Idős beteg ápolása (beszélgetés)
.. akárhogyis, de ez nem a te feladatot kéne hogy legyen.😒
Miért nem szólsz a gyerekének vagy az unokájának? Azok nem tennének vele valamit? És ha te pl elköltözöl??
Pff...nem tudom. Az a rossz, hogy most egyszerűen nem lehet beadni otthonba...hülye vírus.
Pedig az lenne a legjobb. Esetleg ha kórházba adnád. Kihívás a mentőt hogyha nincs jól. Nekik elvileg be kell vinni őt. Akkor talán maradhat egy darabig.
Kicsit ingerszegénynek érzem ezt a helyzetet.
Fürdetek, ételt viszek be, vérnyomást mérek, gyógyszert adagolok, wc tartályt ürítek. Majd kb ez ismétlődik...
Tele vagyok aggodalommal. Most egész jól van, de gondozásra szorul. Itthonról dolgozom jelenleg, de aggódom mi lesz ha vissza kell menni. A másik unokája azt mondta, hogy fogadjunk valakit aki vigyáz rá addig. Ez anyagilag is sok + a bizalom...
Nem szivesen engedek be valaki idegent úgy hogy egyedül legyen a lakásban órákig.
Ti megtennétek?
Fura ez a demencia nála. Kb 1 órája megkérdezte ki az ő menye és hol lakik.
Most meg teljesen normális.
Köszönöm, ezt nem tudtam. Akkor az otthont legalább ezek miatt kizárhatjuk.
Én ma arra gondoltam, hogy ha ilyen maradna mint ma, maradnék home office-ban ha lehet. 3-4 órában jönne segítő addig dolgozhatnék, a maradékban meg ha alszik dolgoznék, vagy a laptopot a szobájából használhatnám. Látna engem és bírnék dolgozni is.
De ugyakkor tudom ez nem jó élet már. Eszik, felül, wc-zik, visszaül az ágyra, majd lefekszik és pihen. Már attól elfáradt, hogy az ágyban felül.
Mikor ő tavaly ősszel még kapált és ásott. Most meg...
Nem tudom mi lesz. Ma felhívott a nagynéném, hogy hogy van. Beszélgettünk, majd megkérdezte: a Mama beszélt róla, hogy milyen temetést szeretne?
Igen beszélt. Mindent elmondott, még a ruháit is. De szemét dolognak érzem, hogy még él, itt alszik a másik szobában, mi meg arra készülünk ha meghal :(
Nemrég vittem neki ebédet. Sütit is kért, ivott egyedül pohárból. Majd kért egy kis almát. És mi ilyenekről beszélgetünk.
Most az van nála, hogy 2 hétig borzalmasan volt. Gyógyszereit keverte, nem evett, nem ivott. Kiabált, sírt.
Bekerült kórházba. Kapott infúziókat, majd hazakerült. 5 napja van itthon.
Kijött rajta a demencia, viszont nyugodt, szépen eszik és iszik. De ugye elé kell rakni + pontosan adagolni a gyógyszereit.
Jelenleg egész jól van. Ég és a föld a 2 héttel ezelőtthöz képest. A lába viszont dagad nagyon, néha szörcsög a tüdeje is és fullad. Vízhajtózom minden nap, ez úgy ahogy jó neki. Hát nem tudom..
További ajánlott fórumok:
- Helyes-e ha az időskorú beteg, nem tudja mit diagnosztizáltak nála?
- Szerintetek mennyit, és mit lehet kérni egy idős néni 24 órás ápolásáért, ott lakással?
- Állandó 24órás otthoni felügyeletet igénylő beteg ápolása...
- Idős ember ápolásával kapcsolatban tudnátok nekem tanácsot adni?
- Idős beteg otthoni ápolása. Így még mehet?
- Idős ember ápolása