Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


2014. dec. 29. 05:37
Én + még mindig a kevert kakaóssal kísérletezek . Fini volt ez az utolsó adag is , pillanatok alatt el is fogyott 1 tepsivel .
55755. kleeri
2014. dec. 28. 21:45

ma nagyot spóroltam,

még a karácsonyi töltött káposzta és a mákos guba volt az ebéd,

gubatésztát sütöttem még karácsony előtt, ma az utolsó rudakat vágtam fel

55754. Anyagi (válaszként erre: 55753. - Marlenka70)
2014. dec. 28. 21:15

Ne is mond! Imád-nám a káposztát!!!


Elkészült a kacsazsíros pogi! Kicsit zsírosabb, mint akartam, de nagyon jó ízű. Viszont a zsír miatt csak kettőt mertem megenni, mert nem szeretném újra meglátogatni az ügyeletet éjszaka.

55753. marlenka70 (válaszként erre: 55752. - Anyagi)
2014. dec. 28. 18:15

Jobbulást kívánok!

Én kétfélét is főztem: Szabolcsit (mi csak így hívjuk) ami patadicsomos és édes káposztába van töltve most kelkáposztába töltöttem, ezenkívül székelykáposztát is .

55752. Anyagi (válaszként erre: 55751. - Marlenka70)
2014. dec. 28. 18:12

Nálunk nem is volt káposzta... :((

Tudod, az epém.

55751. marlenka70 (válaszként erre: 55750. - Anyagi)
2014. dec. 28. 18:07
Igen élesztős de a maradék krumli püré is bele került. A családnak már káposzta mérgezése van, így a káposzta a fagyasztóba került.
55750. Anyagi (válaszként erre: 55746. - Marlenka70)
2014. dec. 28. 17:52

Olyan kelesztett lángos?

Jó étvágyat hozzá! :)

55749. Anyagi (válaszként erre: 55738. - Mmacus)
2014. dec. 28. 17:50
Ritkán használom, de jó ha van itthon!!! :)
55748. Anyagi (válaszként erre: 55737. - Guruljka)
2014. dec. 28. 17:49
Mi is nagyon szeretjük a sárgaborsót! :)
55747. Anyagi (válaszként erre: 55735. - Lúdanyó)
2014. dec. 28. 17:47

Nálunk parasztreggeli volt ebédre.


2 kanálnyi kacsazsírban megsütöttem a krumplit, aztán kiszedtem a zsiradékból és a helyére tettem a felszeletelt hagymát megdinsztelni, utána néhány karika kolbász és virsli, 2 szem paprika és paradicsom került még bele. Végül vissza a krumpli és rá a felvert tojás.

55746. marlenka70 (válaszként erre: 55745. - Anyagi)
2014. dec. 28. 17:45
Most sütöttem ki a krumplis lángost :-)
55745. Anyagi
2014. dec. 28. 17:42
Most kel a kacsazsíros pogácsám! :)
55744. marlenka70 (válaszként erre: 55743. - Anyagi)
2014. dec. 28. 17:42
Köszönöm a választ!
55743. Anyagi (válaszként erre: 55741. - Marlenka70)
2014. dec. 28. 17:41
Igen, ha a tetején már látszik a penész, akkor a többi részt is átszőtte a gombafonal. Jobb, ha kidobod. :(
55742. Anyagi
2014. dec. 28. 17:39

Tejfölös csodasüti

• Tésztához

40 dkg liszt

1 tojás

25 dkg Rama

1 kávéskanál szódabikarbóna

10 dkg cukor

2 evőkanál kakaó

1 evőkanál tejföl

• Krémhez

1/2 tej

20 dkg cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

1 csomag vaníliás cukor

1 nagy és 1 kis doboz tejföl

________________________________________

Elkészítés

1.Először is a tejben megfőzzük a pudingport sűrűre a kétféle cukorral és hűlni hagyjuk, majd ha kihűt, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük és ezt tesszük rá az első tésztalapra.

2.A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két felé vesszük. Az egyiket tepsibe kinyújtjuk, amit előtte kikentünk Ramával és kiliszteztünk.

3.Erre tesszük a krémet, rá a másik kinyújtott tésztalapot és megsütjük kb 40 perc alatt 180 fokon.

4.Ha megsült porcukorral megszórjuk. Nagyon fincsi.

55741. marlenka70
2014. dec. 28. 14:57
Szeretném megkérdezni tőletek: Ha a befőtt tetején mikor felbontottam volt egy kis penész darab azt ugye ki kell dobni? Én raktam el, de ilyet a többi üvegnél nem tapasztaltam szerencsére.
55740. mmacus (válaszként erre: 55739. - Guruljka)
2014. dec. 28. 14:57
Én is szoktam itthon tartani, de egy ideig nem láttam a boltokban.
55739. Guruljka (válaszként erre: 55738. - Mmacus)
2014. dec. 28. 14:55

Köszönöm!


Remélem, kapható lesz másutt is. Szerettem, ha van itthon. :D

55738. mmacus
2014. dec. 28. 14:49
Régebben többen kérdeztétek, kapható-e még a füstölt hús ízű kocka. Ma láttam a tescoban, volt m.ggi 250 Ft körül a 6 db-os, k.orr kb 100 Ft-tal drágábban.
55737. Guruljka
2014. dec. 28. 14:38

Az akciósan vett füstölt csülök (még ha gyorspácos is), jókora darab volt.


Sárgaborsó krémlevesfélét csináltam (a sárgaborsó áztatás nélkül is pempővé főtt úgy egy óra alatt, apróra darabolt krumplit főztem még bele és kivételesen berántottam, füstölt szalonnával), apróra kockázott főtt csülköt forraltam még bele.


A gyereket nem kellett kínálgatni, pedig ugye kapásból "kösz, de nem" kategória a sárgaborsó.:D


Mostanában rájött, hogy a sűrű levest szereti. :D


(Nemcsak a sárgaborsó, a lencse is gyorsan megfő, s a bab is gyorsabban kész. Forró sós vízbe teszem főni. Most direkt néztem, mennyi idő... )

55736. alidamolnar (válaszként erre: 55735. - Lúdanyó)
2014. dec. 28. 13:53

Nálunk is sült hurka volt ma:) (Kislánynak párolt brokkoli).

Máskor meg van, hogy a hétköznapi ebéd simán elmegy vasárnapinak:)

55735. lúdanyó
2014. dec. 28. 13:13
Ma a sporolás jegyében ajándékba kapott hurkát , tört kruplival ettünk. Nem éppen vasárnapi kaja de ez van ezt kel szereteni..:)
55734. Anyagi
2014. dec. 27. 17:34

Görög sült bab, nyár a télben


Hozzávalók:


2 bögre száraz tarkabab


1 nagy lila hagyma


½ szárzeller


½ üveg aszalt paradicsom


1 hámozott koktélparadicsom konzerv


2 ek paradicsom paszta


2 nagy sárgarépa


3 nagy csokor petrezselyem


babérlevél, só, bors, cukor


olivaolaj


bab főzőlé


A tetejére petrezselyem, kapor, és fetasajt


A babot egy délutáni áztatás után sós vízben puhára főztem3 babérlevéllel. Az öntöttvas kerámia edényemben a hagymát apróra vágtam, és megfonnyasztottam, aztán hozzáadtam a szeletelt zeller szárat, és a karikára vágott répát, végül a csíkokra vágott aszalt paradicsomot. Ráöntöttem a paradicsom konzervet, és a paradicsom pasztát is hozzákevertem, végül szűrőlapáttal rászedtem a babot. Tettem hozzá pár kanálnyit a bab levéből, és ízesítettem sóval borssal egy kávéskanálnyi cukorral, meg az apróra vágott 2 csokor petrezselyemmel. Összeforraltam, majd rátettem az edény tetejét, és 160C-os sütőbe tettem kb 1 órára.



A tálaláskor meg kell szórni fetasajttal, de nem ennyivel mint a képen, hanem sokkal többel, (csak gondoltam a fotó többet mutatna a lényegből így) és friss petrezselyemmel, meg kaporral, vagy opcionálisan valamelyikkel.


Szerintem hasonló kedvencünk lesz mint a lecsó.


A recept erről az oldalról való:

[link]

55733. Briell14 (válaszként erre: 55732. - Anyagi)
2014. dec. 27. 11:17
Megnéztem. Ötletes. :)
55732. Anyagi
2014. dec. 27. 10:39

Érdemes megnézni!!!!


Házi füstölt sajt:


[link]

55731. Anyagi (válaszként erre: 55729. - Guruljka)
2014. dec. 26. 20:11

Jól hangzik!

Ha elkészült, várjuk a beszámolót! :)

55730. Guruljka
2014. dec. 26. 20:02
A fehér borsot nem hagynám el...
55729. Guruljka (válaszként erre: 55725. - Anyagi)
2014. dec. 26. 20:00

Amennyire emlékszem, a datolya magját muszáj kiszedni.

Még az is lehet, hogy a gyümölcshúst felaprítom. (szerintem a brie-vel harmonizál.) Úgyhogy az ELMÉLET: jól kiklopfolt karajszeleteken brie szeletek, aprított datolyával,majd mindez göngyöl és paníroz.

55728. Anyagi
2014. dec. 26. 19:46

Holnapra csont/húsleves lesz a karácsonyi cs.combfilé csontjaiból.

Utána - nem tudom... Hogy illene hozzá egy csusza???

55727. Anyagi (válaszként erre: 55726. - Anyagi)
2014. dec. 26. 19:44

No, ez már nem a nem számít! :(

Tehát datolya!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook