Hűtlenség, megcsalás (beszélgetés)
Sziasztok, most írok erre a portálra először. Nem tudom hova forduljak tanácsért ezért válaszottam ezt az oldalt.
Olyan helyzet van nálam, hogy megtudtam, hogy az apukám az aki viszonyt folytat az anyukám háta mögött. Észrevettem a viselkedésében a változásokat ezért neki álltam megfigyelni, hisz pont én vagyok az akitől nem várná a "kémkedést", de tudtam, hogy valami nics rendben így utánajártam.
Azt is tudom, hogy kivel folytatja ezt a "kapcsolatot". Nem szembesítettem azzal, hogy rájöttem. Viszont nem tudom elviselni azt a megalázottság érzést amit ez miatt érzek. Anyukám ha megtudja beleroppanna. Vannak gondjaink, hisz mindenhol vannak, de anyu annyira szereti és küzd azért, hogy változzon/változzanak/változtassanak, és ezt kapja cserébe.
Ráadásul akivel viszonya van,azt a nőt még ismerem is személyesen, meg az egész család is. Nem egyszer segített nekem is ha kellett valamiben és akkor ezt kapjuk...Arra gondoltam, hogy mivel ismerjük egymást írok neki egy levelet melyben elmondom, hogy tudok mindent és megkérem, hogy távozzon az életünkből. Nem akarom letámadni (bár megérdemelné), mert tudom, hogy az apám ugyanolyan hibás. És szeretném megértetni vele, hogy ezt a gyerek hogy éli meg (igaz, hogy már elmúltam 20 éves, de akkor is a családomról van szó), mennyire fáj nekem, hogy ekkora csalódást okozott az édesapám. Viszont félek, hogy mi van akkor ha ez a közbeavatkozásom fog rosszul elsülni. Viszont a tétlenségbe beleőrülök. Mit lehet ilyenkor tenni? Tehet-e gyerek egyáltalán bármit is vagy belekell törődnie és hagynia, hogy maguktól alakuljanak a dolgok?
Sziasztok! Ritkán nézek be a portálra,talán fél éve voltam..,csak szeretném megosztani veletek megpróbálom roviden a torténetem,pont azért,hogy reménykedem abban,netán a "másik" fél elolvassa,esetleg magára ismer..,én 1 nagyon oszinte embernek tartom magam,tehát lehet olyat is írok,amit más NEM..:P Férjemmel 16éve vagyunk 1ut..,mint minden házasságban,nálunk is akad vita,de lényegesen kevés,szépen élunk 5drb. gyermekunkel SKban..,mivel a férjem magánvállalkozó,így a munka HUba is szólítja..,hogy rovid legyek,osszecsapom..Az ocsém elvesztése uttán/szerintem már kozben volt/észrevettem a férjemnél bizonyos viselkedési "zavarokat" amelyek csak jobban édesanyám unszolására kezdtem odafigyelni,hangoztatom,a férjem imádom,és megbízható 1enes embernek ismertem..,viszont kezdtem megfigyelni bizonyos dolgokat,mobil lefejjel,hazajovet-kikapcs.,sex mellozve,és a sok sms..,1 szép májusi vasárnapon eltunt a házból a garázsba,miután ebédkor csenget
a mobilja,fura volt nekem,hogy kinn rakodik,jon,megy,és a fulén a mobil..1x csak eltunt..,az ominózus noi instinkt,7ik érzés..,kilopakodva halkan oda osontam az ajtóhoz,de mivel fújt a szél,csak halk susogást hallotam,ami arról szólt hogy "ÉN IS..,MENNEM KELL"..,ott dontottem el,hogy elé állok,és kérdore vonom,miután kíváncsi voltam az arc kifejezésére,de még mindig bíztam..Hát azt látni kellet volna,azt a pofát,amit vágott miutánn betoppantam!Soha nemkiabáltam de akkor ami kijott!V=gul is bementunk,és szégyenkezve fejét lehajtva bevallota,hogy igen,a "kémia" mukodott valami munkatársnovel,akit már régebtol ismer,de most alakult ki koztuk "valami"..,álítólag sex nemvolt/haha/,de hagytam..,hát rám nagyon kemény idoszak várt,nemkívánom a legnagyobb ellenségemnek sem!Sajna annyira oda voltam,hogy a gyerekeket is ha épp nemvolt suli,ovi mentek a mamákhoz,csakhogy rendbe hozzuk a kapcsolatunkat..,mindenesetre akkor/2013.májusában/ megígérte,hogy majd felfedi a "királylányt",mert én nagyon szerettem volna 1xruen,inteligensen az orra elé nyomni az 5 gyermekunk fotóját/lehet,belenyomtam volna az orrát :D /,és megkérdezni,hogy tisztában-e volt vele,mennyi ember sorsát tette volna tonkre,ha lehet épp tovább bíztam volna a férjemben,és nemhalgatok anyámra..,álítólag a "királylányt" a párja megcsalta,szarul élnek,tehát nemtom mire gondolt,hogy ha neki nemjó,akkor iit ez a szimpi pasi nagy autóval,és megváltsa a világját?Hm..,másét még esetleg tonkreteszi?? Ez gerinctelenség! Remélem anya! Mindenesetre ezután nagyon sokat beszélgettunk a férjemmel,tobbekkozt arról is,lehet jót is tett valahol a kapcsolatunknak,hm..,na hát ha fordítva lett volna,nemtudom?? :P Csak annyit uzenek e 20on-30éves nonek,lánynak,nemtom kinek /férjem mobilját 1x elcsíptem,kint etettte a gyerekeket,bent felejtette a telót,és reszketve kerestem 1 rohadt smst,hogy felfedjem..,találtam is /"NAGYON HIÁNYZOL,FEL SEM KOSZONTOTTÉL,SZERETLEK!" /..,na amikor már a remego kézzel a számot akartam felpattant a férjem a hintáról,eszébe jutott féltett kincse,és rohanva szaladt be,de a furdoszobába,nehogy hulyéul nézzen ki,na addig sikerult a mobilt vissza csúsztatnom a zsebébe,pfu..,és ahoyg kijott máris nyúlt érte../,na de most sajnálom,mert akkor fel kellet volna mennem a szobába,bezárakozni,és megnézni nyugissan,vagy nemtom,jóe tudni a k"konkurencia kinézetét,avagy sem..,mindenesetre minden van valamiért alapon..,azóta jól megvagyunk,nem észlelek nála kilengéseket,de anno mondtam neki,lehet,inkább a hazugság,mert ez az érzés olni tud!Megmondtam neki a sok lelki beszélgetéseink uttán,hogy megbocsájtok,de feledni nemtudok..,bizalom a részemrol sajna meghalt,ezért is mondtam neki,hogy csak reménykedni tudok,hogy nemfog tobbet "bántani",de ha mégis eszébe jut,akkor úgy csinálja,hogy se én,sem a gyerekek ne tudjunk róla!Ebbol csak a legnagyobbik gyerek észlet valamit,de o sem tudta pontossan mirol van szó..,tehát megoldottuk,remélem..,szeretet van..,a "királylány" meg remélem elolvassa e torténetet,és elméjul gondolataiban,és ha lessz annyira korrekt,ha nem is áll elém,de elnézést kér priviben..,hm..,ugye Alexa,Alexandra,Lexy,vagy spontán csak ribinek szólítsalak? a férjem mobiljába úgy voltál feltuntetve: SANYI8 :P Mindenek ellenére lehetsz jó lélek,merthogy álítólag a férjem engem látott benned amikor annyi voltam mint TE,semmi rosszat,csúnyát nemkívánok tényleg,szerintem keress 1 fuggetlen férfit,nem 1 családosat,és hajrá,légy BOLDOG.. :)
Na de ennyit csaknem csaltak meg loptak annak idején, mint mostanában...
Hidd el, ha ezt bevezetnék, akkor ezúttal valóban 2 hét alatt rend lenne ebben az országban! :D
Nahhh akkor sok férfi szaladgálna anélkül, ha ez így működne...
Többek között a férjem is. :)
Ezzel én sem értek egyet. Azért nem mindenki csalja meg a párját még sok-sok év után sem.
Én sem csináltam ilyet soha, és nem is fogok.
Nem tudnék tükörbe nézni utána... :S
Dehát sajnos sokan szemrebbenés nélkül meg tudják ezt tenni...
Ha rajtam múlna én bizony büntetném a megcsalást is, úgyhogy hamar rend lenne ebben az országban ilyen téren is... :D
Megmondom őszintén, nekem az első gondolatom ilyen esteben a következő: Megcsaltál?! Akkor takarodj!!! Nem érdekelnek a kifogások, mellébeszélések, sírások, stb... Még ha nagy a szerelem, akkor is ezt mondom, a második gondolatom viszont már kicsit higgadtabb, megpróbálom mégis valahogy megérteni, hogy miért történhetett ez az egész. A harmadik gondolatom pedig már az örlődés kezdete. :S Szóval nagyon nehéz igazán jó tanácsot adni hasonló helyzetben. Ugye azt is mondják, hogy aki egyszer ilyet megtesz, az megteszi máskor is, vagy legalábbis nagy a valószínűsége. Lehet, hogy nagyon megbánta amit tett, és égre-földre esküdözik, hogy ilyen többet nem fog előfordulni, dehát ezek után ki tudja ezt elhinni?! Persze előfordulhat, hogy nem teszi meg többet, de a kétség akkor is megmarad már benned örökre. Szerintem a megoldás kulcsát magunkban találjuk. Véleményem szerint, ha könnyen ismerkedő típus az illető, nem gátlásos a lányokkal a szemben, akkor könnyebben túl tud lépni egy ilyen hölgyön, és hamar talál másik párt magának. Ott van nagyobb baj, ahol gátlásos az illető /én is ilyen vagyok sajnos/, ott bizony inkább az örlődés marad meg. Én is hosszú évekig örlődtem, mire nagy nehezen beletörődtem, hogy ami ennyire nem megy, azt bizony kár erőltetni... Azt meg felejtsük el, hogy az okos, diplomás nők/férfiak feddhetetlenek, mert bizony azok is megcsalják a párjukat, ez nem az iskolai végzettségtől függ.
Így ráadásul még bonyolultabb az egész, hogy terhes lett, ennek valóban utána kéne járnod, hogy ki az apa...
Hogy túl tudod-e ezen valaha is tenni magad?! Hát ez is egyéntől függő, én pl. sohasem fogom túltenni magam azon, ami velem történt, de jobbnak láttam mégis valahogy megpróbálni továbblépni...
Mindig is úgy gondolom, hogy a hűség az döntés kérdése. Hiszem azt, hogy nem csak ösztönlények vagyunk, így nem lehetetlen hűségesnek lenni a társunkhoz. Ahhoz tisztelni és szeretni kell a másikat.
De miután még nem éltem le senkivel cirka 50 évet, így lehet hogy csak idealista duma az amit itt nyomok...:)
"Romantikus vagy és idealista."
Lehet.
"Erre mondják, talán majd egyszer kinövi."
Nem szeretném.
Romantikus vagy és idealista.
Erre mondják, talán majd egyszer kinövi.
Azzal vitatkoznék hogy nem érdemes. Én úgy gondolom, hogy érdemes ha mindkét fél abba a kategóriába tartozik, akik egy kapcsolatot ápolnának egy életen át.
Azzal egyet kell értenem hogy kevés ilyen ember van. Sajnos egyre kevesebb. Ezért csökken rohamosan azoknak a száma is, akik hisznek benne.
Amióta világ a világ, minden kapcsolatban - tisztelet a csekély kivételnek - mindig vot egy harmadik is.
Egy ember mellett élni egy életen át, lehet, de nem érdemes.
Jajj, bocsánat. Módosítok. A "nem menő" az nem volt helyes megfogalmazás. A mostani felfogás szerint "nem éli ki magát" az olyan ember. Fú, de utálom ezt a szöveget... Nagy hülyeség.
Azt hiszem most odébb tolom a biciklit, mert falatozás közben mindig eszembe jut egy újabb gondolat. :D
Szerintem ez nem így van. Nem mindenki csalja meg a párját.
Sokan - mint pl. te is - azért nem hiszik hogy léteznek még hűséges emberek, mert a mai világban szinte divat lett a megcsalás, és ha valakinek 1-2 partnere volt csak, az nem "menő". Pedig léteznek ilyen emberek. Hogy kevesen, az már más kérdés.
nem kell tudomásul venni, mindenkinek van választása :) és nem attól lesz valaki tisztességes, hogy nem derülnek ki a hazugságai
utálom az ilyen semmitmondó, buta "okosságokat" :)