Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


49767. Briell14 (válaszként erre: 49766. - Mmacus)
2014. márc. 24. 21:28
Nekem tavaly nyáron több is leszakadt a lábamról. Később már vittem magammal pillanatragasztót. :DDD
49766. mmacus (válaszként erre: 49758. - Briell14)
2014. márc. 24. 20:13
Van bent olyan papucsom, amiben -ha muszáj- haza tudok jönni, sőt, egy körömcipőm is van bent tartalékban:) De 99,9%-ban úgyis kocsival jövök haza, meg nem is szakadt még el szandálom:)
49765. Guruljka (válaszként erre: 49764. - Anyagi)
2014. márc. 24. 19:48
Ki-mi "ő", Ági? :-D
49764. Anyagi
2014. márc. 24. 19:46
ő
49763. Guruljka (válaszként erre: 49762. - Briell14)
2014. márc. 24. 19:30

Igen, de ezt egészen simán vettem, a csomagolásán is éppen csak szerepelt hogy kompressziós.

Nem emlékszem a csomagolásra, de a Coop-ban volt a többi harisnya közt. Azért is lepődtem meg.

49762. Briell14 (válaszként erre: 49760. - Guruljka)
2014. márc. 24. 19:27
Igen, tudom...vannak ilyen harisnyák direkt gyógyászati céllal. :)
49761. Guruljka (válaszként erre: 49759. - 99279bb06f)
2014. márc. 24. 19:19
Húúú...nem tudom, de a kép előttem van! :-D
49760. Guruljka (válaszként erre: 49755. - Briell14)
2014. márc. 24. 19:18

Én ritkán hordok harisnyát, csak ha muszáj.

Mármint, szoknyát/ruhát is ritkán.

Akkor is a Coop boltban kaphatóak közül választok, és szín alapján.


Tavaly viszont véletlenül vettem nadrághoz való térdig érő harisnyát, és az kicsit kompressziós. Meglepően sokat számított, hogy picit tartja az alsó lábszárat, az ereket.

49759. 99279bb06f (válaszként erre: 49753. - Guruljka)
2014. márc. 24. 18:51
:D Melyik filmben volt, hogy a hűtőszekrény dugig volt új harisnyákkal (más nem is volt benne)? :D
49758. Briell14 (válaszként erre: 49757. - Mmacus)
2014. márc. 24. 18:50

:DDD Előrelátás!

És mi van, ha a szandál szakad el? Nekem sikerült néhányat leamortizálni a nyáron. :)

49757. mmacus (válaszként erre: 49755. - Briell14)
2014. márc. 24. 18:48
Nekem is mindig van a táskámban és az íróasztalfiókomban is :)
49756. 0e40d7eb14
2014. márc. 24. 18:46

spórolás 2.:

[link]

49755. Briell14 (válaszként erre: 49754. - Mmacus)
2014. márc. 24. 18:39

Én még azt sem merném kijelenteni, hogy a drágább harisnyák annyira tartósak. :)

Szezonban mindig viszek egyet pluszban a táskámban, mert elég ciki, ha kiszakad nap közben. :)

49754. mmacus (válaszként erre: 49753. - Guruljka)
2014. márc. 24. 17:45
Én mindig így szoktam a harisnyákat, este, amíg fürdök, beáztatom egy kis folyékony szappanos vízbe, átmosom, reggelre megszárad. Hogy nagyon tartósak, azt nem merném kijelenteni, de nem egyszer használatosak. Inkább nem kínai boltban, hanem "jobb" helyen veszem, mert ebből is -mint sok mindenből- az olcsó a drágább.
49753. Guruljka
2014. márc. 24. 17:29

Más téma, eszembe jutott. Régen sem mindenki ismerte ezt a trükköt.


Új (nejlon)harisnyát előbb kis langyos vízben kimosok, szappannal!!! Jól kiöblítem, megszárítom. Csak ezután veszem fel először.

Máskor is így mosom ki.


Tartósabb marad, nehezebben szakad ki.


A fehérneműket egyébként is érdemes az izzadságtól, netalán vértől hideg vízzel és szappannal megtisztítani, utána még lehet gépbe tenni. A piszkos zokni is ide tartozik.

Minden testnedvünk tartalmaz valamennyi fehérjét, az pedig köztudottan 42 fokon alvad, ezért a meleg vizes mosás hatására inkább még jobban a rostok közé ragadnak a foltok.

2014. márc. 24. 17:12
Nagyon fini a pulykamáj is , szép nagy darabok .
49751. alidamolnar (válaszként erre: 49746. - Guruljka)
2014. márc. 24. 16:14
Májkrémet én is ez alapján a recept alapján készítem, mármint az első recept szerint (csak csirkemájból pulyka helyett).
49750. mmacus (válaszként erre: 49749. - Guruljka)
2014. márc. 24. 15:23
Én néha veszek sertésmájat, de csak resztelt májat készítek belőle, jó hagymásan, majorannásan. Csirkemájat pedig rántani szoktam, vagy lecsósan készítem el. Májkrémet nem csináltam még.
49749. Guruljka
2014. márc. 24. 15:21

én még a konyakot is... :-D


Mondjuk ha májat eszem nagy ritkán, az csirkemáj. Úgyhogy nem vagyok otthon a témában igazán. :-D Csak keresgélni segítettem.

49748. mmacus (válaszként erre: 49747. - 99279bb06f)
2014. márc. 24. 15:00
Én a szarvasgombát és a libamájat kihagynám belőle:)
49747. 99279bb06f (válaszként erre: 49746. - Guruljka)
2014. márc. 24. 14:55

Köszi! Meg is találtam. Nem is értem, hogy miért nem a szarvasgomba maradt meg az emlékezetemben? :D


Tegyél fel vizet, dobj bele babérlevelet, és főzd meg a sertésmájat. Hagyd kihűlni, majd daráld le. A szarvasgombát és a libamájat kockázd fel, és ízlés szerint ízesítsd. A vajat dobd egy serpenyőbe, és a libamájat, valamint a gombát pirítsd meg rajta. A ledarált sertésmájat turmixold össze a besamellel, a konyakkal, a tejszínnel, a tojással és a bazsalikommal. Keverd bele a libamájat és a gombát, majd öntsd őzgerincformába, és süsd meg. Hidegen tálald.

49746. Guruljka (válaszként erre: 49745. - 99279bb06f)
2014. márc. 24. 14:49

Zulu, inkább májpástétom néven keresd!


Például:

[link]

49745. 99279bb06f
2014. márc. 24. 14:45

Sziasztok!

Májkrémet szeretnék csinálni. Most keresgélek, hátha fent van a neten. Annyira emlékszem, hogy meg kell főzni a májat, ledarálni, fűszerezni - aztán egy formába tenni és gőzben készre főzni.

Ismeri valaki esetleg?

49744. mmacus (válaszként erre: 49743. - Guruljka)
2014. márc. 24. 14:42
Na igen, a Nagyapa nem akart rosszat biztosan.
49743. Guruljka (válaszként erre: 49742. - Mmacus)
2014. márc. 24. 14:21
A családi történtetek szerint volt egy időszak, amikor Nagyapám távol dolgozott a családtól, két hetente ment haza. És bizony volt, hogy a két gyereknek egy csomó édességet vitt, holott Nagymama már kicentizett pénzügyi tervekkel várta... Állítólag volt, hogy alig maradt a pénzből némi apró. Volt némi szesz is a dologban, azaz Nagyapában...
49742. mmacus (válaszként erre: 49741. - Lúdanyó)
2014. márc. 24. 14:17
:) És olyat, hogy a fizetését csokiboltban elcsokizta? Mert én még olyat sem.
49741. lúdanyó (válaszként erre: 49734. - Da54621ded)
2014. márc. 24. 14:13
hát valóban... de még olyat nem láttem, h egy tábla csoki után félholtra verte volna azurát az asszon..:)
49740. mmacus (válaszként erre: 49738. - Guruljka)
2014. márc. 24. 14:12
Ez tetszik, a bolti réteslapokat nem szeretem. Kipróbálom majd.
49739. lúdanyó (válaszként erre: 49726. - 0e40d7eb14)
2014. márc. 24. 14:11
nagyon jóóóóóóóók....)))
49738. Guruljka (válaszként erre: 49736. - Mmacus)
2014. márc. 24. 14:10

Azt az éjszaka sem értettem én sem, nem értem még most sem. Csak próbáltam illendőségből válaszolni.


Hó vége:

Tegnap kipróbáltam végre a nyújtófás rétest. Még gyorsabb, mint amilyennek saccoltam a recept alapján, és egy gyors megoldás szükség esetén.

Nálam ez a "szükség" a süti-ehetnék volt, picike adagot sütöttem belőle csak. Meg is ettem, történetesen túrótöltelékkel.


Nyújtófás rétes

Műsor: Édes nagyik

Hozzávalók

6 fő

25 dkg liszt

3 dkg zsír

1 egész tojás

2 evőkanál ecet

egy csipet só

10 dkg liszt és 10 dkg zsír keveréke

morzsa

ízlés szerint töltelék

A 25 dkg liszthez hozzáadjuk a zsírt, a tojást, az ecetet, az egy csipet sót, és langyos víz hozzáadásával tésztává gyúrjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük a zsír és liszt keverékével. Feltekerés után 15 percet állni hagyjuk, majd 4 felé vágva nyújtjuk. Az újból kinyújtott tészta közepét egy sávban megszórjuk morzsával; ide kerül majd a töltelék. A gyümölcsös töltelékbe is érdemes kevés morzsát tenni, hogy ne áztassa el a tésztát. Miután a töltelék a tésztára került, ráhajtjuk a tészta két oldalát, és a rúd végeit összetapasztjuk. Sütés előtt tojással megkenjük. Végül aranybarnára sütjük.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook