Hogyan zajlik az abortusz? (tudásbázis)
mindegy bárhogy van sosem jó.
de tény hogy én már nem mernék gyógyszert szedni,nekem nem jött be.
és az viszont tény hogy sajna sokan küszködnek hogy összejöjjön nekik.
ez viszont igaz akárhogy nézzük.
egyébként tény hogy hajlam kérdése is lehet,én gyógyszerrel is maradtam úgy és anélkül is.
elsőt elvetettem szoc. okokból,a másik kettőt ami a páromtól van azokat persze nem.
de mindhárom rögtön bejött tehát lehet hogy nekem hajlamom van erre, de van aki próbálkozhat 100 évig akkor sem jön össze, idegeskedni tény hogy nem jó.
met az többet árt mint használ
Itt arról volt szó, hogy ennek az egyetemista lánynak volt egy "balesete". Erre mondtam én, hogy nem olyan könnyű teherbe esni. Azért egy alkalom, ha "nem jó" időpontban van, akkor esélye sincs a terhességre. Persze, attól még idegeskedik és lehet, hogy ezért késik neki...
Figyi, 15 évig szedtem gyógyszer. Elsőre, EGY alkalomból összejött a gyerek, amikor szerettük volna (37 évesen, pedig károgtak a varjak, hogy ilyen "idősen" más nem jön össze olyan könnyen, meg ilyen-olyan bajom lehet a sok gyógyszertől, csak nem tudok róla...).
Persze, lehetett volna másképp is. Szerintem ez teljesen egyéni. Nincs rá tutti recept.
mi sem foglalkoztunk mikor melyik nap a legalkalmasabb. szexeltünk orrba szájba mint amúgy is szoktuk. még a mai napig sem tudom melyik nap a legalkalmasabb.csak max annyit tettünk másképp hogy nem húztunk gumit szexkor.igy mehetett a cucc egyből be.hidd el nekem minél jobban bonyolítja az ember annál nehezebben jön össze. ha már az ember elkezd számolni osztani szorzni akkor a nyakam teszem rá hogy nem jön össze. tudod hogy kell csinálni? mint nagyanyáink. ösztönből ez komoly. nézd meg őket ott szinte alig volt olyan akinek nem sikerült volna.
a másik hogy sokan szedik a gyógyszert nyakló nélkül, és ezzel sajna többet ártanak mint használnak, van több féle fogamzásgátló módszer.csak sokan maradnak a tablettánál, pedig az a legrosszabb,roncsolja a hormonokat. én egyszer kezdtem el szedni egy régebbi pasim miatt ne félj ugyanúgy terhes maradtam, azóta megfogadtam másképp védekezünk, ne félj nem is lettem terhes,igy amikor meg akartunk gyereket össze is jött minden gond nélkül
Még mielőtt félreértenétek. Nem azt mondom, hogy nem jöhet össze elsőre. Nekünk is összejött. De azért ez akármelyik nap nem működik. Eleve nem mindegy, hogy milyen kondiban van a srác, van-e peteérés stb. Szóval, ha valaki csak úgy mindezek figyelembevétele nélkül van együtt és nem védekezik, annak elég kicsi az esélye a gyerekre. Persze, simán összejöhet...
Van itt a portálon olyan is, aki összeférhetetlen a párjával. Ezeket a dolgokat nem lehet tudni egy rövid kapcsolatnál meg főleg nem. Más kérdés, hogy sokszor pont annak jön össze azonnal, aki nagyon nem akarja, mások meg orvosról orvosra járnak, hátha találnak valami megoldást. Egyik se lehet jó...
nálunk igy volt. akartunk gyereket és lett.júniusba mondta a párom hogy na legyen gyerek?aha,mondtam neki, és a következő alkalommal nem jött meg.
és a másiknál is így volt, úgy hogy volt abortuszom is régebben
Ez szinte hihetetlen a mai technika mellett. De lám, vannak még csodák:-)
Barátnőm úgy járt, hogy nálunk megcsinált egyik este gy tesztet, az pozitív lett, de csak 1 óra után lett 2 csík rajta. Majd másnap reggel megcsinált kettőt, amindkettő negatív lett. Majd elment dokihoz, és kiderült, 10 hetes. most a 24. hétben van...
nekünk is hamar ment. mondhatni rögtön sikerült mindkét gyerek, igaz hogy nem szedek gyógyszert más módon védekezünk, mert maradtam terhes egyszer már gyógyszer mellett.akkor elvetettem, de ezt már leírtam többször hogy miért,az a gyerek is rögtön sikerült. tehát ugy látszik én ilyen vagyok.
de tény hogy vannak akiknek nehezebben megy.
szerintem nem lenézésböl íródott,én is sokakat olvasok és szoritok nekik...akik "állandóan" teherbe esnek akár védekezés mellett is,sem hiszemn hogy rosszabb emberek mint a többi.....
A szeretet,szerelem pedig nem ettöl függ...
Nagyon egyéni, ki mennyi idő után esik teherbe.
Van aki "csak ránéz a kedvesére", s már a pocijában is van a baba.
Vannak, akik nagyon szeretnének babát, s nem jön össze nekik. Nem kellene őket lenézni. Néha sokkal jobban szeretik egymást, mint az azonnal teherbeesők.
Amikor a lányommal voltam terhes, 2 tesztet vettem, egyik sem mutatta ki. Sem az Uh, sem a laborvizsgálat. Ráadásul 3 doki vizsgált meg, három hét alatt, és egyik sem vette észre! Csak akkor derült ki, amikor már 15 hetes voltam(úgy mentem a dokihoz, hogy azt hittem daganatot érzek a hasamban, és biztos ezért nem menstruáltam, és ezért nem látták, a terhességet, mert az egy daganat volt) Hát a daganat már 15 hetes volt!!!
Ezt csak azért írtam le, hogy ha valaki úgy érzi, hogy terhes, vagy nem jön meg neki, de éppen nem mutatja ki a teszt, vagy a doki nem lát semmit, ne hagyja annyiban!!!!! Menjen, ha kell naponta orvoshoz, vagy menjen mindennap másik dokihoz!!!!
De, bármikor teherbe lehet esni! Még menstruáció ideje alatt is!!! Van ismerősöm, akik akkor voltak együtt, amikor menstruált, így nem is védekeztek. Ma már 12 éves a fia!!!:-)
Persze, nem mindenki egyforma, és nem mindenki tud bármikor teherbe esni. Van akinek egyből összejön, van akinek, sok év kell hozzá. De senki nem tudhatja előre, az ő teste, hogy viselkedik ezen a téren, ilyen esetben.
Na, azért ez nem teljesen így van. Baromira nem mindegy, hogy mikor történt, mert ugye bármikor nem lehet teherbe esni...
Aztán meg mindkét félnek rendben kell lennie. Plusz létezik összeférhetetlenség is. Nem sorolom tovább.
Szerintem meg nagyon is könnyú teherbe esni. Nekem mind a kétszer azonnal sikerült. Az elsőt nem terveztük, a másodikat igen.
A másik topicon van 2 lány, már az első alkalom után, hogy nem védekeztek összejött nekik is, alig merték elhinni, hogy van ilyen. Jó persze vannak akiknek beletelik 1-2 évbe is....
Van valami jele annak, hogy terhes lehetsz?
Vettél tesztet?
Nem olyan könnyű ám teherbe esni, ne idegeskedj, míg nincs rá okod! Vegyél tesztet és a menstruációd várható időpontja után pár nappal nézd meg mi a helyzet. Még az idegeskedéstől is késhet.
Az egyik legérzékenyebb teszt a Gabriel, ez viszonylag drága (olyan 2500 körül lehet, ha jól emlékszem, gyógyszertárakban kapható), de vannak a DM-ben is tesztek, még kérni se kell senkitől, beteszed a kosárba.
További ajánlott fórumok:
- Elítélendő az a fiatal nő vagy asszony aki abortuszra megy?
- Volt-e abortuszod valaha?
- Ne az abortuszt válaszd...
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- Szerinted ki a felelős a sok abortusz miatt? És miért olyan tabu ez a a kérdés?
- Hogyan zajlik a 20.héten az abortusz?