Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
aki nem tudja, hogy mi legyen ma az ebéd...))
[link]
Ilyen is van, de az egyfajta tea különlegesség. Bizonyára én se kóstolnám meg.
Nahát ezt meg szerelemfának ismertem. Egyik szobéba a lépcső mellé tettem, nem tudtam mi baja lehet, a végei leestek? barnultak, míg meg nem láttam, hogy a macska eszi, szépen leült a lépcsőfokára és eszegette. Pedig már olyan szép volt, olyan 1,5 m lehetett.
Magyarországon se egyforma a klíma. Északi, hűvösebb vidékeken nem érzi olyan jól magát a kiwi, vagy más hasonló, mint a déli melegebb helyeken.
Nálunk pl. nem vált be a citrom, pécsi barátnőmnél meg gyönyörű termést hoz.
Még attól is függ, hogy a kert déli, naposabb részén van-e a meleget igénylő növény, vagy az északin.
De a "legfinomabb" kávét állítólag megemésztik az állatok előre, és aranyárban adják el. A fene tudja mitől döglik a légy.
Ha tudnám mit tesznek elém, biztos nem kellene.
azért vannak nekem cserépben mert egy belv. udvaron vannak. Szinte arasznyi volt amikor vettem és az udvar dísze lett.
Van ami sajnos nem nyílik itt pl. a magnólia, az majd megy a telekre ősszel. De szép cserépben a lila és fehér orgona is. Meg nyílik még sok olyan bokor, aminek nem tudom a nevét. Megvettem 'babaként' még őket, aztán megnőttek.
aszonták, hogy kínai eredetű mint a barátosném...
a barátnő csak vicc...))
szóval a magyar klíma jó neki...
Az igazi nagy teás gourmand-ek nem isznak filterest.
Cserepes spíreáról nem tudok, de szabadban hatalmas bokrokat nevel, nagyon jó kerítés mellett végig ültetni. Időnként ritkítani kell, mert elterebélyesedik.
... mikor még nem ismertük a kukacvirágot ? lopkodtunk le belőle lecsipkedett kis db-okat és gyönyörűen meggyökeresedett :)
... a legszebb olyan kis lopkodásom 1 db 5 centis kis sárkányfa hajtás volt , gyönyörű formás lett v 2 méteres , akkor feldaraboltam és lettek új növényeim belőle , éppen most is szaporodik :) sárkányoknak-sárkányfa / Dracaena / a sima zöld levelű a kedvencem :)
Igen, van, sőt, tapasztalata is. Valóban fiú és lány is kell hozzá. Termést is hozott, csak nagyon aprókat. Lehet, hogy más klímán, melegebb helyen beválik.
Nem tudom milyen lehet, de az enyémet is csodálatosnak tartom, de nem igazán vágom, néha egy-egy vessző nem szépen omlik le azt igazítom.
... 1x próbáld ki h visszavágod 50-60 centire , hadd legyen sok új hajtása :)
... sok elpusztult , főleg a kert aljába :( ott nagyon vizes , a szívvirág , amiket oda ültettünk ott már kifagyott , még szerencse h maradt idefent is a földbe 1 falat belőle :) a labdarózsa az utcán most kezd nyílni , rengeteg virág van rajta , igaz h nem lettek nagy gombócok az idén :(
... a szomszédba minden évbe kb fél m magasságúra vágták vissza , a gyöngyvesszőt / Spíreát / és az új hajtásain a következő évbe mindig gyönyörű volt nekik :) még éppencsak kezd most virágozni :)
... megboldogult gyerekkoromba volt a pottyantós mellett 1 vörösszilvafa , annyi szilvát ? :) olyan finomat ? azóta se ! jó ! az mindig savanyú volt és sose raktunk bele sok cukrot , az inkább csak lé lett , pl nyakonönteni a grízestésztát vele :))))
De remélhetőleg a virágaid csodálatosak lettek.
Na megnéztem mi az a spírea. Van, sosem tudtam, hogy ez a neve.Menyasszonyvirágnak neveztem el, mert olyan, amikor virágzik, mint egy 👰 . Nálam egy nagy cserépben tengeti az életét, de így is túlnőtt magasságban és szálesságben is jócskán. Csodálatos, de nálam már 1 hete elvirágzott. Azt figyeltem meg, ahogy kinyílik jőn az eső és leveri a virágokat róla. :/
... főleg a filteresbe belesepernek mindent :(
@@@@@@@@@@@ na akkor képzeld el , mikor a szobanövényeimet a fertőtlenítés nélküli tyúkcarosba ültettem :(((((((((( elleptek minket a muslicák !!! Bundy úgy szidott ! jogosan , mert idebentre igazán vehetnék olyan igazi virágföldet :) amit fertőtlenítenek is :)
ismerem is azt a szabolcsot... köszike
... nézzél bele a kertészetek kínálatába pl Megyeri Szabolcséba :) van nála minden ! mi szem-szájnak ...
... van is olyan ami itt nálunk is terem :)
Kiwiből minimum kettő kell, egy fiú meg egy kislány...
tudod, a párosodás elmélete...
azt hittem van itt valakinek erről ismerete...
... igaz !!! szerintem mindenfelé esik , ha rosszul is esik :)
... most kezd nyílni a Spírea :) el van csúszva kicsit az idő , éppen keresek valamit a képek között , jónéhány éve ilyenkor már 2 hete dugig volt virággal :) 1x valahol láttam 1 zuhatagot belőle , elvarázsolja az embert :)/ van Spíreád ?
Puding próbája az evés, ültess egyet 🌴 max. nem terem, de ha meg igen szerencsés fickó leszel. A banán is megterem már, miért ne teremne meg a kiwi?
Volt anyósom mindig a szomszédon röhögött a balatoni telken, hogy az emésztő környékére paradicsomot ültetett. Aztán mikor nem voltak ott, alig várta, hogy mehessen lelopkodni a hatalmas fejeket 😀
Oké, a teát is akkor magamnak termelem. 🍵
Esőről: Ha belül hordozod a napot, nem számít, hogy kint esik. 😜
Hogy mondjak valami nagy-nagy bölcseletet is. 😆
Itt is 💩 idő van.
További ajánlott fórumok: