Hogyan tudnám a 2 hónapos leánykámmal megértetni hogy éjjel aludni kell és nem kajálni? (tudásbázis)
Nekem 2 hete alszik egész éjszaka akislányom, addig percre pontosan szopizott 3 óránként éjszaka is.
Majd fogja ő tudni, mikor jött el az ideje. Nyugi.
Addig is próbálj napközben pihenni.
sehogy nem kell vele megértetni.. éhes, enni akar.
azt ki lehet próbálni, hogy nem teszed azonnal mellre, hanem megpróbálod visszaaltatni, lehet csak téged akar és nem csak éhség vezérli:)
Szióka!
Kitartást! Nem tart olyan sokáig!
Nekem két fiam van, tudom, hogy nem könnyű két gyerek, háztartás és éjszakázás mellett, de hidd el, nem tart örökké! Ha van kire bíznod a gyerekeket, vidd el "megőrzésre" pár órára és ez alatt pihenj!
Ne foglalkozz a házimunkával, hogy rendetlenség van, vasalni kell, áll a mosatlan, mert azt a gyerekek mellett is meg tudod csinálni!
Nekem ez a módszer bevált!
A mamák jöttek párszor, elvitték sétálni a picit, a nagy oviban volt, így tudtam kicsit pihenni!
Nem azt mondom, hogy mennyire kipihent leszel, de jól fog esni egy kis "szabadság"! Volt, hogy apa ment el vele egy kicsit a mamához, addig aludtam! Nem sokat, de mindennél többet ért!
Azért bízok benne, nem tart nálatok ez a nemalvás sokáig! Nagyon ki tudja borítani az embert az állandó talponlét!
A nagyhoz próbálj türelmes lenni, mert ha nem, azt fogja leszűrni belőle, hogy őt már nem is szereted, a picivel vagy többet és miatta vagy ideges, előbb-utóbb féltékeny lesz a tesójára!
Ezt is tapasztalatból írom! :(
igen, már kezdek beletörődni, csak nagyon fura ez nekem, mert a fiam 1 hónapos korától átalussza az éjszakákat, (kivéve mikor nőttek a fogai)
és most elég kemény két gyerek mellett se éjjel-se nappal nem aludni :( és sajna a fáradságomnak sokszor a nagyobbik látja a kárát és ez még pluszba eléggé megvisel, szóval ..... áááá nem is írom tovább
Szerintem ez normális, hogy fel kel enni 3(?) óránként! A csecsemők így működnek! HA nem kelne, idegeskednél, hogy miért nem ébred, csak nincs valami baja?
Nekem a két fiú majdnem 3 hónapos volt, amikor csak egyszer kelt fel enni és majdnem 4 hónapos, amikor átaludta az éjszakát! Mindkettőt elé sokáig szoptattam, így csak cicire tettem, evett, büfizett és aludt is tovább! Te szoptatsz?
Ne aggódj, ahogy telik az idő, majd megváltozik a helyzet! Tenni nem tudsz ellene semmit! Majd magának kialakítja a kis éjszakai alvási-menetrendjét!
Szerintem azért az nagyon dúrva, hogy nem adsz neki éjszaka szopit, majd megszokja.
Nekem szerencsém van, mert a fiam 1 hetes, lányom 3 hetes korától végigalszik.
De mivel másfél év van közöttük így is nagyon nehéz. Fiam már most nem alszik nappal és állandó törődést igényel. Nálunk is mindig szalad a lakás, de már kezdem feledni, hogy itt sosem lesz rend.
Szia!
Nekem egy 18 hónapos fiam és egy 4 hónapos lányom van, úgyhogy el tudom képzelni, mennyire nehéz. Ráadásul a fiam még csak most kezd egyedül enni, őt is etetem és pelenkázom. Sokszor még hozzá is kelnem kell éjszaka.
Mi délelőttönként játszócsoportokba járunk, így jut egy kis időm pihenni, beszélgetni, ha aludni nem is. Az állandó fáradtság, kialvatlanság mellett mégis azt mondom, ez a legszebb szakasza az életnek!
korántsem tragédia,én is csak erre vágytam mindíg,egy átalható éjszakára...lassan a kicsifiam is jól alszik,úgyhogy ahogy szoktam mondani,csak évek kérdése és megoldódik a dolog:))
Tudom hogy ez most nem vicces neked,de sok ötletem nekem sem volt...együttaludtunk és szoptattam,úgy tudtam legjobban pihenni-már amennyire lehetett
nem vagyok elkeseredve, csak elviselhetetlenül fáradt vagyok már, és szeretnék mind a két gyerekem igényeinek megfelelni, és tudom hogy jobban menne, ha pihentebb lennék, szeretnék többet pihenni ha mást nem csak legalább az éjszakát átalduni, nincs más vágyam
nem tudom ez miért olyan nagy tragédia???
Kedves Krucifix!
Nekem is 2 hónapos a kislányom, és ő is felkel éjszaka enni. Általában egyszer. Kezdettől fogva tápszert kap, attól nem függ. Nappal is jókat alszik, több, mint 4 órákat. Én úgy próbálom , hogy este később lefektetni, így kitolódhat az éjszakai evés hajnalra. Aztán majd ez az idő megint nyúlik. Ne légy türelmetlen. De megértelek. Az ember szívesen felkel a gyereke miatt éjjel, de a későbbiek miatt jobb lenne, ha hamarabb átaludná. Minden gyerek más, látod, valakinek még 1,5 évesen is felkelt enni, valaki pöttömje meg 1 hónaposan már átaludta az éjszakát. Azért az jó lehetett!
Üdv, nektek!
igen csak ne feldjük el nekem van egy 2 és fél évesem is akivel mellette vele is kell foglalkoznom!!! meg amúgy se hagy mert mondja a dumáját ezerrel és nem hogy nem aldutam ki magam, de reggel 9kor már zsong a fejem a fiam dumájától még pluszba és persze próbálom magam tartani, és válaszoni neki, meg stb. de 2 hó után néha úgy érzem nem vagyok normális, minek nekem két gyerek, hogy sok ez nekem, aztán meg a másik pillanatban úgy örülök hogy ketten vannak
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! baromi nehéz
Az én lányom 16 hónapos és még mindig nem alussza át az éjszakákat.
Egy-két alkalommal még felkel és cicizik.
Csak annyit tudok mindenkinek javasolni, amit már az előttem szólok is írtak, kitartás és türelem.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudnám elfogadni, hogy egyelőre nincs gyermekem, pedig szeretnék?
- Hogyan tudnám elfogadni a lehetetlent?
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Életmódváltásnak csúfolt buta diéták, önsanyargatások helyett miért nem lehet normálisan kajálni és sportolni?
- Hogyan tudnám eldönteni, hogy van-e Isten, illetve melyik vallás az igazi?
- Hogyan lehet megértetni az egyéves kisbabával, hogy nem szabad?