Hogyan spórolsz / mivel lehet spórolni? (beszélgetés)
Sporolás!?hm Egész életemben próbáltam sporolni,több kevesebb sikerrel.
Amit meg kell venni azt természetesen meg veszem.Mi sem élünk nagylábon eggyáltalán sőt.Amig kifizetjük a rezsit,manapság csak erre futja ,és ami marad? hát abból gazdálkodom.Nagyon nehéz.Nyaralás? Hol van az már kb.tíz éve nem voltunk nyaralni.Még jó ,hogy zöldövezetben lakunk,igy minden nyáron "nyaralunk"A "zöldövezet" a város külső része.De legalább gyönyörű!
sehogy. egyszerüen nem megy. mostmeg pláne nem, mióta gyesre várok. gyás-nak 2 hónapja vége lett. azóta szórakoznak a gyesemmel.. kedvesek.. de egyszer csak megkapom már... jó lesz az elszámolókra..
/
Bobcsi igazad van sajnos arról, ami a fagyasztót illeti.. zabálja az áramot. havi 15e-t fizettem minden hónapban és mégis 30e-s elszámolót kaptam, holott semmi extrémet nem csinálunk. én már a villanyórámban sem bízok.
En mindig felirom a tablara amire szuksegunk van, es akkor veszem meg, mikor le van arazva. Mivel nem surgos, miert ne varnek? Igy nagyon sokat meg lehet sporolni. En egyebkent is keresem a legjobb arakat, tehat nem veszek meg semmit elsore. Ezzel azt is elkerulom, hogy olyat vegyek ami annyira nem is kell.
Elelmiszerrel szinten, learazaskor telerakom a fagyasztot, es a szekrenyt.
Honap vegen mindig tobbet tudok a megtakaritasos szamlara tenni, mint terveztem.
Éhesen soha nem megyek vásárolni!!
Figyeld meg,olyankor olyanokat is megveszel,ami egyébként nem is kellene.
Mindig felírom,mit kell vennem,és "célirányosan"
megyek az üzletekben.Persze óhatatlan,hogy meglát ez ember ezt-azt,de csak azt veszem meg,ami tényleg kell,és megéri.
Hát nem nagyon indult be az eszmecsere!Pedig biztos tudnánk egymásnak jó tanácsokat adni.
Én például azt olvastam valahol,hogy ugy is
lehet a vizzel spórolni,hogy nem engedem meg nagyon a csapot.Azóta ez mindig az eszembe jut.
Egyedüli amire nem sajnálom a vizet az edények leöblitése,hogy ne maradjon rajta mosogatószer.
Othon?
A villany nem ég mindenhol,én pl. vissza vettem ezt és kevesebb a számlám.
Vásárlásnál?
Nem mindig az a jó ami a legdrágább,és amikor akciós valami akkor többet veszek.
Kérlek adjatok ötleteket mivel lehet spórolni,
otthon,vásárlásnál stb.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne spórolni?
- Hogyan lehet spórolni az étellel úgy, hogy egészségesek legyünk, mégis jól lakjunk?
- Szerintetek hogy/min lehet a legjobban spórolni?
- 2013-ban lehet spórolni?!
- Mennyit lehet spórolni az energiatakarékos izzókkal?
- Szerintetek mennyit lehet spórolni azzal, ha este 10 után, az éjszakai áram árát kihasználva indítom be a mosó- és mosogatógépet?