Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Hordozható infraszauna fórum

Hordozható infraszauna (beszélgetés)

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
235. Ronin38 (válaszként erre: 227. - 94c02c5bb5)
2008. febr. 26. 16:04

Látod, engem szapulsz, pedig én nem fikáztam a Te szaunádat."ilyen ventillátoros valamit vesz, az csalódni fog,amiről lassan kiderül hogy infrának nem is jó" Most ki mond vélemény olyanról, amit nem is ismer???Ennek ellenére megkövetlek és leírom mindenki elött: AKI VENTILÁTOROS INFRÁT VESZ, AZ MIND HÜLYE !

Csak a másik jó.

Így megnyugszol?

2008. febr. 26. 15:57
Későn olvastam a hozzászólásokat,tiszta cikinek érzem,hogy az én kérdezősködésem miatt,lett ez a "civakodás"!Bocsi
2008. febr. 26. 15:45
Szóval ha nem megy a venti,akkor nem nagyon izzadunk,kellemes meleg van,de nem több.
232. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 230. - 5d9f6a8bf8)
2008. febr. 26. 14:51
Jó választás, ha az infraszaunát részesíted előnyben.
2008. febr. 26. 14:48
Valaki keresett MS 5800 ülő-szaunát. Minden okosság ár kivételével le van irva,még a vas a lábamban is. Üsd be a "google" keresőbe,jönnek zépen.
230. 5d9f6a8bf8 (válaszként erre: 229. - 94c02c5bb5)
2008. febr. 26. 14:46
A "SILYX" KFT-nél iratkoztam fel,13-ik vagyok. Azóta má lett volna,de pár nap állitólag. Nem ventis !
229. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 228. - 5d9f6a8bf8)
2008. febr. 26. 14:31

A kérdés az, hogy Te mit szeretnél? Infraszaunát vagy egy ventillátoros lábégetős valamit.

És melyiket várod két hónapja? Mert a hordozható infraszaunát lehet kapni.

2008. febr. 26. 14:29
Elveszitek a kedvem ,mikor várjuk két hónapja lassan . Személyesen kell rájönni,nem vitázni. Van egy barátom,ő nem ŰL "KLIMÁS" kocsiba. Persze,mert az övébe nincs. Ez is ilyen.
227. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 226. - Sarkanylany)
2008. febr. 26. 13:52
Na végre, valaki akinek köze van mindkettőhöz. Pontosan úgy van, ahogy leírtad. Az infraszauna erről szól és nem ventillátorról. Meg a nagyon-nagyon szaunás melegről. Aki nem bírja a sima szaunát és ilyen ventillátoros valamit vesz, az csalódni fog, mert úgy jár mint te korábban. Azoknak ajánljuk az infraszaunát. És nem ezt a kombi valamit, amiről lassan kiderül hogy infrának nem is jó.
2008. febr. 26. 13:40

NA lányok, fiúk közbeszólok!

Én mind a kettőt használtam már!

A venti nélkülit használtam előszőr egy barátnőmnél, de akkor az még 150 eFT volt. Akkor nem tudtam megvenni. És most, hogy volt egy kis lovettám és ajándékügy, ezért vettem. Akkor nem tudtam mi az a ventillátoros, de már akkor furcsáltam. Csak a Watt miatt döntöttem ez mellett. Elismerem, hogy az is gond lehetett, hogy az enyém hibás volt?! Bár az eladó amit vissza vittem, már ki is tette eladásra, semmi fertőtlenítés, stb... :OO

Így kezdtem kutatni, hogy hol és ki árul még infrát.

És ahogy nakedbike mondja: infra szaunához nem a meleg kell, de ennek ellenére, hogy TÓTHANYUKAnak is válaszoljak: a ventillátor nélküliben is meleg érzeted, sőt meleg van.

Nekem a bajom a ventissel az volt, hogy nem volt meleg csak a ventivel, de az meg túlságosan égette a lábam, a térdem majd szét égett, stb. A simában ilyen gond nincs.

225. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 223. - Ronin38)
2008. febr. 26. 13:08
Kértelek, már hogy ne zaklass privátban. Ha mondanivalód van akkor tedd meg itt.
224. Prügi
2008. febr. 26. 13:06

Jöttem tapasztalatokat olvasni, és mire a végére érek, azt kell látnom, hogy ilyen témában is van min civakodni?! :-o

Szerintem Ronin is csak segíteni akart, engem pl. nem zavart össze. Köszönöm a tapasztalatokat mindenkinek, úgy érzem okosabb lettem szauna-ügyben.

223. Ronin38
2008. febr. 26. 13:02
ÁMEN !
222. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 220. - Ronin38)
2008. febr. 26. 12:42
Csak azt éred el, hogy lassan nincs is kedve senkinek beírni, mert már csak arról szól, hogy Te milyen okos vagy mindkettőben. Inkább térjünk vissza a topic alapgondolatához.
2008. febr. 26. 12:41

Ha megnézed, ezt a témát én írtam ki. Az infra hatásáról szólt eredetileg és erről az univerzálisan használható módjáról.

Ez nem rólam vagy Rólad szól, hanem arról hogy másoknak segítsünk a tapasztalatainkkal. El vitted őket teljesen rossz irányba, már azt sem tudják hogy mit akarnak. Ne felejtsd el hogy itt az alaptéma a hordozható infraszauna, úgyhogy inkább hagyd ezt a finn szauna dolgot, aki akar az olyat vesz. Mert már ugye azt is kapni. Engem nem zavar, hogy itt osztod a tanácsaidat, de semmi köze a fa kabinos infrának ehhez a termékhez. Ja és ha hiszed ha nem más is ismeri a szaunázás rejtelmeit. Te a tiedet mutasd be, na a másikat, ami nincs is. Én is csak arról beszélek. Kicsit túlmagyarázod a dolgokat. Nem kell, elmondtál mindent, szerintem túl sokat is.

220. Ronin38 (válaszként erre: 219. - 94c02c5bb5)
2008. febr. 26. 12:13

Kezd elmérgesedni a dolog, pedig csak segíteni szerettem volna annak, aki kérdezett./Kicsit olyanná vált a helyzet, mint oviban, hogy: bibibi, az enyém jobb./Fa kabinos infra szaunában sokszor ültem már, mint Finn szaunában,hőlégkamrában és kamillás gőzben is.Erre van rálátásom, tapasztalatom.A hordozható infrakabinokból csak a ventilátorosat ismerem,bár volt tudomásom a másik típusról, mert Sárkánylánnyal átbeszéltük, én mégis ezt választottam.Nem bántam meg, mint ezek szerint Te sem a tiédet, vagyis kimondhatjuk, hogy MIND A KETTŐ JÓ !

Itt nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy tóthanyuka már vett egyet és az volt a dilemmája, hogy kicserélje-e? Ebben szerettem volna Neki segíteni, de ha ez zavar, akkor majd priviben teszem.

AZ PEDIG TÉNY, hogy az infra szaunákban kevesebb a hőmérséklet, mint a Finn szaunákban, erről kár is vitatkozni.Az is tény, hogy az infrát nem ajánlják 30-40- percnél tovább, mert egészségtelen.Ennek ellenére a tiedben 60 percig lehet állítani, az egyémben 20 percig.Lehet, hogy ez egy biztonsági megoldás nálam, ha netán elaludnál benne.

Ha megzavartalak, akkor bocsi, de "elvileg" elég sokat tudok a szaunázásról, persze a Tiedben még nem ültem és ahogyan látom, nem is fogok.Részemről a vita lezárva,ha van még valakinek kérdése, akkor priviben megtalál.Jó szaunást mindenkinek.

219. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 218. - Ronin38)
2008. febr. 26. 11:55
Ha nem ismered a sima infrát, akkor miért írsz "elvileg" dolgokat róla. Csak arról írj véleményt, amilyen Neked van. Így megzavarod azokat akik még nem tudják, hogy mit csináljanak. Miután nem tudod hogy mennyi bennt a hőfok, ezért ne írd le hogy alacsonyabb hőfokra fűti fel, mint a ventillátoros. Én tudom, hogy 60 fokig lehet fűteni. De ami Neked van, az hány fokos lesz? Ezt még mindig nem tudjuk. Egy szónak is száz a vége, akinek infra kabinra van szüksége, az vegyen sztem, infrakabint. Én tökéletesen elégedett vagyok, összefoglalva: meleg van benne, nem hideg mint ahogy írta Ronin38, pedig nem is próbálta, izzadsz mint egy 42 fokos, nyári napon, követheted és állíthatod a hőfokot és nem fokozatok vannak 5-ig, hanem hőmérséklet, és 60 percig állíthatod és nem 20 percig. Úgy látom, kicsit összezavarják azokat, akiknek még semmilyen sincs.
218. Ronin38
2008. febr. 26. 11:25

Én nem mondtam, hogy a sima infra nem fűt ennyire.Nem is láttam és nem is próbáltam olyat.Azért mondtam el mindent a ventisről, mert az van, azt használom és arról vannak tapasztalataim.Elvileg, de hangsúlyozom elvileg az infra kabin alacsonyabb hőfokra fűti fel a kabint.De csak a kabint, mert az infra sugarak a bőrön belül fejtik ki a hatásukat.Ugyan úgy lehet benne izzadni, csak lehet, hogy a hőérzet más benne.Vagyis úgy is lehet izzadni, hogy egyébként "hidegnek" érzed a benti levegőt./ persze nem hideg, csak nem a megszokott szauna meleg /A ventis, ha akarod adja ezt az illúziót, vagyis ha akarod, nagyon meleget is tudsz a kabinban csinálni, mikozben az infra ugyanúgy dolgozik.A kezelője egy kis zsebben van a kéznyílásnál, vagyis használat közben tudod a programokat állítani illetve változtatni, akár percenként.Vagyis nem kell kiszállni belőle.nakedbike- az a baj, hogy nem tudunk csak úgy kipróbálni egy infrát, csak ha megvesszük.

/tóthanyuka- ez az a meleg, ami nekem is hiányzik pszichésen a fa infrákban /

217. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 214. - Ronin38)
2008. febr. 26. 08:19
Köszi, megnéztem. Nem értem, honnan gondoljátok hogy a "sima" infra nem fűt ennyire. Amire ülök törölköző, abból 30 perc után csavarni lehet a vizet. Nagyon egyenletesen melegít, 50 fokon ülök benne és az mindenhol meleg. Itt azt sem tudom, hogy milyen hőfokon megy ez a változat. És 20 perc után ha még maradnál ki kell jönni és újra beállítani? Nekem eléggé macerásnak tűnik. Ha megfogadtok egy jó tanácsot, próbáljátok ki a normál infrát, nem fogtok benne csalódni és nem kell ilyen ventillátorokkal hókusz-pókuszni.
216. tóthanyuka (válaszként erre: 213. - Ronin38)
2008. febr. 26. 07:48
Szóval,mindent úgy csináltam ahogy mondtad,de a venti egy idő után bekapcsolt.Ha nem ment,izzadtam ugyan,de nekem ennél több kell,bekapcsoltam.Lehet,hogy pszichésen hatott,de nekem jobb volt a meleg.Amikor lejárt az idő,úgy éreztem bírnám tovább is.Ha a sima,ventis nélküli nem fűti ennyire fel a "kasznit"(ahogy Te írtad),akkor maradok ennél.Jelzem,olyan vagyok mint a Shrekben a szamár:fogytam már,fogytam már?(torna diéta is van)
215. Ronin38
2008. febr. 26. 07:19

Az oldal címe lemaradt:

[link]

214. Ronin38 (válaszként erre: 207. - 94c02c5bb5)
2008. febr. 26. 07:19
Ezen az oldalon jobb oldalt mutatnak be egy "ventilátoros" infraszaunát.Valahol közép tájon látni egy rajzot, ahol látszik a szék alatt a pici kerámia fűtőtest.A kezelő felületén tudod ki be kapcsolni az infrát illetve a fűtőtestet.1-5-ig tudod a fokozatokat állítani és a perceket 20 percig.
213. Ronin38
2008. febr. 25. 20:50

Ez jobb, mint egy horrorfilm.Nekem rajzolatok sincsenek és a térdeimmel sem volt gond.Értelemszerűen kicsit terpeszben kell ülni, hogy ne a lábadra menjen a meleg.Próbáld ki, hogy 10 percre előfűtöd ventivel és infrával 5-ön, aztán beülsz és csak infra 5-ön 20 perc.Ha izzadsz, mint a vöcsök, akkor jó.Ha nem , akkor vidd vissza.Vagy kérj meg valakit innen, hogy megnézhesd valakinél péntekig a másikat.Megengedné valaki?

Amúgy ez azért ventilátoros, mert az is van ráírva, hogy hordozható száraz szauna "messze ható" infra sugarakkal./ bocs a fordításért /

Vagyis ez egy kombi készülék.Sima szaunát is tud és infrát is.Aki csak infrát akar venni, vagy gőzöset, vagy kenyérpirítót, az ne ilyet vegyen.Kicsit túl bonyolítjátok a dolgot.Ez egy viszonylag olcsó készülék, ami használható ugyan, de vannak korlátai.Megjegyzem voltam már olyan fa infra szaunában is, ahonnan fél óra után úgy jöttem ki, hogy egy picit sem izzadtam.Ebben rendesen izzadok. edo30-azért éreztél a térdednél meleget, mert a venti onnan fűt és azért nem éreztél fent, mert az infra nem fűt.

212. edo30
2008. febr. 25. 20:32
A 109-ben írtam anno. Engem nem melegített át, ha meg fűtött, majd kigyulladtam! A ventillátor nélküli meleg ideálisabb lesz - remélem!
211. tóthanyuka (válaszként erre: 209. - Edo30)
2008. febr. 25. 19:02
Most már el vagyok teljesen bizonytalanodva!Te miért vitted vissza?
210. edo30 (válaszként erre: 208. - Tóthanyuka)
2008. febr. 25. 18:56

Vörös kanyargós rajzolatok nekem is voltak a lábamon, főleg a térdeimnél, ahol közel van a csont a felszínhez- vacak érzés volt, mert bár a térdeim majd kigyulladtak, máshol nem érzetem ilyen intenzitással a meleget.

Ne aggódj a rajzolatok miatt, nekem mindig is voltak, ha szaunáztam és semmi bajom. Esetleg próbálj meg több vizet inni szauna előtt, nekem úgy kevésbe jöttek ki.

209. edo30 (válaszként erre: 207. - 94c02c5bb5)
2008. febr. 25. 18:51

A ventillátor egy 'kerámia fűtőtest' a leírás szerint - valójában kb 15 cm magas fűtőtest, ami nyomja a meleget és a szék alá kell elhelyezni (fel van festve a helye az alsó polifoamra).

Ha jól emlékszem (mert én is visszavittem a ventillátorost)be kellett állítnani a hőmérsékletet 5 fokozatban, és az időt 5 perces intervallumokban max 20 percre.

2008. febr. 25. 17:26
Lehetséges,hogy kinevettek,de én a gyerekeket nagyon féltem,így 5percre engedtem be őket.Így is élvezték.Én 15 percre mentem be 3-as fokozaton,de Apa kivülről,elkezdett sütögetni(5-ösre rakta)egy kicsit éreztem a hőt a lábamnál,utána meg pár percig vörös kanyargós rajzolatok voltak a lábamon(jól állt de izgultam,hogy mi ez),Attól félek csak,hogy nem melegít rendesen a sima.Mi szeretjük a meleget,de nagyon-nagyon kezdők vagyunk,így azt sem tudom mi a jó.
207. 94c02c5bb5 (válaszként erre: 206. - Ronin38)
2008. febr. 25. 16:32
hát én még erről a ventillátoros változatról sehol sem hallottam, de el sem tudom képzelni, hogy az infrához hogy jön hozzá egy ventillátor. Valaki leírná nekem? És milyen a kezelőfelülete a távirányítónak, ugyanúgy állítható fokonként a hőmérséklet és az idő is percenként? Még jó hogy a sima szaunába nincs ventillátor, mert hőgutát kapnék. Ja és hova van belerakva mert az a kabin elég kicsi ahhoz hogy még feállítsd benne a ventillátort is. Az speciális vagy normál asztali ventillátor? Vagy hol van benne? Valaki lefényképezhetné és berakhatná a képeihez hogy el bírjuk gondolni hogy milyen ez a változat.
206. Ronin38 (válaszként erre: 205. - Tóthanyuka)
2008. febr. 25. 15:25

Mindenki a "maga szerencséjének a pogácsa", ahogy anno mondta Boborján

Én is hezitáltam, hogy mit tegyek, aztán úgy gondoltam, hogy ha ez működik, tudom használni,izzadok meg stb........, akkor miért kockáztatnám, hogy a másik esetleg nem tetszik annyira és akkor a két szék közt a pad alá kerülök.

Neked kell dönteni, vagy a családnak együtt.Gondold ki, hogy mit vártál egy ilyen készüléktől és azt mennyire kaptad meg.Ha kételyeid vannak, vidd vissza.Ha minden olyan, amilyenre számítottál, akkor tartsd meg.

Összességében szerintem túl nagy különbség nem lehet a két gép között.Méretre, watt számra is hasonló.Ahogy olvasom, mind a kettőben izzadnak a kuncsaftok.Ha a listán a 30 -on belül vagy, akkor megondolandó a kedvezőbb ár miatt kicserélni.Péntekig pedig használd naponta.

Azt azért leírhatnád, hogy milyen időkkel és programokkal használtátok és mennyi idő után és mennyire izzadtatok benne?

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook