Hozzuk vissza a kisegítő iskolákat? Pár gyerek teljesen tönkreteszi a fiam osztályát:( (beszélgetés)
Azt gondolom hogy elbaltázták a gyereknevelést, az iskolai nevelést a nagy liberalizmussal, a gyerek jogaival és a gyereket tilos megütni.
Létezett anno a porosz iskolai nevelés, amiböl volt részem nekem is.
Voltak ott is "osztály erősei", de ha netán valamelyik diák rendetlenkedett elég volt az osztálybol kiküldeni, vagy az igazgatóhoz küldeni, intőt beirni stb.
Voltak akkor is nevelhetetlen diákok? Nem voltak!
Méghogy kisegítő iskola! Eltekintve a gyógypedagógia osztályoktol!
Akkor a tanár odavágott a vonalzóval, korábban pálcával és annyi.
A szülő meg nem rohant be megverni a tanárt
Miért is nem? Mert maga a társadalom volt olyan légkörű, hogy ez eszébe sem jutott volna, még ha a falujában "deviáns nemzetiségi" is volt.
Ma az orvost, mentőst is elverik, ellopják a felszerelést, de akár a rendőrnek is nekimennek.
Igazábol a szülőket kellene megnevelni.
Mindez kialakult 25 év alatt, és ez csak rosszabb lesz!
Erről a fegyelmezési eszközhiányról is írtak az origón, ez is érdekes:
És én egyetértek, a normál gyerekek fegyelmezéséhez elég lenne, ha érdekesebb módszerek és tananyagok lennének. A szülők elvarázsoltságával is egyetértek, sokan nem tanítják meg az alapvető viselkedésre a gyerekeiket:(
1. Nem az iskola rossz, hanem eloszor a gyerekanyag, illetve a szuloanyag, a csaladi hatter;
2. a pedagogus kezebol kivettek minden fegyelmezesi eszkozt;
3. a szulok is igencsak el vannak varazsolva;
4. a tanarok a sok eve elb* gyerekkel nem mernek lassan mit kezdeni.
Egyre rosszabb az általános iskolák színvonala nálunk is, még az olyan osztályokkal sem bírnak,ahol nincsenek "gyogyósok".
Én kapásból kitiltanám az összes elektronikai eszközt a iPodtól az okostelefonig, mert mással sem foglalkoznak.
Az, hogy a tanárok meg már szinte sz*rnak rá, majd lesz valami és mindent a középiskolákra hárítanak, egyszerűen felháborító.
Pl. unokahúgomat korrepetáltam angolból és ahogy elmondta, náluk mi folyik angol nyelvóra címén, legszívesebben bementem volna az iskolába elmondani annak a tanárnőnek, hogy akkor ezt hogy is kéne, hogy talán a gyerek később érettségizni is tudjon belőle.
Eddig kicsit szégyelltem, hogy legszívesebben a gyogyóba küldenék pár gyereket a fiam osztályából. Terrorizálják a többieket, a fiam is nem egyszer jött haza kék foltokkal. Az órákon alig tudnak valamit normálisan végig venni a rendetlenkedők miatt, egy csomót házinak adnak fel a tanárok. 3 ilyen kezelhetetlen gyerek van az osztályban, már gondolkodtam iskolaváltáson, de máshol se jobb a helyzet. Most viszont megnyugodtam, hogy nem én vagyok intoleráns, előítéletes, maguk a tanárok is így látják... Olvassátok el a cikket, érdemes...
Ti mit gondoltok erről?
További ajánlott fórumok:
- Barátom telhetetlen és már tönkretesz ezzel!
- A szomszédom tönkreteszi az életemet!
- A féltékenység tönkreteszi az életem!
- Hogyan kellene helyesen reagálnom, ha a vendégünk tönkreteszi az új szőnyeget?
- Szerintetek tényleg fel lehet ragasztani a műkörmöt pillanatragasztóval? Mi lesz a saját körmömmel? Tönkreteszi?
- Nem vagyok irigy, de utálom kölcsönadni a személyes tárgyaimat...vagy elhagyják, vagy tönkreteszik ....