Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Igen, de ezt egészen simán vettem, a csomagolásán is éppen csak szerepelt hogy kompressziós.
Nem emlékszem a csomagolásra, de a Coop-ban volt a többi harisnya közt. Azért is lepődtem meg.
Én ritkán hordok harisnyát, csak ha muszáj.
Mármint, szoknyát/ruhát is ritkán.
Akkor is a Coop boltban kaphatóak közül választok, és szín alapján.
Tavaly viszont véletlenül vettem nadrághoz való térdig érő harisnyát, és az kicsit kompressziós. Meglepően sokat számított, hogy picit tartja az alsó lábszárat, az ereket.
:DDD Előrelátás!
És mi van, ha a szandál szakad el? Nekem sikerült néhányat leamortizálni a nyáron. :)
spórolás 2.:
Én még azt sem merném kijelenteni, hogy a drágább harisnyák annyira tartósak. :)
Szezonban mindig viszek egyet pluszban a táskámban, mert elég ciki, ha kiszakad nap közben. :)
Más téma, eszembe jutott. Régen sem mindenki ismerte ezt a trükköt.
Új (nejlon)harisnyát előbb kis langyos vízben kimosok, szappannal!!! Jól kiöblítem, megszárítom. Csak ezután veszem fel először.
Máskor is így mosom ki.
Tartósabb marad, nehezebben szakad ki.
A fehérneműket egyébként is érdemes az izzadságtól, netalán vértől hideg vízzel és szappannal megtisztítani, utána még lehet gépbe tenni. A piszkos zokni is ide tartozik.
Minden testnedvünk tartalmaz valamennyi fehérjét, az pedig köztudottan 42 fokon alvad, ezért a meleg vizes mosás hatására inkább még jobban a rostok közé ragadnak a foltok.
én még a konyakot is... :-D
Mondjuk ha májat eszem nagy ritkán, az csirkemáj. Úgyhogy nem vagyok otthon a témában igazán. :-D Csak keresgélni segítettem.
Köszi! Meg is találtam. Nem is értem, hogy miért nem a szarvasgomba maradt meg az emlékezetemben? :D
Tegyél fel vizet, dobj bele babérlevelet, és főzd meg a sertésmájat. Hagyd kihűlni, majd daráld le. A szarvasgombát és a libamájat kockázd fel, és ízlés szerint ízesítsd. A vajat dobd egy serpenyőbe, és a libamájat, valamint a gombát pirítsd meg rajta. A ledarált sertésmájat turmixold össze a besamellel, a konyakkal, a tejszínnel, a tojással és a bazsalikommal. Keverd bele a libamájat és a gombát, majd öntsd őzgerincformába, és süsd meg. Hidegen tálald.
Sziasztok!
Májkrémet szeretnék csinálni. Most keresgélek, hátha fent van a neten. Annyira emlékszem, hogy meg kell főzni a májat, ledarálni, fűszerezni - aztán egy formába tenni és gőzben készre főzni.
Ismeri valaki esetleg?
Azt az éjszaka sem értettem én sem, nem értem még most sem. Csak próbáltam illendőségből válaszolni.
Hó vége:
Tegnap kipróbáltam végre a nyújtófás rétest. Még gyorsabb, mint amilyennek saccoltam a recept alapján, és egy gyors megoldás szükség esetén.
Nálam ez a "szükség" a süti-ehetnék volt, picike adagot sütöttem belőle csak. Meg is ettem, történetesen túrótöltelékkel.
Nyújtófás rétes
Műsor: Édes nagyik
Hozzávalók
6 fő
25 dkg liszt
3 dkg zsír
1 egész tojás
2 evőkanál ecet
egy csipet só
10 dkg liszt és 10 dkg zsír keveréke
morzsa
ízlés szerint töltelék
A 25 dkg liszthez hozzáadjuk a zsírt, a tojást, az ecetet, az egy csipet sót, és langyos víz hozzáadásával tésztává gyúrjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük a zsír és liszt keverékével. Feltekerés után 15 percet állni hagyjuk, majd 4 felé vágva nyújtjuk. Az újból kinyújtott tészta közepét egy sávban megszórjuk morzsával; ide kerül majd a töltelék. A gyümölcsös töltelékbe is érdemes kevés morzsát tenni, hogy ne áztassa el a tésztát. Miután a töltelék a tésztára került, ráhajtjuk a tészta két oldalát, és a rúd végeit összetapasztjuk. Sütés előtt tojással megkenjük. Végül aranybarnára sütjük.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)