Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan szoktassam le a 26 hónapos lányomat az írigységről? fórum

Hogyan szoktassam le a 26 hónapos lányomat az írigységről? (tudásbázis kérdés)


8. *gigike* (válaszként erre: 4. - Dius81)
2011. aug. 1. 14:00

nem hinném hogy minden gyerek irigy, az én fiam pont ellenkezője, mindenből megkinál mindent odaad, de nem mondanám hogy az én érdemem mert igazából nem tanítottam neki. Illetve lehet hogy ezt látta tőlünk is de kimondottan nem mutattam neki hogy így kell.

de az biztos hogy makacsok...

7. hobnobs (válaszként erre: 5. - Szisi)
2010. júl. 12. 14:56
Nálunk az, hogy anya szomorú lesz vagy sír az bejön. és ezt mástól is hallottam. szerintem valamelyest átérzik. Születéskor nulla az empátia, de később már valamelyest fejlődik, ebben a korban kellene lennie már egy minimálisnak! egyébként az én lányom is irigy. mindenki irigy ebben a korban, de nálunk is kiélezett..
2010. jún. 23. 14:25

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Bár én is úgy voltam vele, hogy majd ha megy óvodába (jövő májusban szoktatom be) valahogy majd okosabb lesz.

Még egyszer köszönöm a segítségeteket.

2010. jún. 23. 13:49

Ja, még valami:

minden gyerek énközpontú, saját maga számára ő jelenti a világmindenséget, körülötte forog minden. Életkori sajátosságaiknál fogva képtelenek beleélni magukat mások helyébe, tehát a "mit gondolnak rólad", a "szomorú lesz anya", a "butának fognak tartani" kezdetű okosságok sem érnek semmit.

Ne aggódj, nemsokára kinövi! :o)

2010. jún. 23. 13:45

Csaktlakozom az előttem szólóhoz...

Mindegy gyerek irigy , csak a mérték nem egyforma...

Majd bölcsibe/oviba megszokja, hogy nem minden az övé....

2010. jún. 23. 13:43

Nem szükséges, sehogyan nem tudod. Ez életkori sajátosságuk: ilyenkor még a játékaikat a saját részüknek tekintik, ha elveszik egy tárgyát, ami kedves számára, azt úgy élik meg, mint ha ki akarna valaki szakítani belőlük egy darabot.

Úgy hogy ha megfeszülsz sem tudsz tenni ellene. (sajnos, mert felnőtt-szemmel tényleg csúnya szokás, ám ők még gyerekek)

Lehet persze szép szóval, büntivel, fenyegetésekkel, de az esetek döntő többségében akkor szoknak le róla, ha az agyuk megérik arra, hogy vissza fogják kapni a tárgyaikat, nem veszik el tőlük örökre.


Óvodapedagógus vagyok, 21 hónapos a kisfiam.

2. Dorottya23 (válaszként erre: 1. - Dorottya23)
2010. jún. 23. 13:41
Mert már azzal is írigykedik akit szeret és sokat játszanak együtt. Félek, hogy így kiutálják őt. Már nagyon sokat mondtam neki, hogy nem szabad. Köszönöm előre is, akik tudnak segíteni, tanácsot adni.
2010. jún. 23. 13:38
Hogyan szoktassam le a 26 hónapos lányomat az írigységről?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook