Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikres anyukák, beszélgessünk! fórum

Ikres anyukák, beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
496. d9d8721118 (válaszként erre: 494. - P1982)
2010. febr. 25. 14:34
Na ettől félek én is, hogy állandóan fel lesznek kapva amikor sírnak. Barátnőm is igy csinált anno. Sajnálta, hogy sír és nem tudja mi baja van. Hiába mondtam neki, hogy vegye fel állandóan, mert megszokja és nem tudja leszoktatni róla.
495. 43287dec91 (válaszként erre: 491. - Babli)
2010. febr. 25. 14:23

olyan korán fürdeted őket????

ez nekem túl korai...mi a fiamat is 9 körül fürdetjük a mai napig és legkésőbb 10kor alszik persze reggelig, egyhuzamban ébredés nélkül...ezt szeretném az ikreknél is bevezetni, későn kezdeni és mindig egy kicsit előrébb hozni, de max 8-ig, nekem még az is korai, főleg nyáron, amikor még javában világos van...aztán majd meglátjuk mi is lesz:o))))

494. p1982
2010. febr. 25. 14:18
Nálunk első két hétben apa volt itthon segítségnek. Kialakult ez alatt egy nagyon jó rendszer. Aztán jött anyukám, és minden elromlott. Sokat vitáztunk, nem tudtam pihenni. Ráadásul másképp képzelte el a dolgokat, mint én. Pl. ha sírtak, rögtön felvette őket, hiába mondtam, hogy utána egyedül maradok velük, és nem tudok kettőt felvenni. Aztán letelt anyukám két hete is, egyedül maradtam a babákkal, és minden újra úgy volt, ahogy én akartam.
493. d9d8721118 (válaszként erre: 491. - Babli)
2010. febr. 25. 13:11

Irigyellek!

Itt parázok mi lesz velem két gyerekkel, holott te 3-at nevelsz, segítség nélkül.

Nálad hogyan jelentkezett a szülés? Mármint úgy értem, hogy teszem azt ültél otthon, és egyszer csak érezted, hogy itt az idő? Vagy tervezett volt?

El sem tudom képzelni, hogyan kezdődik ez az egész :)

A császárt hogyan élted meg? Fájt? Szóval mindenre kiváncsi vagyok :) Azért inkább tőled, mert mégiscsak te vagy korban legközlebb hozzám :)

492. babli (válaszként erre: 490. - D9d8721118)
2010. febr. 25. 13:05

Hallgas baba-mam zenét,igen,nekem már van rutinom szerencsére,így az ikrek nincsenek is folyton az ölemben ah sírnak,de ezt majd megtapasztaljátok ha lesz még kistesó...Az ember az elsőnél jaj miért sír vajon s felvesszük ami természetes,de a 2.nál nem hadd sírjoon hisz semmi baja nincsen,de ezt most még mondhatom:-) De akinek nem az elsők az ikrek azok tudják,hogy miről is beszélek:-)

Te mennyi idős vagy hogy egyy korosztály vagyunk?Mert azt nem láttam az adatlapodon,elküldheted priviben is,nem kell kiirnod:-))

491. babli (válaszként erre: 487. - D9d8721118)
2010. febr. 25. 12:58

Teljesen megértem amit írsz!

És igen van az embernek ideje főzni,mosni,mosogatni,takarítani ill. ha jól beosztod akkor még sütit is fogszs tudni sütni:-)

Nálunk a napirend szerencsére jó:-)Van időm mindnenre,napközben nem pihenek,mert mindig van mit csinálni ill. pihenésnek mondható a net akkor így pihenek,de el nem fekszem mert mire lefekszek s elaludnék addigra vagy az ikrek vagy a nagylány kel.

Sokan meg is mondják,h milyen jól bírom,de estére már kidőlök,heti 3x azért sütünk valami sütit:-)Hol kakaós csiga,sajtos pogi,holnap palacsintát sütünk:-) UH nem mondhatom,hogy unatkozom:-)

Fürdés,nálunk olyan 5-6 között van,a Timit mindig fél 7-7 körül fürdettük,de igazodni kell a 3 gyerekhez így az ikrek ha pl.lefürdenek fél 5 körül akkor utána esznek s jön még egy étkezés az olyan 8 körül s legkésőbb 9 körül alszanak már s utána most hajnalban a Lillus fél 4 kor kelt fel enni,a Noémi meg fél 6 kor.Eleinte keltettem egymás után őket,h ne az legyen hogy mire elalszom kel a másik,így osztottam be,mostmár akkor esznek mikor nekik jó,ill. van hogy előbb eszik a Noémi mint 3 óra,hogy ne lgyen túl későn az utolsó kajcsi...

2010. febr. 25. 12:44

Viszont azt elmesélhetnétek, hogy miért van az, hogy valaki megszüli az ikreit 30 hetesen, és van aki esetleg kihordja őket 36-38 hétig??? Tudom sokmindentől függ!!!

De valami csodaszer, hogy minél tovább bent maradjanak? Pihenésen kívül.

Lehet hülyén hangzik, de ha beszélek a babákkal, hogy maradjanak bent, akkor az vajon ér valamit?

489. d9d8721118 (válaszként erre: 488. - D9d8721118)
2010. febr. 25. 12:41
Visszavontam :) Látom neked van már rutinod :)
488. d9d8721118 (válaszként erre: 485. - Babli)
2010. febr. 25. 12:40
Meg ahogy elnézem, majdnem egy korosztály vagyunk... Szóval azért nekünk nem is mindegy mit hogyan csinálunk, mert nem vagyunk még olyan rutinosak :)
487. d9d8721118 (válaszként erre: 485. - Babli)
2010. febr. 25. 12:39

Osztom a véleményedet. Persze, gondolom anyós is jön majd hozzánk, mondták is jó páran, hogy ne tiltakozzak ellene, mert kell a segítség, nem fogom bírni. De az is max. pár nap.

Gondolom első héten férjem is itthon lesz.

De elég lesz nekem 2 babához alkalmazkodni, nem szeretnék még egy harmadikhoz is... És valóban, ha megszokok egy ritmust, az a ritmus olyan lesz amilyet a babák és én "diktálok", nem olyan ami esetleg egy harmadik embernek jó.

Lehet értitek :)

Mondjuk igen erősen gondolkodom már a napirenden, de ugye amig nem születnek meg, teljesen mindegy mit szeretnék. Azt mondják az esti fürcsit nem szabad nagyon koránra tenni, és akkor elvileg átalusszák az éjszakát. Persze, gondolom még nem az elején.

Azért félek rendesen, hogy mi lesz, de hát ha egy lenne ugyanez lenne. Gondolom, ha az ember jól beosztja az idejét, akkor azért csak van idő főzni, mosni, takarítani. Vagy rosszul gondolom?

486. 43287dec91 (válaszként erre: 483. - Leona79)
2010. febr. 25. 10:24

jobbulást nektek!

nekem elvileg lesz segítségem, a fiam keresztanyja, aki nem dolgozik és ráér, csak akkor leszek bajban ha ő is terhes lesz, mert ők is szeretnének babát...akkor nem tudom mi lesz, egyedül 3 gyerekkel...anyám nekem is meghalt, anyósomnak gazdaságuk van, nem tudják otthagyni, max. 2-3 napra..

485. babli (válaszként erre: 484. - D9d8721118)
2010. febr. 25. 10:00

Hidd el nekem hogy jobb úgymond segítség nélkül törödni a gyerekekkel,mert ha ne adj isten valami van akkor meg hirtelen magadra leszel utalva s kiesel a megszokott napi ritmusból...én megmondtam anyósomnak,hogy max az első 2 hétbe kell a segítség,de tovább nem,hisz ő is dolizik,édesanyám,meg műtétre várt uh nem igazán tudott jönni segíteni...

de ez az én véleményem!!

484. d9d8721118 (válaszként erre: 483. - Leona79)
2010. febr. 24. 22:31

Sajnos nekem nem lesz segítségem. Max. férjem, de ugye ő dolgozik, nem kívánhatom, hogy holt fáradtan ha hazajön még segítsen is.

Anyukám meghalt, apukám valahol van a nagyvilágban, más rokonom nincs. Anyósom még fiatal, ő is dolgozik, ráadásul nem pécsi. Szóval nem igazán lesz aki segít, magamra leszek utalva. Ezért is félek picit, hogy senki nem lesz aki megmutassa mit hogy kell... De ez van. 18 éves korom óta senki nem segjt, magamat látom el.

Menni fog :) Csak nehezen!

483. Leona79
2010. febr. 24. 22:06

Csajok, kellett emlegetni a pórszívó orrszívót. Ma egész nap szekáltam a gyermekeimet. Hörghurutuk van. Nem is tudom mi lesz ha vissza megyek dolgozni. 1 hét meló 3 hét betegállomány.

Lina, Bettibea egyébként lesz segítségetek?

Mert ha csak egy kicsit veszik le a vállatokról a terhet az is sokat segít. Mi együtt lakunk a dédivel, még ha fél órára is rájuk néz, az is sok segítség. Gondolom Bettinek van már valamennyire rálátása.

482. 43287dec91 (válaszként erre: 481. - D9d8721118)
2010. febr. 24. 17:01
hát persze, nem lesz semmi baj, tuti!:o)))
481. d9d8721118 (válaszként erre: 480. - 43287dec91)
2010. febr. 24. 15:18

Igen, minden rendben.

Az ijesztegetős doki az a genetikus. Beszéltem az egyik lombikos asszisztenssel, és mondta, hogy már nem egy kismamát rikatott meg a nagy semmiért. Érzelmetlen, tuskó, fiatal doki.

Az én dokim nem ijeszteget, csak annyit mondott, hogy ikreknél sosem lehet tudni mi lesz... Mivel kisebb az egyik baba, pláne. De ezek a babák élni akarnak!!!

480. 43287dec91 (válaszként erre: 479. - D9d8721118)
2010. febr. 24. 14:54

akkor minden rendben, nem?

miért ijesztget téged folyton ez a doki??, nem szép tőle....

2010. febr. 24. 14:47

Voltunk uh-on. Kiderült a lányok nem is úgy fekszenek ahogy gondoltam :)

A hasam bal oldalán fekszik az egyik, félkanyarban lefele, a másik pedig hosszában fent. Olyan kis szépek :) Amikor a doki az uh fejet rátette az egyik baba fejére, a kezével visszanyomta. Jó volt érezni és látni is egyszerre!

Azt mondta a fekvés nem számjt most, csak szülésnél, hogy császár vagy sima szülés lesz-e. Tehát nem mondta ki konrétan, hogy császár.

Azt nem kérdzetem mennyiért vállal szülést. Legközelebb rákérdezek. Az asszisztens mindig ott ül mellette, ő írja be a paramétereket.

Azon lepődtem meg, hogy azt mondta, hogy lehet egy közös méhlepény van... Az, hogy lehet ha külön burokba vannak? Azt mondta uh-al nem lehet megállapítani, hogy az most egy közös vagy csak ennyire egymás mellett vannak.

A pénz félretevés... Sajna nincs miből félretennünk. Pont 0-ra jövünk ki minden hónapban. Babáknak kezdtünk anno gyűjteni, de abból vettük a hordozókat, meg a kocsit, abból már nem sok van. Szóval elég nehéz félre tenni a semmiből...

Nálunk a klinikán állítólag a főnővér egy állat. Katonatisztnek is elmehetne. Bunkó, és nem nézi, hogy kismamáról van szó. Meg a gárda is olyan... Ezt csak hallottam, de többen mondták, és a mostani munkatársam ott dolgozott, ő is ezt mondta.

Kérdeztem a dokit, hogy ugye még mindig lányok. Azt mondta úgy néz ki. Mondom jó, mert már lassan meg lesz minden cucc. Azt mondta ne nagyon vásároljunk még, majd ha otthon leszünk, és biztos, hogy két baba marad...

Hát mondom azért ét gyerekkel elmenni vásárolni elég macera lenne. Mondom inkább legyen meg minden mire hazaérünk, hogy ne akkor keljen vele foglalkozni.

Különben is miért ne maradna kettő????

478. babli (válaszként erre: 473. - D9d8721118)
2010. febr. 24. 06:45

KÉrdezd meg nyugodtan ha ott van az aszisztense is,jobb ezzel tisztában leni vagy pedig amikor csinálja az uh t gondolom akkor nincs ott az aszisztense...

Ill. jó az aji csomag is,ha nem igazán fogad el pénzt.Tudom nem könnyű most,ezt ők is tudják amx gha pénzt kér próbáljatok meg havi szinten egy kicsit félretenni neki,mint ha az az összeg nem is lenne...tudom könnyű írni,de nálunk is ez van/volt...

477. babli (válaszként erre: 464. - D9d8721118)
2010. febr. 24. 06:34

Ez természetes hogy mindenki tart a szüléstől,én is tartottam a császártól,mert a sima szülést at tudom,hogy milyen,de ezt nem tudtam,de már megtapasztaltam:-)

S a császárnál nálam nem volt nagy a vágás mint ahogy írtam is ill. ahol én szültem ott a gyerek jöhetett hozzám,apa hozta ki a csecsemős osztályról s egész nap velem lehetett,de ez kórház függő is,mondjuk apa velem volt szinte egész nap, ill.amikor meg már hazajött s a csajok még nálam voltak s nem mertem visszavinni őket felhívtam az ottani telefonról a csecsemősöket ha lez egy kis idejük akkor vigyék vissza a gyereket.Nagyon segítőkészek voltak minden értelemben azért is mert ikrek ill. azért is mert császár volt.

476. babli (válaszként erre: 460. - D9d8721118)
2010. febr. 24. 06:28
Kérdezd meg a dokit hogy válalná e a szülést s ha igen akkor mennyiért?Az én dokim megmondta hogy vizsgálatra kér x összeget s a szülésre azt mondta hogy amennyit gondolunk...20at adtunk neki az ikreknél megy 40 et...s nem is akarta elfogadni,de tudom hogy akármi van velem/velünk bármikor hívhatom...első pocaklakónáál hajnali 2 kor hívtam,mert rosszul voltam,de szülés után kiderült,hogy az epevezetékem el van záródva ill. túl sok apró kő volt benne,azóta ki is vették az epehólyagomat is...
475. babli (válaszként erre: 453. - D9d8721118)
2010. febr. 24. 06:23
Nekem is úgyan így feküdtek :-) T betűben:-) És a császárt a bikinidnél csinálják az én dokim max 10 cm-es vágást csionált szóval épp akkorát amekkora szükséges volt:-)Szerencsére jó dokim volt!Nem vacakolt semmivel sem:-)
474. babli (válaszként erre: 452. - D9d8721118)
2010. febr. 24. 06:21
Nekem van még kis tejem ahogy írtam ill. van pótlás anya tejem is,de emellett kell a tápszer is,sok megy el belőle az fix,csak annyi támogatás van rá amit a tb ad.a csajok a milupa milumil HA-t eszik s az támogatással 2400 ft,gondolhatod,de most fogunk váltani Mildibé1 re remélem azt is megeszik,mert az 1300 ft támogatás nélkül,receptre meg csak 650 körül van.Azért nem mindegy hogy 2400 vagy 650 /doboz...
2010. febr. 23. 23:05

Szerintem holnap én is megkérdezem tőle. Jobb az ilyennel tisztában lenni. Bár én úgy gondoltam adok neki egy ajándék csomagot... De azzal meg lehet kiröhögne...

Ha ott van az asszisztens akkor is megkérdeznétek? Bár eü.-is vagyok, remélem kapok valami kedvezményt :)

Jaj lányok annyira el vagyok keseredve!!! Csak sírok és sírok. Már a fejem is fáj :(

472. Leona79 (válaszként erre: 471. - Pumukli75)
2010. febr. 23. 22:35

Biztos kórháza vállogatja nekünk is kiadták.

Mi is fizettünk a dokinak, nem voltam szívbajos, meg kérdeztem tőle mennyi a "tarifája".

2010. febr. 23. 22:31
nekem kiadták egyből a babákat és császáros voltam délután 4kor szültem és utána egyből velünk voltak..persze apa is ott volt aztán éjszaka a csecsemős nővéreknél voltak másnaptól viszont éjjel nappal velem voltak
2010. febr. 23. 22:24
Értem. Hát akkor velem nem tudom mi lesz. Eddig minden oké volt, de ilyen hitel mellett örülök, ha a babáknak tudunk enni adni meg pelenkázni.
469. Zezi (válaszként erre: 464. - D9d8721118)
2010. febr. 23. 22:21

Én sem kaptam meg a babákat hiába szültem simán. Sőt! Délután fél kettőkor születtek és csak másnak láttam őket. pár pillanatra mutatták meg őket!

Mi adtunk pénzt mert rendes volt a doki. Magánrendelésre jártam, még teljesen más megyében is volt. A rendeléseken nem kért pénz. Szülés után 35ezret tudtunk adni.

2010. febr. 23. 22:20
pedig minden rendben volt a terhességem alatt..
2010. febr. 23. 22:19
60ezret adtam..előre megmondta h ennyiért vállalja..nem mertem kockáztatni h nincs fogadott dokim
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook