Hogyan szólítson? (beszélgetés)
Én is a nevén szólítottam az anyósomat. y problémaSosem tudtam volna anyunak, anyukának, mamának szólítani.
Persze a gyereknek azt mondtam, hogy szólj a mamának, megyünk a mamához, de ha őt szólítottam meg, akkor a nevét mondtam.
A férjem alakíthatóbb (anyósom nagy problémája volt, hogy nem szólítottam anyunak), ő a rokonaimat úgy szólítja, ahogy én szólítom őket. A nagymamámat mamának a keresztanyámat keresztnek. Imádják is emiatt:DDDD
Engem a kölykeim barátai, a barátaim kölykei is a keresztnevemen szólítanak és tegeznek. Az elsőt, aki lenéniz, tuti megölöm ;)
Anyóst is a keresztnevén, amikor különösen cuki vagy, mamikám vagy mamóca.
Én nagyon bírom a mamát, teljesen egyformák vagyunk. Nekem nem okozott gondot mamának szólítani és úgy is kezelni.
Mama elég határozott asszony és mikor itthon "méltatlankodok" valamiért az emberrel néha megjegyzi hogy basszus elvettem anyámat.
De pl én vagyok az aki hajtja a témát hogy a mama ideköltözzön mert idős és egyedül él, de se a mama se a férjem nem akar összeköltözni
Az én anyósom anyukának, anyunak szólíttatta volna magát.
Nekem sehogy nem jött a számra, nekem Icu néni volt, nem az anyám.
Kb. olyan sokszor szólítottam meg, mint ahogy most a fórumindító szólt hozzá a fórumához. Kerültem, hogy én kezdeményezzek beszélgetést.
Vagy Bori.
Megkérdezheti tőle, hogy terigetsz Borika? De azt is, hogy borigatsz Terike?
Nem haladt ezen túl a világ.
Vagy nem tudom te hol élsz.
Ma is ez az etikett.
Meg kell kérdezned, hogyan szólítsad.
Bármikor mondhatja, hogy szólíts sanyifijam terikének és tegezz nyugodtan, de neki kell megadni rá az engedélyt. Ez még nem jelenti azt, hogy idősnek kell éreznie magát, csak azt, hogy te megadtad a tiszteletet.
Mivel, Te vagy az idősebb, neked kell felajánlani, hogy tegezzen és, hogy hogyan nevezzen.
Nem tudom, hogyan szeretnéd, hogy szólítson. Ha a keresztneveden nem, akkor mit szeretnél?
Csak nehogy "anyunak, anyukának stb. Azt hagyd meg az édesanyjának, meg még ugye csak bemutatkozás lesz.
Hát akkor mégis kinek kellene eldönteni?
Amikor bemutatkozom egy nálam idősebb nőnek, megkérdezem: "hogyan szólíthatom?"
És ő megmondja, és én úgy szólítom.
Amikor a gyerekeim jövendőbelijeit megismertem, mondtam, hogy szólíts kérlek így meg így ... Ettől nekem is jobb volt, és nekik sem kellett kínban lenni, hogy mégis hogyan szólítsanak.
További ajánlott fórumok:
- Fórumozás, de hogyan?
- Te is szerető vagy? Hogyan éled meg a dolgokat?
- Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá?
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Tudom, hogy fogynom kell, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá.
- Te hogyan becézed a párod?