Hozzuk vissza a kisegítő iskolákat? Pár gyerek teljesen tönkreteszi a fiam osztályát:( (beszélgetés)
Igen, de az iskola speciális hely. Ma két-három gyerek tönkre tudja tenni az egész osztály tanulását, ez sem épp ideális állapot.
Megoldást nem tudok, nem én kezelem a költségvetést sajnos.
Minden gyereknek joga lenne a szükségleteinek megfelelő bánásmódhoz, fejlesztéshez, oktatáshoz. Ez ma Magyarországon közel sem valósul meg. AZ átlagosak viszonylag szerencsések, mert az ő igényeikhez áll még talán a legközelebb a rendszer (bár egyre kevésbé). Aki kilóg az meg szinte törvényszerűen zavaró tényezővé válik.
Mindenkinek jó lenne ha megtanulna már gyerekként együttélni az átlagostól eltérőkkel. Annak is aki kilóg a sorból, mert ő ugyanúgy hasznos tagja kellene legyen a közösségnek, és annak is aki nem, mert neki is meg kellene tanulnia együtt élni azzal aki más mint ő. Pontosan azért torzul el annyira a társadalmunk, mert nem tudunk együttélni semmivel és senkivel ami nem olyan mint mi vagyunk. Az "egészségeseknek" vagy átlagosaknak ugyanúgy szüksége van az autista és mindenféle egyéb nem átlagos emberekre, mint nekik az épekre. Ezt kellene belátni és eszerint élni.
Nem erre gondoltam. De a "problémás" gyerekeknek sincs több joguk, mint másnak.
Igen, integrált oktatás kellene, megfelelő feltételekkel, de azok nincsenek meg sajnos. Átlagos osztályba betenni egy autista gyerket szerinted kinek jó? Szerintem se neki, se a többieknek.
Erre nem adnak pénzt, pedig fotosabb lenne, mint az "okostáblák"
....és igen jól írod.Az a jó gyerek manapság az iskolában,aki leül és csöndben van.
Én is tudok hasonló példát.Van egy kishúgom,amolyan kis kései ajándékként érkezett a családba.Versenyszerűen sportol,kézilabdázik,kapus.Már több kézilabdatornán megkapta a legjobb kapus címet.Most hatodikos,jó négyes átlag a tanulmányi eredménye.Még is kikezdi az osztályfőnöke,a kézilabdáról hallani sem akar.Állandóan piszkálja,megalázza.Már ott tart hugim,hogy nem akar iskolába menni.Nem érti miért kap bántást,hiszen kiváló sportoló,és jól is tanul.Igen is a tanárokban is van hiba!Tisztelet a kivételnek!
A nagylányom integrált oviba járt, nagyon jót tett neki. Szuper szakemberek voltak, egyénileg foglalkoztak mindenkivel, azóta is emlegeti, pedig most 19 éves.
De ahol ez nincs meg, ott senkinek nem jó a helyzet.
Az a baj, hogy pont az ilyen gyerekek nem kapják meg amire szükségük lenne. Nekik ugyanúgy joguk van arra hogy normál iskolában tanuljanak, de bizonyos területeken plusz fejlesztésre, támogatásra lenne szükségük. És ezt alig kapják meg. Pedig ha megkapnák sokkal többet ki lehetne hozni belőlük, mint az átlagos képességű gyerekekből...
Egészen friss történet: sógoromék 4-5-ös tanuló, semmi extra problémával nem küszködő gyerekét Pest megyei kisváros általános iskolájában azért szekírozza halálra a tanítónő, mert zeneiskolába jár, ami napköziidőben van. És ő "utálja ezt a sok zeneiskolást"... Pedig semmi extra, leckét pótolja otthon, nincs elmaradása, nem rossz, nem csinál semmit a suliban, ha kérdezik válaszol, ha nem elvan. Tök átlag gyerek, de még ennyi kilógást sem viselnek el, hogy hegedülni jár és emiatt kicsit túl van már a dó-ré-mi-n... Lassan már tényleg csak annak a gyereknek jó az iskola aki ha leteszik ott marad, nem kérdez, nem beszél, nem gondolkozik, csendben csinálja amit mondanak neki és kész.
Örülök, hogy nem mindenhol szrnak rá, nem is mondom, hogy mindenhol ilyenek.
Viszont nem lehet mindent ráfogni az otthoni körülményekre sem, mert ha már 8-ból csak 1 tanárnak sikerül, akkor azért valamit lehet azokkal a kölkökkel kezdeni. De egyre inkább azt látom, hogy meg sem próbálják.
Meg most akkor mi lesz? Kezelhetetlenek, akkor hagyjuk annyiban? Nem tudom mi lenne a jó megoldás őszintén szólva...
Saját tapasztalatbol mondom, hogy megoldja a jókor adott verés
Nem, nem minden tanár verte, de amikor szükség volt alkalmazta aki alkalmazta
Még ipari iskolában is nagyobb volt a fegyelem ha a rajztanár volt a felügyelő a fejes vonalzójával, mint a magyar tanárnő.
Hiába tiltakozol a testi fenyités ellen, a legtöbb/sok tanár ezt hiányolja.
Az első komment blogban leirtak esetén, mit megyaráznál "szép szóval" a lurkónak, aki erre leköp vagy bokánrúg?
Like :)
Sajnos így igaz, az átlagos gyereket szereti az iskola meg a tanítónénik... lesznek belőlük jó kis átlagos felnőttek, de a világot nem az átlagosok viszik előre.
Ráadásul amennyire én látom, már a középszerűek közül is csak a legközépszerűbbeknek elfogadható a rendszer, a legtöbb gyerek küszködik vagy így, vagy úgy az iskolában.
Az átlag alatti és az átlag feletti gyerekkel nem tud a rendszer mit kezdeni. Ha a gyermek középszerű, kiválóan érvényesül. Valamiért mégis a "gyógyóba" küldendőkből lesznek a sikeres emberek.
Sokszor csak nem tudják lekötni a gyerekeket, nem tudják kezelni, alkalmatlan kiégett pedagógusok vannak.
Én az "elvarázsolt" szülők táborához tartozom és nem vagyok hajlandó letörni a gyerekem lendületét, hogy beilljen a rendszerbe és ne zavarja az átlaggyerek és kedves szülője nyugalmát.
További ajánlott fórumok:
- Barátom telhetetlen és már tönkretesz ezzel!
- A szomszédom tönkreteszi az életemet!
- A féltékenység tönkreteszi az életem!
- Hogyan kellene helyesen reagálnom, ha a vendégünk tönkreteszi az új szőnyeget?
- Szerintetek tényleg fel lehet ragasztani a műkörmöt pillanatragasztóval? Mi lesz a saját körmömmel? Tönkreteszi?
- Nem vagyok irigy, de utálom kölcsönadni a személyes tárgyaimat...vagy elhagyják, vagy tönkreteszik ....