Hogyan zajlik az abortusz? (tudásbázis)
Az erőszakból fogant terhesség természetesen kivétel, bár a magzat itt is ártatlan áldozat.
A szegény család már necces, nem tudom, nem élek ilyen körülmények között, így hazugság volna azt írni, hogy biztos megtartanám.
De az biztos hogy inkább védekeznék ezerrel, hogy ne is kelljen ilyen döntést hoznom soha még egyszer ebben az életemben.
Néma sikoly a címe, és egy 12 hetes magzat utolsó perceiről szól.
Sokkoló, én is bőgtem rajta, de minden abortuszra váró lánnyal-asszonnyal megnézetném, és utána ismételten feltenném a kérdést: nos akkor ölünk, vagy nem ölünk?????
Tuti hogy lenne aki meggondolná magát.
Sziasztok!
Velünk 10 évesen megnézették a Néma sikoly című filmet,hogy tudjuk,hogy ne legyünk felelőtlenek.Én 28 éves koromig,mikor is férjhez mentem,senkivel nem bújtam ágyba,nehogy egy kis élet úgy foganjon meg,hogy nem akarom.Lehet,hogy jobb is volt. A nászéjszakán,mikor először voltunk együtt,jött a baba:)azóta ketten vannak:))
Kedves Dyrdantia!
Nem bántottál meg pusztán félreértettelek.
Soha nem írtam még semmilyen fórumban mert nem érdekelt.Életemben elősszőr vagyok úgy, hogyha a hozzászólásaim bármely sorával tudok valakinek segíteni, mert énis sírtam ám sokat...akkor már megérte.
Üdv: Angel
Még annyit, hogy hallottam már a barátnőmtől, hogy úgy tudott végigcsinálni TÖBB abortuszt is, hogy "nem volt hajlandó felfogni" mi történik. Ha így könnyebben túl todott rajta lenni? Miért ne? Ez az Ő egyéni döntése, hogy mit hajlandó belőle felfogni. Én EZÉRT SEM ítélek el senkit. Úgyhogy tényleg nem tudom, miért haragudtál meg rám.
Az más kérdés, hogy én KIZÁRÓLAG egészségügyi ok miatt csináltatnék abortuszt.Ez meg az én döntésem és véleményem, amit eszem ágában sincs másra ráerőltetni. Üdvözlettel: dyrdanita
Szia!
Azt hittem eddig, hogy 35 éves koromra, kellőképpen megtanultam magyarul... De úgy tűnik, tévedtem.(Nem ez az első topic, ahol félreértenek.)
Én pont azért írtam az előző hozzászólásomat, hogy elmondjam, - szerintem nem szabad senkit sem elítélni, ha ezt(abortusz) a döntést hozza. Szóval nem szabad ítélkezni senki fölött sem. Nem tudom mivel bántottalak meg.
Egy szóval nem állítottam, hogy Te röhögve mentél abortuszra. Sőt nagyon kevesen vannak akik az abortuszt könnyen veszik.(Ezt akartam csak mondani.) Azért bocs, ha megbátottalak, -nem állt szándékomban!
Hmm...természetesen nem "röhögve" jöttem-mentem abortuszra...Azért nem szép dolog ezt így kiforgatni.
Természetesen a tudat, a vizsgálatok engem is megviseltek.
Én csupán arról beszélek, hogy, ha már meghoztad/tátok a döntést, akkor kár a lelked által megbetegíteni magadat, sokkal könnyebb, ha megpróbálod kizárni.
Az emelt fővel-t pedig úgy értettem, hogy ne hagyjátok, hogy bármilyen fórumon vagy beszélgetés során lelkiismeretfurdolást keltsen bennetek bárki. Aki nem éli át, annak fogalma sincs miért hoztátok meg ezt az IGEN NEHÉZ DÖNTÉST.
Maga az abortusz fizikailag annyiban kellemetlen amikor a lamináriát (tengeri alga hatóanyagú tágító pálcika) felhelyezik és az azt követő 6-8 óra kicsit kellemetlen ahogy feszítő érzést kelt.Kb 1,5-2 cm-re tágítja ki a méhszájat, a további tágítást már altatásban csinálják.
Én 15:15-kor kerültem be a műtőbe, 5 perc alatt elaltattak és 15:45-kor már a saját ágyamban keltem fel egy nagy megkönnyebbüléssel, hogy véget ért a megpróbáltatások sorozata.Utána 10 napig pecsételő vérzésem volt,és az altatás meg ugye a műtét miatt még 2-3 napig gyenge voltam.
Jah ami nagyon fontos!
Ha valaki úgy megy be ilyen műtétre, hogy egy napos lesz a műtét, tehát nem fektetik be őt előző este, akkor reggel 7ig még egyen-igyon!
Engem nagyon félreinformáltak (nem az orvosom) a nővérek, hogy éjfél után ne fogyasszak semmit.A műtét ugyanis a tágítás miatt csak délután 3kor kezdődött, azaz 15 óra alatt cserepesre száradt a szám...
Én egy nagyon ügyeskezű orvost találtam magamnak, aki lelkiismeretesen és barátságosan közelíti meg a betegeit. Ha valakit érdekel az elérhetősége írjon privátba. Természetesen nem olcsó...mármint az orvos. :)
Sziasztok!
Én is abortuszellenes vagyok, de nem ítélkezem senki felett. Egyébként, legjobb tudásom szerint,- szinte egyáltalán nem fáj,... fizikailag. A lelki az más kérdés... Az egyén-függő, mert az azért elég ritka, hogy valaki röhögve jön-megy abortuszra.
Sziasztok!
23 éves vagyok és 2 hete estem át egy terhességmegszakításon.Gyógyszer szedés mellett estem teherbe.Miután az orvos közölte a nagy rizikófaktort (fogamzásgátló hatása, antibiotikiumok, dohányzás, stresszes életmód a munkám miatt) a józan észre kellett hallgatnunk és az abortusz mellett döntöttünk. És itt szeretném hozzáfűzni azt, hogy én azokat az embereket ítélem el, akik még soha nem kerültek hasonló helyzetbe és elítélnek minket. Ha férfi, ha nő. Én vállalom a döntésemet, és vállalom, hogy nem tettem tönkre számos életet magam körül egy beteg gyerek világrahozatalával. Sorstársak! Fejben dől el minden, ha meghoztátok ezt a nem egyszerű döntést, akkor csináljátok végig emelt fővel. Vállalni kell a cselekedeteink következményét. 2 hét eltelt és nem szorul össze a gyomrom az utcán ha kisgyereket látok, mert tudom, hogy helyesen döntöttem.
Bocsánat a kifejezésért, de EGY ÉLETÜNK VAN és a mi kezünkben a kulcs, hogy hogyan éljük le, SZARJATOK MINDEN KÍVÜLÁLÓ OKOSKODÓ EMBER VÉLEMÉNYÉRE. Bármilyen is a döntés, ha a pici mellett vagy ellene szól, csak emelt fejjel!
Sziasztok ...
Nem először szólok ezért! Ez egy tudásbázis kérdés, amit megint elvi kérdésekkel offoltok szét.
A vége az lesz, hogy letörlöm az egészet. Van vitafórum az abortuszról, ott lehet -normális hangnemben- érvelni pro és kontra.
Nem tudom, hogy mivel foglalkozol, de valami aktivistának kellenne állnod, az abszolút testhez álló lenne. De csak személyesen lenne hatásos a beszéded...és valahol részben egyetértek a felfogásoddal, mert ennek tényleg így kellene lennie, ez lenne a szép, de a jelenlegi élet nem ilyen...
Ítélkezel és ócsárolsz embereket nevek, arcok, érzések és háttér ismeretek nélkül, holott ők tényekért, információkért és talán vigasztalásért jönnek ide és egyéb fórumokra, nem azért hogy folyamatosan ráolvassák a fejükre, azt amit tettek, mert tenniük kellett. El lehet az embernek a véleményét 1 hsz-ben mondani, de nem gyalázva ezzel a másikat, mert nincs jogunk hozzá...még itt a hoxán sem, ahol elég szókimondóak az emberek.
És hogy a feltett kérdésre is válaszoljak:
Nekem is volt abortuszom, bár az orvosi döntésre született, mert az iker terhességem során a babák elhalltak. Kb fél órás beavatkozás volt: altatás után műtét, ha jól emlékszem vákumos műszerrel végeztél, nem volt semmi komplikáció, fájdalmat is akkor éreztem, amikor az előkészítést végezték a műtéthez, valamilyen gyógyszert adtak, amivel kitágították a méhszájat. Majd az osztályon "pihenés" és persze bőgés és délután engedtek haza. Mielőtt még megköveznél én is csak a tényekre szorítkozom,az érzelmi része megmaradt nekem és a páromnak...
Bocsáss meg, de nem kéne általánosítani, mi az hogy "mindenki előtt rutin dolog", ez azért kicsit durva!
És azt sem tudom, mennyivel jobb anya az, aki titokban kihordja, majd budiba vagy kukába hajítja a megtartott gyerekét....de ez már messze nem az eredeti hsz. ami azt firtatja, hogy hogyan zajlik az abortusz.
Jutkát pedig nem akarom védeni, Ő valóban csak a tényekre szorítkozott, merthogy ez volt maga a kérdés, nem pedig az, hogy ki mit él át közben.
Jó lenne ha néha kicsit átgondolnák az emberek hogy mire reagálnak, és azt is hogy hogyan.
Itt részemről is be van fejezve, nem várok választ, nem kenyerem ugyanis sem a vita sem pedig a sárdobálás.
Szerintem az aki erre szánja rá magát az ezerszer, milliószor is átrágja magában a dolgokat, amélkül is, hogy bárki szóba hozná előtte a témát!
Én csak azt nem értem, miért kell mindenkit egy kalap alá venni. Van aki igen is nem tehti meg bizonyos élethelyzetekben, hogy megtartson egy magzatot, és vannak azok akik sportot űznek az abortuszból! Nem egyforma dolog a két szitu!
Sajna van, hogy nem adódik más lehetőség! Én nem ítélkezem senki felett, egyszer mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy nincs más megoldás! Tapasztalat, SAJNOS!
oh persze fogalmam sincs . Nem tudom miből gondolod.
DE nem is vitatkozni akarok én. Csak elvagyok képedve.
További ajánlott fórumok:
- Elítélendő az a fiatal nő vagy asszony aki abortuszra megy?
- Volt-e abortuszod valaha?
- Ne az abortuszt válaszd...
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- Szerinted ki a felelős a sok abortusz miatt? És miért olyan tabu ez a a kérdés?
- Hogyan zajlik a 20.héten az abortusz?