Hogyan spórolsz / mivel lehet spórolni? (beszélgetés)
most pl. úgy, hogy ha nem vagyok otthon, felére tekerem a fűtésszabályozót.
(mondjuk nem nagyon vagyok tisztába azzal, hogy ha átalányt fizetek, akkor amit megspórolok pénz, azt később megkapom???)
Legalább egy hétre előre kitalálom mit akarok főzni, összeírom a hozzávalókat.
Vásárolni csak úgy megyek, hogy felírom cetlire mit kell venni. Végig járom a konyhát, a fürdőt. Benézek a hűtőbe. És szigorúan csak azt veszem meg, ami fel van írva.
Amikor elmegyek otthonról, letekerem a konvektort. amikor hazamegyek, kiszellőztetek. Ha főzök, még nem kapcsolom fel a fűtést. Majd ha már kész vagyok mindennel.
Villannyal nem nagyon tudok ennél jobban spórolni. Vízzel... hát igen. Nem nyitom ki teljesen a csapot. Zuhanyozok, nem fürdök. Mosni, csak akkor, ha megvan a megfelelő ruhamennyiség. Nekem ennyi. És mégis horibilis összegek mennek el havonta. Pedig nálam nincs olyan, hogy nasi. Nyaralásra eltenni nem tudok.
spórolni az tud akinek van miből. Ha a havi bevételből a legszükségesebbeket veszi meg az ember, abból nem tud spórolni továb. van, aki megvehet minden luxust, és még spórolni is tud.
Rühej, hogy panelban 33 ezer Ft-ot fizetünk fűtésre télen! Pedig NEM MEGY a radiátor!!!! Legfelső szinten lakunk, és nagyon meleg van. De sajna nem a fogyasztást nézik, hanem a hőfokot. 33 ezer Ft k*rva sok pénz!!
Már ennyi van:
Hogyan spórolsz? (Kreatívságok)
Mivel tudsz spórolni? (Minden más)
Spórolsz valamire? (Csevegős témák
Én most azt csináltam, hogy nálunk anyum és öcsém rendkívül szeretik égve hagyni a villanyt, ezért pici befektetéssel vettem energiatakarékos égőket és az addigi 100 W-os égőket kicseréltem 23 W-osra, ami egyébként 130-as nem felelnek meg, így jobb fényt is adnak és 5-öd annyit fogyasztanak. Ahol lehetett kicseréltem a lakásban!
Amúgy fűtésre is nagyon figyelek most, csak akkor kapcsolom be ha hideg van, és amint jobb lett kapcsolom ki, eddig sajnos volt, hogy sauna filingem volt a lakásban.
Állítom, hogy kaján is sokat lehet spórolni. Anyum most beteg, így én intézem a bevásárlásokat, semmi feleslegeset nem veszek, és inkább a nagyobb csomagolásúakat; semmi műkaját, port, félkészt, mert jóval olcsóbb ha magam készítem el!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne spórolni?
- Hogyan lehet spórolni az étellel úgy, hogy egészségesek legyünk, mégis jól lakjunk?
- Szerintetek hogy/min lehet a legjobban spórolni?
- 2013-ban lehet spórolni?!
- Mennyit lehet spórolni az energiatakarékos izzókkal?
- Szerintetek mennyit lehet spórolni azzal, ha este 10 után, az éjszakai áram árát kihasználva indítom be a mosó- és mosogatógépet?