bár színte az elejétől pótlás van mert nincs sok tejem így az utolsó kajcsi az tápszer lett így már átalusszák az éjszakát s lehet rossz szülő vagyok,de arra szoktattam őket hogy éjszaka nincs pelus csere tudják h akkor át kell aludni az éjszakát ill. ha kaki van akkor természetes de lefekvés előtt újat kapnak:-)
Nekem az elős szoptatásom a 2 gyereknél mert egyzserre nem ment 2 óra volt kb 1 hétig...uh maradt 1 órám a nagyobbik lányomra+háztartás...nem volt egyszerű,de megoldottam,hisz muszáj volt:-)
Jóóó, de ez függ attól is mennyire lesznek kakisok. Lehet max. csak az elején, utána meg nem és akkor kevesebb pelus fogy.
Meg aztán jó a tes.os pelus is :) Gondolom ezt nektek nem kell mondani :) Anyósom odavan, hogy az nem jó, mert tes.os. Mondom az én gyerekeim abba is kiválóan belefognak ....
Max. ha orvoshoz megyünk, akkor teszek rájuk márkásabbat.
Meg szerintem be is tárazok belöle születésük elött. Inkább legyen, mint akkor kelljen sok pénzt kiadni. Amikor vettük a hordozót, kaptam ajcsiba 110 db pelust :) Ahhoz majd még veszek, ha lesz akciós.
Li.libe néztem, de ott drága. 2500 ft 54 db, még a tes.os 2600 ft 64 db. És szinte mindenhol van akció.
Lányok!
Amikor még bent voltak a babák, volt olyan hogy teljesen helyzetet változtattak? Mert nekem elvileg az alsó baba hosszában van a felső baba függölegesen. De éjjel mintha megfordult volna...