Hogyan tudok leszokni a dohányzásról? (beszélgetés)
Én most tudom, hogy mit érezhettek a környezetemben, amikor megjelentem bárhol, előtte oltva be a cigimet. Büdös volt a ruhám, a hajam, a számról nem is beszélve.
A kedvesem nem dohányzik, mostmár gondolom mit élt át amíg a nikotinos csókokat kapta tőlem. Azóta mondogatja, hogy finom a csókom, addig ezt nem hallottam tőle. Már ezért is megérte.
A kocsiban még hetekig éreztem amikor beültem, hogy büdös cigi szagú. Addig nem is tűnt fel, hogy büdös van az autómban. Alig vártam hogy kiszellőzzön, mostmár nem érzem ha beleülök.
Hát nem tudom,apám 13 éve szokott le róla,pont valamelyik nap említette,hogy egy fárasztó favágás után benyúlt a mellzsebébe,hogy rágyújt(persze nem volt cigi a zsebébe,13 év alatt egy szálat sem szívott,csak a szokást nem felejtette el).
Én már háromszor leszoktam róla(most is 2 hónapja nem szívom,de a három leszokásból kettő könnyen ment,most nagyon nehéz).Hiányzik ahogy kavargatom a forró kávét és szívnám a cigit,vagy amikor hallok valami jó-rossz hírt azonnal szaladnék,vagy egy jó nagy takarítás után stb egy cigi mellett úgy elmerengenék.Szóval nekem ez a rituálé hiányzik,ráadásul sütöm állandóan a süteményeket,mert ugye jobban érzi az ember az ízeket ha leszokik,és híztam is,nem tudom miért megy most olyan nehezen a leszokás,talán mert jönnek sorba a gondok.Szerintem könnyebb a leszokás ha kiegyensúlyozott az ember,egy haláleset,betegségek sorozata lelassítja a leszokás folyamatát.Nem?
Szia Boszy:))
Hatalmas elhatározás és akaraterő kérdése:) dec 31. óta nem cigizek:))
Mondd neki hogy leszoktál és szokjon le inkább ő is.
Tényleg szemétség ha ezzel cukkol.
Bunkók ellen nincs orvosság, sajna!
Az első 3 nap egyedül voltam! :) Utána már nem zavart, ha kínáltak vagy mellettem cigiztek; szeretem a cigi illatát! Csak már nem magamon:)
Próbálj meg olyan időszakot választani a leszokásra, amikor nyugi van! Hidd el, nem olyan szörnyű, mint mondják! Az első 5 nap kicsit nehezebb, addig tart, míg kiürül a nikotin! De öt nap után már nincsenek testi tünetek!
Megpróbálhatod Allen Carr könyvét (ebook, a goggle-lel megtalálod), és azt olvastam el, mielőtt letettem volna a cigit. Nekem segített!
Miért szoktál vissza? Mennyi idő után?
Hiányzott?
A volt párom elég régóta dohányzott már, amikor lement egy ilyen leszoktató kezelésre(5-8 ezer ft). nem tudom, pontosan milyen elven működik, talán ez a biorezonanciás..
A lényeg, hogy utána fél évig kb nem cigizett egyáltalán, nem kívánta! Tehát nyilván hatásos volt.
Az már más, hogy utána visszaszokott, az ő gyengesége, a lényeg, hogy ezek szerint az ilyen kezelés hatásos, és szerintem ez egy jó löket a leszokáshoz.
Apukám több tíz évig dohányzott, 50 éves korában megfájdult a szíve, na ő akkor rakta le, azóta mindenkire rászól a cigiszag miatt :)
Én nov. elsején! :)
De én szeretem a cigiszagot. Rágyújtani már nem tudnék (egyszer próbáltam, mikor fel**ták az agyam), de ha más bagózik mellettem, azzal semmi bajom:)
Én november 15. óta nem dohányzom. Nekem úgy sikerült, hogy délben rágyújtottam, aztán soha többé. Mostmár majdnem 3 hónapja. A csökkentés nálam nem vezetett eredményre.
Nehéz volt az első hét, de túl vagyok rajta. Hidd el, menni fog Neked is, csak el kell határozni magad.
Azóta menekülök a környékről is ha valaki füstöl, mert nagyon nem bírom a füst szagot. Még utcán sem, ha valaki több méterrel előttem füstöl, ááá a frász jön rám.
erre én is kíváncsi lennék!
Sajnos novemberben visszaszoktam. :(
Bár épp ma mondta Anyum, hogy a nővérem egy köhögőroham után letette a cigit másfél hónapja, azóta nem gyújtott rá.
Nagybátyám is így csinálta.
Akaraterő kérdése az egész. Szerintem.
Én 8 évig cigiztem, másfél hete nem gyújtottam rá, de már nem is akarok. Nekem a teljesítményem romlott mozgás terén, és sokszor már levegőt sem kaptam. Úgy éreztem itt az idő, hisz még előttem az élet. Hányszor akartam már letenni... Most vettem tapaszt és rágót, igaz, ideges vagyok, de legalább pörgök ezerrel. :))
Amúgy ez a 8 év dohányzás nem napi fél doboz volt.. sokkal több. Négy évig (fősulin) csak csomagos dohányt tömtem, volt, mikor egy csomag ment el egy nap (= 3 doboz cigi). Vékony szálút, narancssárga v egyéb világos dobozú cigit utáltam, nem is éreztem...
És most sokkal jobb, bár annyi szemét jön fel néha, hogy majd megfulok. DE megéri :)
Mindenkinek kitartást!!!
Én kb. 12 évig dohányoztam, a férjem kb. 20 évig.
Én nem voltam nagy bagós, általában társaságban sokat bagóztam, otthon viszon egész nap elég volt 5-6 szál.
A férjem már a napi 2-3 doboznál tartott.
Először én olvastam el Allen Carr: Rövid úton leszokni a dohányzásról című könyvét. Az ismerőseim közül 2-en ezt olvasták, és az egyik 30 év bagózás után egyik napról a másikra letette a cigit. Na, gondoltam, én is elolvasom, és nemtom hogy, a könyv elolvasása után nem bagóztam. A barátnőim el sem tudták hinni, hogy én már nem bagzok a találkozóinkon. Mindig kínáltak, és nehéz szívvel, de ellenálltam. Nekem sokszor fájt már a mellkasom, ha cigiztem, és utáltam a bagó szagát. Így erőt adott az, hogy arra gondoltam, ezek már nem lesznek többé... Már 4 éve nem cigizek.
A férjem pedig a pénzt sajnálta már a cigire, meg én is folyton folyvást unszoltam, hogy szokjon le, de sikertelenül (eleinte). Aztán kezébe adtam ezt a könyvet, mondtam neki, olvasd el, mit veszítesz? És elolvasta (bár több, mint fél évig tartott). Azóta ő sem cigizik. Nem tudta ő sem megmagyarázni, hogy tulajdonképpen mi vitte rá, hogy ne gyújtson rá, pedig még most is kívánja néha, de már több, mint 2 éve nem dohányzik.
A barátnőm papol mindig, hogy ő is leszokna. Megkapta tőlem kb. 4 éve ezt a könyvet ajándékba, azóta is a szekrénye tetején porosodik. Nem bírja rászánni magát, hogy elolvassa, pedig ő "le akar szokni!!!"
Az biztos, hogy nem elég a könyv elolvasása, hanem akaraterő is kell (szerintem)! Főleg arra kell az akaraterő, hogy aztán ha letetted a cigit, ne is gyújtsál rá még 1 szálra sem, különben megint "véged"!
További ajánlott fórumok:
- Cigi nélkül avagy ki akar mostanában leszokni a dohányzásról
- Mágneses Biorezonancia - Leszokni a dohányzásról. Mik a tapasztalatok?
- Ki akar velem együtt leszokni a dohányzásról?
- Próbált -e már valaki leszokni a dohányzásról Allen Carr módszerrel?
- Terhes vagyok és sajnos a dohányzásról még nem tudtam leszokni. A Nikoretta rágógumit lehet alkalmazni?
- A biorezonancia tényleg segít leszokni a dohányzásról??